Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
řeším Vánoce a stejně jako loni marně přemýšlím nad tím, jakou HRAČKU koupit dceři. Ona je hrozně zapálená do různého tvoření, vyrábění, bordelaření s kdečím. Takže má kopu barviček, modelín, potřeb na malování, stříhání, lepení, korálky, vyšívání a podobných kravinek.
Dál si ujíždí na plyšácích a různých zvířátcích, nejlépe typu furreal se zvuky. Jenže těch už máme doma hodně, tak to kupovat nechci.
Napadá mě spousta věcí, co by ráda dostala a taky jich pár koupím, ale chtěla bych aspoň jednu vyloženě hračku na hraní. Ne tvoření, ne společenskou hru. Na panenky je už velká a vlastně k nim nikdy moc netíhla. Petšopáci, víly a princezny ji nějak opouští, tak s tím letos nepochodím. Přijde mi, že nic jiného pro tak velké, přitom ještě duší malé holčiny na trhu není ![]()
Hoďte tipa, co doma máte, s čím si vaše slečna vyhraje, nebo co budete pořizovat. Dík ![]()
@Pipet ![]()
Nevím, na Lego nikdy nebyla, nějak extra ji to neba. Už jsem se dívala na Friends, ale za ty prachy je tam toho strašně málo, přijde mi, že by musela mít tak krabici, aby z toho něco měla ![]()
Tak to se pripojim, mam sedmiletou a taky nevim, co na Vanoce.
Roky jsme mely Duplo, minule Vanoce jsem poridila dve sady Friends a jeste zakladni LEGO kostky a to se tedy neujalo vubec.
A proč to nemůže být tvoření, když ji to baví? Koupila bych třeba takové ty věci k domalování (např. kabelka s předtištěným vzorem a fixy na textil), mohla by ji bavit taky taková ta hlava panenky, které jdou dělat různé účesy.
Dcera má sice už 9, ale u nás frčí Lego Friends, na velkou podložku si sestavuje ty maličké sady a pak si s nima hraje. Plyšáci taky, tvoření taky asi nejvíc.. Ted dočetla Poseroutku, 4 díly dostala v září na narozeniny, dalších 5 ji čeká pod stromek. Miluje knížky o zvířatech, klidně dětské nebo encyklopedie.. Dále puzzle, hraje si i s Legem Duplem od bráchy.. hodně se zabaví i různými hrami a hlavolamy.
Kdybych měla říct upřímně, co ji zabere doma nejvíc času, tak je to vyrábění všeho možného, od kreslení peněz na obchod přes žákovské knížky pro plyšáky až k lepení a skládaní lautr všeho. Ted ji baví i vyškrabávací obrázky.
Na Vánoce určitě pořídíme nějaký další hlavolam nebo hru.
@zrcadlo Protože to už nakoupeno mám
Kabelku už měla několikrát, hlavu má nejradši moji, ale dostane různé papíry, třpytivé vodovky, barvy na sklo, pytlík látkových tvarů na lepení, kamínky a možná k tomu ještě něco přihodím, dostane to jako jednu sadu.
@Iffka No když to jsou právě všechno „nehračky“, to je přesně to, po čem nepátrám, tohle jde tak nějak samo. Ale ona si posteskla, že vlastně nemá žádnou vyloženě hračku, tak bych jí chtěla udělat radost. A marně pátrám po něčem, co je opravdu hračkou..
Aha, tak naši to baví, staví si všelijaké domečky a pak tam ti pajduláci řeší různé… potíže ![]()
Ale ona si hraje ještě i s miminem-panenkou atd…
Je fakt, že jiná přímo „hračka“ mě nenapadá.
Ty, mně nepřijde, že to jsou nehračky.. vždyt se tím ty děti baví, už si hrají jinak než před 3, 5 lety
hlavolamy třeba hračky jsou, dle mého názoru
nemá nějaký? nebavil by ji?
Co Tonner panenka, třeba by ji bavilo vyrábět oblečení potom… Ale teda cena není zrovna lidová.
Taky mám nakoupenou krabici „tvoření“, určitě to bude úspěšný dárek =)
Edit - znova si to čtu a panenky nic moc… No ale tyhle jsou jiné, tu bych chtěla i já… někdy, až bude trochu zbytečných peněz ![]()
Příspěvek upraven 03.11.15 v 20:42
@Pipet píše:
Aha, tak naši to baví, staví si všelijaké domečky a pak tam ti pajduláci řeší různé… potíže
přesně, naše si třeba postaví zoo z Dupla, kolem ohrádky, zapojí jiné pinčlíky a vydrží s nimi celé odpoledne ťapat a řešit.. potíže ![]()
než přijde škodič a zapojí se do hry
![]()
@Iffka píše:
Ty, mně nepřijde, že to jsou nehračky.. vždyt se tím ty děti baví, už si hrají jinak než před 3, 5 letyhlavolamy třeba hračky jsou, dle mého názoru
nemá nějaký? nebavil by ji?
Já vím, že si s tím vyhraje nejvíc a baví ji to denně a hodiny a hodiny. Jen pátrám po něčem, o čem bude moct říct „dostala jsem od Ježíška tuhle hračku“
Hlavolamy žádné nemá a myslím, že ani není ten typ, nemá na to trpělivost ![]()
Ona si třeba teď strašně vyhraje se Stikeezákama z Lídlu. To jsou hodiny hraní (teda oni oba), dělají jim pokojíčky v domečku pro panenky, tahají je i do vany, furt krabičku v podpaží. Mají to místo Dupla. Já mám prostě neduplové děti. Ani mladej na to není (3,5) ![]()
@Pipet píše:
Co Tonner panenka, třeba by ji bavilo vyrábět oblečení potom… Ale teda cena není zrovna lidová.
Taky mám nakoupenou krabici „tvoření“, určitě to bude úspěšný dárek =)Edit - znova si to čtu a panenky nic moc… No ale tyhle jsou jiné, tu bych chtěla i já… někdy, až bude trochu zbytečných peněz
Příspěvek upraven 03.11.15 v 20:42
Ty panenky jsou krásné!! Ale teda ta cena ![]()
A co třeba RC vrtulník nebo něco takového? Jojo - teď dělají nějaké super moderní, dělá se s tím plno triků - synovec na tom v létě frčel.
Herní konzole do ruky - Heeha nebo jak se to jmenuje.