Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně vyšla poprvé taky zona pellucida hraniční, ale v CAR mi říkali, že jeden hraniční výsledek ještě nic neprokazuje a poslali mě za měsíc na opětovný odběr. Po měsíci jsem byla na krvi znova a vyšla negativní. Tzv. jestli jsi byla na odběru jen 1× a vyšlo to hraničně, tak to neznamená, že zonu pellucidu jistojistě máš.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli má někdo s tímto zkušenost. Sama jsem zdravotník a jsem v laboratorních metodách ale ohledně tohoto tématu jsem moc odborných článků bohužel nenašla.
Včera jsem byla na imunologii a zjistili mi hraniční hodnoty protilátek proti zona pellucida, nic jiného naštěstí.
Čemu se ale doktor velmi divil je, že jsem přirozeně těhotná (zatím ale pouze ukončený 8 tt). Vlastně se tvářil tak, že to vlastně skoro ani není možné. Gynekoložka to samé a straší mě potratem.
Teď dost lituji, že jsem si imunovyšetření vyžádala, mám totiž autoimunitní onemocnění štítné žlázy a celkově sníženou imunitu, proto jsem se ptala na možnost vyšetření abychom se s manželem třeba netrápili rok zbytečně snažením a bum, vyšlo to.
Je tu prosím někdo, kdo má nebo měl hraniční hodnoty bez jakéhokoliv IVF a zásahu?
Moc díky.