Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nazdárek holky,
možná mě některé z vás ukamenují, ale moje sestřička mi řekla, že si můžu dát jedno kafčo denně, takže jsem se toho nevzdala a kafíčko si dopřávám denně. Jsem unavenější typ, tak mi to pomáhá, abych půlku dne neprochrněla. Ale nějak se dočítám, že kafíčko asi ne-e. A co alkohol?? Jednou za 14dní si dám pivčo…Staropramena Lemona..má dvě procenta. Není to žádná pravidelnost, ale naše početná rodina se vždy schází hromadně v restauračkách a já mám chut si dát aspon jednoho svařáčka. Co vy na to??
P.S. Jen upozornuji, že nejsem žádný pijan. Když jsem nečekala drobátko, tak jsem dala max. tři dvojky bílýho za večer. Tvrdej vůbec nepřipadal v úvahu;-)
tohle nevadí…já taky piju kafe a když dostanu chut i třetinku piva,to sme dlouho neměla,taky msaženej hermelína tvaružky..prostě to jen nepřeháněj..
Kafe jsem si dávala, jedno denně se může. I zakázané potraviny v rozumném množství. To pivo bych osobně možná nepila celé, svařáku třeba decinku, ale znám lidi, co si dávali malé pivčo v klidu a všecko bylo v pohodě… Jde o tvůj pocit ![]()
Ahoj, lafíčko jsem pila skoro každý den- ale aspoň slabší- rozspustný s mlíkem- taky kvuli tlaku. Lemona jsem si občas taky dala, nebo frisko. Bylo léto a přišlo k chuti. Taky jsem jedla hermelíny a občas hambáče
nehrotila jsem to
A myslím, že nás tu bude víc
já ti to schvaluju, jedno kafe denně jsem si v těhotenství taky dopřávala. pivo mi nejede, ale myslím, že tím mimi neublížíš (v množství o jakém píšeš)
já si tak v těhu občas dala malý pivo, nic se nestane. a colu jsem pila ve velkým. prostě byla neodolatelná chuť. takže se nestresuj.
Pivo mi nikdy nechutnalo a v těhotenství jsem na něj měla šílenou chuť a dopřávala si ho občas. Taky jsem žila z majonézovejch chlebíčků
.
kafe teda nepiju.
Já si dávám 2 kávy za den. Doktor mi řekl, že klidně můžu. Chutná mi hodně pivo tak si sem tam dám třetinku a nebo birela.
Já si dopřávala také malé kafčo,ale ne celé těhu…lemon a Frisco bylo to jediné co jsem si v těhu dopřávala a co vím, tak ani doktoři s pivkem problém nemají ![]()
No já se přiznám až nějak moc to neřeším, takže plísňáčky sýry občas, vínko jednou za čas nebo pivko si dám - to mi vyloženě mudra doporučovala. Ono fakt když se to nepřehání tak to nemůže vadít, když jsem říkala máme, tohle nemůžu tohle taky ne, tak jenom valila oči, ona se v těhu nivou a játrama cpala furt a ani jedný z nás to nic neudlalo, dřív se to nevědělo tudíš neřešilo…takže všeho s mírou:-)
Tak kafe jsem pila,radila mi ho sama doktorka na tlak.No a hřešila jsem dost,však jsem si taky nesla přes 20 kilo navrch před porodem ![]()
Ahoj! Tak to spis ukamenuji me
Ja si dam denne kafe i dve..mam dost nizkej tlak a nez sebou nekde prastit
Taky mam posledni tri dny desnou chut na Colu, tak malinko pocucavam. A je fakt, ze tak jednou tydne/ctrnact dni si dam i trochu vina(decku max dve, ale cucam to celej vecer). Oproti tomu co jsem do sebe nalejvala prvni dva mesice, kdyz jsem nevedela, ze jsem tehotna je to fakt nic ![]()
Kafe jsem si dávala úplně bez výčitek.A Lemon cool snad není ani pořádně alkohol, ten v té frenkvenci, jak ho piješ, opravdu nevadí…