Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky, mám doma dvouleťáka a všimla jsem si, že při hře s auty často leží na břiše s hlavou ma zemi, drží auto v ruce, jezdí s ním a kouká u toho na točící se kolečka. Jak si hrají s auty vaši dvouleťáčci? Je to normální způsob hry? Ptám se, protože jsem žádné dítě v herně ani jinde takto hrát neviděla. Díky za odpovědi … ![]()
Příspěvek upraven 18.02.23 v 18:15
Nas dvouletacek auta postupně rozebírá. Tím myslím kovová autíčka. Tu odlomi zrcatko, odtrhne kus pneumatiky, kovový sloupek, dvířka, vyrazí světlo, rozbije sklo…
doktor jak to videl, chtěl mu odebrat řidičák.
No jasne
. Nebo sjede ze stolu a kouka, jak pada. Posila proti zdi a kouka,
jak se vyboura. Rozjede ho na ple pecky a kouka, co se stane, na jakou stranu jede, kdy boura, kdy uhne. ![]()
Normální, zkoumá to. Syn klidně držel auto v ruce a jen mu točil kolečka a sledoval jak se točí 😀
Chceš něco vědět? To dělá i můj skoro desetiletý syn. On auty žije. To byla první hračka, kterou udržel v ruce a furt ho auta drží. Má opravdu hodně různých velikostí aut. Jak to rozloží vše na zemi v pokoji, tak má vrakoviště. Nechej ho, ať si hraje.
@Valnutka píše:
Zdravím maminky, mám doma dvouleťáka a všimla jsem si, že při hře s auty často leží na břiše s hlavou ma zemi, drží auto v ruce, jezdí s ním a kouká u toho na točící se kolečka. Jak si hrají s auty vaši dvouleťáčci? Je to normální způsob hry? Ptám se, protože jsem žádné dítě v herně ani jinde takto hrát neviděla. Díky za odpovědi …Příspěvek upraven 18.02.23 v 18:15
@Valnutka píše:
Zdravím maminky, mám doma dvouleťáka a všimla jsem si, že při hře s auty často leží na břiše s hlavou ma zemi, drží auto v ruce, jezdí s ním a kouká u toho na točící se kolečka. Jak si hrají s auty vaši dvouleťáčci? Je to normální způsob hry? Ptám se, protože jsem žádné dítě v herně ani jinde takto hrát neviděla. Díky za odpovědi …Příspěvek upraven 18.02.23 v 18:15
Někteří mají opravdu SPOUSTU volného času, když se můžou zabývat tímto. Jako to mi fakt hlava nebere. Tak jej zajímá, že se točí kolečka a co má být?
@Cenarius píše:
Někteří mají opravdu SPOUSTU volného času, když se můžou zabývat tímto. Jako to mi fakt hlava nebere. Tak jej zajímá, že se točí kolečka a co má být?
Aby za tím zas neviděla autismus nebo něco podobného✌️. Přijde mi, že to je dnes běžná myšlenka. Prostě si dítě hraje a fascinují ho auta.
Můj to dělal ještě v 10 letech…
Normálního kluka máš zkoumá…
Můj tříletý syn zrovna teď leží jak popisuješ a jezdí s autem, už asi čtvrt hodiny
nenapadlo mě, že by to mohl být důvod ke znepokojování se