Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jsou nějaké hračky pro miminko, které má měsíc a půl? spíš něco co se dávat miminku, aby ´ho to třeba nějak zaujalo, rozvíjelo atd.? díky moc
Já dávala první hračky až tak od 3 měsíců. Před tím jsem dávala pouze nějakou hračku na kočárek, a barevnej mantinel kolem postýlky. Pak jsem jí občas dala pod hrazdičku. Stejně v tuhle dobu ještě neumí nic vzít do ruky, takže maximálně něco na co bude koukat.
Maminka:) jinak vůbec nic. Natož aby se rozvíjelo. Dei si v tomhle věku nehrají a nejzajímavější jsou lidi a věci okolo. Hračky fakt neee. Šetři peníze a misto nákupu ho chovej.
Tak malému miminku maximálně nějakou barevnou věc na kočárek a k postýlce…
V tu dobu jsem mu nic nedavala, stacilo mu koukat kolem sebe. Nad postylkou mel akorat kolotoc
V tomto věku začínal koukat kolem sebe a nejvíc času se nahleděl do roztažených žaluzií
Měli jsme tmavě hnědé a ten konstrast světla a stínu ho zabavil na dloooouhé minuty ![]()
Takových věcí je přeci spousta, stačí zajít do obyčejného hračkářství anebo dětského obchodu. Závěsní plyšáčci, kolotoče nad postýlku, našemu malému ke štěstí stačila taková ta obyčejná zvonkohra s delfínky, byl a doteď je z toho zvuku v sedmém nebi
Mysím, že je z čeho vybírat ![]()
https://www.feedo.cz/…e-a-latkove/#…
My tak v 6 týdnech koupili hrazdičku, aby se na ni koukala. To je tak vše. Zatím toho moc neumí. Ale viděla jsem u jedné paní takového plyšáka, kterým se hýbalo a on tiše vrněl, podle toho, jak se pohyboval. Líbilo se mi to.
Nic
miminko si v tomhle veku hrat neumi
nejake zviratko na kocarek ci kolotoc na postylku, at ma na co koukat ![]()
@monicák to je brzo. Nejvíc jste pro něj vy. Až bude starší zaujme ho nějaká kostka nebo chrastítko. Je ještě malý.
To je brzo. Máme 2,5 měsíční miminko a teprve začíná vnímat hrazdičku nebo něco pověšeného na houpacím lehátku. Ale začala bych to hrazdičkou ![]()
Něco, co je hodně výrazně barevné (spíše kontrastní, bílá-čřerná) a jen položit do postýlky.
Ahoj, tak já jsem malé hračky dávala, ve 2 m je uměla držet v ruce a prohlížet, ve třech si je přendala z ruky do ruky;-) měla od Lamaze toho malinkého pandu, ještě myslím dělají i zebru, ten je její oblíbenec do teď, a pak taky Oball, taková lehoučká děrovaná koule, to je super na chytání prstíkama. Jo a taky měla moc ráda usínáčka, takový ten šáteček s hlavou zvířátka, to si taky brala a prohlížela:-D
Hracku zvladnou az tak okolo 3 mesicu, kdy umi cilene uchopit. Do te doby naximalne vyrazne barevne kontrastni veci na koukani.