Hradí se 3D UTZ ve 30tt?

515
8.9.10 08:09

Hradí se 3D UTZ ve 30tt?

Dobrý den,

s přítelem se budeme stěhovat do Zlína a můj gynekolog mi říkal, že se dělají 2 UTZ na vývojové vady. Jeden ve 20tt, který jsem už měla a nic jsem si z něj neodnesla a pak na pozdná vývojové vady ve 30tt.V tom 20tt to byla taková rychlovka a navíc hodně nečekaná. Ani partner u toho nebyl, protože jsem s tím na kontrole nepočítala. Vlastně v tu chvíli jsem ani nevěděla, že mi dělá tenhle UTZ - nijak mě neupozornil. Pak řekl vývojové vady dobré a další UTZ bude ve 30tt. Mrzelo mě to, protože jsem si ani nestačila říct o fotečku. A právě když se budeme stěhovat do Zlína, chtěla bych na UTZ do Predika. Jedna známá tam šla na velký UTZ ve 20tt a nic neplatila a přepl ji právě ten pohled na 3D, tak by mě zajímalo, jestli když bych se objednala na ty pozdní vývojové vady ve 30tt, tak bych něco platila? Vím, že se tam platí, když se jde na UTZ jakoby navíc. Můžete mi prosím poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101713
8.9.10 08:14

No standardně se dělá UTZ ve 30tt, ale hrazený z pojištění je pouze 2D… Takže jestli to budou dělat na UTZ, který umožňuje přepnutí do 3D a jestli to do doktor udělá nebo ne a bude za to něco chtít, to záleží na konkrétním pracovišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
8.9.10 08:24

Těžko. Spíš si zaplať 3D UZ někdy mezi 26-28týdnem speciálně jen na fotky a video, protože diagnostický ultrazvuk ve 30týdnu už toho moc neřekne, mimčo už bude veliký a taky aspoň v Gennetu třeba dělají diagnostický UZ kvůli diagnostice a ne na čumendu, jak mi řekli… taky jsem si ze 20týdne nic neodnesla, ale zážitek to byl, mají krásné ultrazvuky.
i když stejně - nejlepší zážitek pro mě byl sceening ve 12 týdnu, to bylo mimčo nádherně vidět, takže za sebe bych šla na 3D už místo ve 28tt tak v 16tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
8.9.10 08:32

ahoj, stim 3D Ultrazvukem, me doktorka rekla ze je nejlepsi tam jit 24tt az 26tt protoze je jeste maly a pohyblivy, pak uz se prej nemusi otocit. to byl pripad u nas, sla jsem 29-30tt a mame krasny 3D zada :-) jo a museli jsme si to zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
8.9.10 08:57

Achjo, tak to asi nemá cenu. Jsem už 26tt a ještě k tomu ležím v nemocnici na rizikovým.Tak to asi nechám být a půjdu zas na 2D UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
8.9.10 08:59

Tak to já nemám fotečku ani z 20tt, po celou diagnostiku krásně spolupracoval, natočil se paní doktorce na všechny strany… no a když skončila a zeptala se, jestli budeme chtít fotečku, tak jak kdyby ji slyšel, tak vystrčil prdelku a už s ním nic nehlo…
Ale ve výsledku mi to ani nemrzí… oni ty fotky stejně už nejsou nic moc, to pohyblivé na monitoru je lepší, to kdyby natáčeli :-) klidně ten diagnostický, jen by se zaplo nahrávání… stejně se kontroluje vše a ani by to nemuselo zdržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí