Potřebné hračky pro 9měsíční dítě

Anonymní
10.12.12 23:15

Potřebné hračky pro 9měsíční dítě

Nemám v hračkách moc velký přehled, tak mě zajímá jaké hračky jsou potřebné pro 9měsíční (10měsíční atd…) dítě, pro jeho vývoj. Nebudu kupovat 50 např. plyšáků, s kterýma si nebude hrát. Ale hračky, které jsou k něčemu samozřejmě koupím a ráda. Jen jak poznat, které hračky jsou jen tak pro pobavení a které mají nějaký smysl? Které prostě mám dojít koupit, aby měla vše, co potřebuje? A pak si můžu dokupovat blbosti, které mě zaujmou…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
10.12.12 23:20

RO asi nepoznáš, každý mimčo je jiný, s jednou hračkou si 5 dětí hrát bude, dalších 5 ne :nevim: co já vím, tak docela oblíbený je mluvící pejsek od fisher proce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.12.12 23:22

Naradi od fisher price nebo vkladaci hrnec FP. oboje opravdu hit, vsichni tri kluci to meli velmi oblibene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.12.12 23:24

Rozvíjející hračky jsou např. kroužky na tyči, kostičky na stavění komína, kalíšky (komín + se dávají do sebe), míčky na kutálení, prohazovačky, vkladačky, zatloukačky. Něco využijete už teď a něco až později.
Syn kolem 9-10 měsíců maximálně sundal kroužky z tyče a zbořil komín. Teď už navléká a staví.
Pak hodně děti baví různé mluvící hračky (ty spíš považuju za hračky pro pobavení), ale já mám raději hračky, co jsou nějak aktivní (viz výčet nahoře). I když u nás teď nejvíc vede vhazování všeho do lavoru na prádlo a pak postupné vyndavání, takže to nemusí ani být hračky :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.12 23:28

Máme stejně stará děti já na vánoce koupila válec na lezení nafukovací jsou tam kuličky pak fp mluvícího šneka kalíšky na skládání komínků a pak nějakou mašincu co houká a vydává různé zvuky a pak klasiku dřevěné vkládačky a tam

• Citovat
  • Upravit
10905
10.12.12 23:44

U nás teda vedly (a pořád ještě vedou) „opravdové hračky“ - normální věci, se kterými si mladá může hrát.
V 9 -10 m to tuším byly hlavně kolíčky na prádlo, letáky, co mohla trhat, a moje kabelka (ta tedy proti mé vůli).
Hračky jako takové v podstatě potřebné nejsou - potřebný je dostatek podnětů na rozvoj motoriky, vnímání tvarů a barev a tak. Jestli to rodič zajistí hračkami nebo předměty z domácnosti je fuk. Ale hračky jsou samozřejmě bezpečnější, s jasným určením a když ji mládě založí nebo rozloží, tak to nevadí tolik, jako u předmětu denní potřeby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.12.12 00:41

Mám také dítko 9 měsíců a zatím jsem koupila ty navlíkací kroužky na tyč, uvažuju o dřevěných kostkách a tom nafukovacím válci. Jinak doma si nejradši hraje s košem prádla, fixkama v kalíšku, s vařečkou, vyndavání plastu z odpadkového koše a pojídání všech papírů, které se omylem ocitnou v dosahu :mrgreen: z hraček pak frčí každých 10 min jiná - šustící knížka, plyšák s chrastítkem, hrací autobus, míčky, různé kroužky a chrastítka..ale nic není na dlouho a vlastně nejlepší je to jen kramařit - tahat z krabice a rozhazovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.12.12 07:55

Malému bude o Vánocích 8,5 měsíce dostane rockovou kytaru . Jinak si stále vyhraje s chrastítky a taky miluje papír, oblečení a co kde najde (snažím se, aby nenašel něco nebezpečnýho :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.12.12 08:20

Dceri je 10 mesicu a krome NEhracek (kolicky na pradlo, bedna papirovych kapesniku apod) ma nejradsi obycejne hracky - staveci kelimky, krouzky na tyci, balonky a par hracich - ma mini pianko, sneka od FP apod…Na Vanoce dostane aktivni kostky a hrnec od FP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
11.12.12 08:28
@Knihomyš píše:
U nás teda vedly (a pořád ještě vedou) „opravdové hračky“ - normální věci, se kterými si mladá může hrát.
V 9 -10 m to tuším byly hlavně kolíčky na prádlo, letáky, co mohla trhat, a moje kabelka (ta tedy proti mé vůli).
Hračky jako takové v podstatě potřebné nejsou - potřebný je dostatek podnětů na rozvoj motoriky, vnímání tvarů a barev a tak. Jestli to rodič zajistí hračkami nebo předměty z domácnosti je fuk. Ale hračky jsou samozřejmě bezpečnější, s jasným určením a když ji mládě založí nebo rozloží, tak to nevadí tolik, jako u předmětu denní potřeby :)

Bingo!
100% souhlas a také tak.
Máme poděděné nebo darované, kupujem jen výjimečně - narozeniny/Vánoce 12 pořádné hračky (pořádné trvanlivé sklápěcí nakládací auto, kreativní skládací kostku, která bude bavit i nás, dřevěnou). Např. bych nekupovala šněrovací botku či navíkací cokoli, dítě stejně chce jen svoje tkaničkový botky a s tím vydrží dvě hodiny. Od útlého věku má např. svůj centimetr, svinovací metr atp. což ostatní pokládají za život těžce ohrožující věc, ale má přeci dobře okoukáno, jak se s tím zachází… Gumičky, stužky, košíčky, kolíčky, hrnce a poklice, vařčečky, prkýnka, kýbl, struhadlo… U nás se nechytí uřvaná umělá homta ani náhodou, to je tak na 10 minut na návštěvě, a i tam si nakonec udělá svůj stoleček a začně přelívat z naší flašky do skleniček a mističek na stolku… Takže investice do hraček ve větší míře mi přijde zbytečná a pak se hromadí krámy. Když už něco, tak pořádnýho a co se využije (kolobrnda, kolo, sáně, balon, pořádnej bagr, kterej vydrží „práci“ venku) atp. Dřevěné kostky stokrát jinak. Věci, co rozvíjejí fantasii a/nebo reálně užitečné dovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.12.12 12:12

@Suuva hm, tak to, že používá SVŮJ metr atp., těžce závidím. U nás je nejlepší to, co používá táta a máma :) I kdyby to bylo identické s jejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
11.12.12 13:03

@Knihomyš Krejčovskej je identickej, akorát ten původní nějak ztvrdl ztuhl, tak jsem si koupila novej, vizuálně stejnej… Měřím občas něco i tím jeho.
Svinovací - my s nima normálně měříme, ale má asi 2, který už nejsou úplně nej, tak ty jako může mít jako svoje. Není to tak, že my měříme svýma a on má svoje, to by samozřejmě nefungovalo. Taky občas ty naše nemůžem najít a ty jeho stačí… U nás jsou metry něco jako tužky, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí