Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
chci se zeptat - do kdy se určuje pohlaví podle hrbolku? Je možné už 14+3 vidět pindika nebo opak? Dekuji 😊
Ne, přesně nevím kdy, ale v tomhle týdnu ještě pohlaví není znatelné. A i tak to nemusí být vidět… Já se pohlaví dozvěděla v obouch tehu až ve 32tt. ![]()
@mackA159 nám prave dr. Ukazovala “ze tam něco trci” tak ze asi kluk, ale moc se mi to nezdá 🤷🏻♀️ Na 1.screeningu rikali ze možná holka 🤷🏻♀️
Mně řekli už pohlaví na screeningu ve 13tt a sedělo to, i kamarádce
@marinka5 ano, ale podle hrbolku. Me zajímá, do kdy se podle nej určuje.
To ti asi nikdo přesně neřekne, protože málokterý doktor dělá UTZ mezi screeningy. Můj třeba ano, ve 13.tt nám řekl 100%kluka, kolem 17.tt, že to vypadá na holku a pak tedy hledal a už našel pindíka. Dcera se ukázala až ve 21.tt na druhém screeningu.
@Lenka0609 V tomto týdnu se určuje pohlaví podle sklonu hrbolku. Ale záleží na kvalitě UTZ, zkušenosti doktora a natočení dítěte. Nám řekli pohlaví hned na 1.screeningu - prcek byl dobře natočený. Ale na kontrolním UTZ o pár dní později třeba nebylo vidět vůbec nic, protože se mládě odmítlo ukázat.
Ad druhý dotaz - jestli si dobře vzpomínám, tak někdy kolem 20tt už by měl jít na UTZ dobře odlišit penis a stydké pysky.
Tak mně ve 13tt. řekli podle vodorovného hrbolku holčičku. Bylo to minulý týden. Ze prý tak na 70%, tak snad to bude ok, jinak to holčičí naobjednané oblečení bude muset nosit i klučík 😂.