Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
!!!VYHNETE SE OBLOUKEM OBCHODU POMPO!!! ![]()
Dnes jsem chtela vratit darek, ktery se nam sesel dvakrat a zaroven koupeny v hrackarstvi Pompo. Pri prodeji nam bylo receno, ze neni problem vrati neposkozene originalne zabalane zbozi. Dnes nas ale na prodejne vyvedli z omylu. Vratit nejde. Jedine mozne reseni vymenit za neco jine. Ono si vybrat hned neco, jenom aby obchod mel trzbu, jen tak nejde. A to uz sebou prinasi komplikace, ze bud si vyberete za malo penez nebo naopak musite doplacet. Take je tu moznost si vzit poukazku, ktera plati pul roku. Ale poukazky jsou nejmene za 500. Takze si zase musite neco hned koupit za rozdil ceny. Nikdy v jinem obchode jsem se s takovymto chovanim nesetkala a zvlaste pred Vanocemi. V dnesni dobe a zvlaste v konkurenci s internetovymi obchody je naprosto bezne, ze Vam kamenny obchod nabizi tuto sluzbu - samozrejme za predpokladu nerozbaleneho a neposkozeneho zbozi. Takze vsem rodicum a babickam radim, vyhnete se obloukem tomuto nenazranemu obchodu!!!
Já tedy nevím, ale vždy pokud jsem něco vracela, tak nikdy to nebylo tak, že vrátim a oni dají penize a jdu jinam. Vždy to bylo tak, že vrátit jsem mohla, ale musela koupit něco jiného. Přijde mi to normálni
Kamenne obchody vracet penize nemusi. Povinnost maji jen internetove obchody. To bych se pak musela vyhybat polovine obchodu.
Přesně tak, normální reakce obchodu. Udělá to tak většina kamenných obchodů.
@Nuficek13, na toto má kamenný obchod plné právo, tak zklidni hormon a zjisti si nejprve potřebné informace (než začneš vztekle pomlouvat).
Normlní reakce obchodu. A nechápu, proč je takový problém vybrat něco jiného ![]()
Tuhle jsem vracela bundu v Pepco, normálně mi dali peníze. Ale slušně jsem se zeptala, jestli si nemusím nic za to brát.
Jinak mám radši Dráčik na hračky.
@Nuficek13 to je ale normální, nabídli ti výměnu, byli vstřícní. Nenormální je tvoje reakce.
@Nuficek13 Bud rada, ze hracku byli ochotni vymenit za neco jineho. Je to jejich dobra vule, nikoliv povinnost. Zkrot emoce a nakupuj jinde. Nevim, proc hned odrazovat od Pompo prodejen ![]()
Taky myslím, že je to normální reakce kamenného obchodu. Neměla bych problém vybrat si něco jiného.
A to je takový problém si vybrat něco jiného? Pompo má poměrně široký sortiment, takže absolutně nevidím problém vybrat hračku jinou. Však si ten obchod můžeš v klidu projít, nedají ti na kase limit, že do dvou minut musíš mít vybrané. Navíc v době internetu není problém prohlédnout si jejich stránky a jít tam už s tím za co to vyměníš ![]()
Normální jednání obchodu, nic není špatně..tuhle nedávno jsem koupila psovi obojek ve zverimexu a sešly se nám dva, paní vyměnila za jinou věc, která stála více, tak jsem doplatila..to není lídl, když něco nesedí, vrátí peníze.
@Nuficek13 souhlasím s ostatními. Myslím, že to příliš dramatizuješ. I ta výměna za něco jiného je nad rámec zákonných povinností a je to dobrá vůle obchodů.
Já v pompu nakupuju hrozně ráda. Mají tam pěkný výběr hraček, pořád nějaké akce a novinky. Navíc teď rozšířili sortiment a prodávají dětskou eko značku attitude, kterou miluju a mám od nich veškeré dětské aviváže.