Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, popíši vám nejprve situaci:
Brala jsem prášky a menstruaci měla pravidelnou, a pak jsem byla pryč a zapomněla si ji s sebou vzít, takže jsem 2× vynechala..potom jsem si řekla, že už by to stejně nebylo účinné, a tak jsem si řekla, že ji začnu brát zase až po další menstruaci - 1 měsíc jsem jakoby vynechala..nechala jsem to tak trochu náhodě, pač s přítelem jsme o miminku přemýšleli…a opravud mi zatím všechny testy včetně mamatestu ukázaly jasné 2 čárky, dnes clearblue 3+ …cítím se ji jinak, bolí mě víc prsa a v podbřišku jinak než při menstruaci…jsem docela ráda, že jsem (doufám) těhotná, ale jelikož jsem byla nezodpovědná co se týče zaznamenání menstruace (protože byla vždy pravidelná s prášky a vysazení jsem neplánovala, tak jsem si termín prvního dne poslední menstruace nezapsala) tak prostě nevím, v kolikátem týdnu jsem
strašně lituju nezodpovědnosti, ale už několik let jsem si to nepsala, protože to bylo vždy v pohodě a ted jak jsem si je už ten měsíc nedobrala, tak mě prostě z nezvyku nenapadlo si to napsat… volala jsem na gyndu a sestra samozřejmě byla zděšená, že to nevím…stydím se a bojím se, abych něco nezanedbala..nejradši bych šla hned, ale mám přijít až 12 od zpoždění, jenže já nevím to datum prvního dne ![]()
Smejdilkaa píše:no tak jestli jsi mesic vynechala prasky a pak uz jsi MS nemela,takze uz nemas dva mesice MS,ne??tak pockej tyden a bez k dr.on to podle utZ POZNA DOBRE,V KOLIKATEM TYDNU jsi neboj.dnes uz je to trochu jine nez driv:-)za nasich maminek.neboj nic jsi nezanedbala,teda pokud uz nejsi treba v10tt.to se pak uz bere krev na vysetreni a tak…ale myslim,ze nejvic bys mohla byt tak v8tt.
Ahoj holky, popíši vám nejprve situaci:
Brala jsem prášky a menstruaci měla pravidelnou, a pak jsem byla pryč a zapomněla si ji s sebou vzít, takže jsem 2× vynechala..potom jsem si řekla, že už by to stejně nebylo účinné, a tak jsem si řekla, že ji začnu brát zase až po další menstruaci - 1 měsíc jsem jakoby vynechala..nechala jsem to tak trochu náhodě, pač s přítelem jsme o miminku přemýšleli…a opravud mi zatím všechny testy včetně mamatestu ukázaly jasné 2 čárky, dnes clearblue 3+ …cítím se ji jinak, bolí mě víc prsa a v podbřišku jinak než při menstruaci…jsem docela ráda, že jsem (doufám) těhotná, ale jelikož jsem byla nezodpovědná co se týče zaznamenání menstruace (protože byla vždy pravidelná s prášky a vysazení jsem neplánovala, tak jsem si termín prvního dne poslední menstruace nezapsala) tak prostě nevím, v kolikátem týdnu jsemstrašně lituju nezodpovědnosti, ale už několik let jsem si to nepsala, protože to bylo vždy v pohodě a ted jak jsem si je už ten měsíc nedobrala, tak mě prostě z nezvyku nenapadlo si to napsat… volala jsem na gyndu a sestra samozřejmě byla zděšená, že to nevím…stydím se a bojím se, abych něco nezanedbala..nejradši bych šla hned, ale mám přijít až 12 od zpoždění, jenže já nevím to datum prvního dne
Nevím proč na Tebe sestra tak koukala…no booože tak to nevíš…nemáš třeba nějaký záchytný bod kdy jsi to měla? Třeba návštěva, výlet, nebo tak něco?
Jinak doktorka by Ti to měla umět „vyčíst“ z ultrazvuku a tím ti stanoví i případný TP
Jestliže jsi měsíc už vynechala, tak bych šla klidně hned, nebo za týden, určitě tím nic nezkazíš
Jinak gratuluju ![]()
a vis priblizne kdy ms byla?? jestli si nevzpomenes treba, zes pekla nejake cukrovi nebo neco kupovala atd. takhle se da vzpomenout priblizne
Hele, to máš fuk, stejně jsi měla ovu kdoví kdy, když jsi otěhotněla hned po vysazení, tak by to dle ms stejně neodpovídalo ![]()
Jak myslíš, že to dělají ženské, které kojí, ms nemají a rovnou otěhotní… ![]()
Objednej se, zkus aspoň zhruba odhadnout, kolik týdnů HA nebereš, on už tě dr nějak objedná a TP ti spočítá dle utz, stejně je to přesnější
vím, že jsem měla menstruaci v prosinci, určitě skončila dříve než 19.12. (to vím, že jsem ji neměla) takže začala někdy v první půlce prosince, ale nevím kdy, fakt nemám se čeho chytit
.
Smejdilkaa píše:
vím, že jsem měla menstruaci v prosinci, určitě skončila dříve než 19.12. (to vím, že jsem ji neměla) takže začala někdy v první půlce prosince, ale nevím kdy, fakt nemám se čeho chytit.
tak to je v pohode,to jsi tak v6tt zhruba.bez k dr pristi tyden a mas to,.
Valli píše:Smejdilkaa píše:tak to je v pohode,to jsi tak v6tt zhruba.bez k dr pristi tyden a mas to,.
vím, že jsem měla menstruaci v prosinci, určitě skončila dříve než 19.12. (to vím, že jsem ji neměla) takže začala někdy v první půlce prosince, ale nevím kdy, fakt nemám se čeho chytit.
Taky může být v 4tt, po HA může být ovulace kdykoliv
Já bych ještě 2týdny s utz počkala, akorát se bude zbytečně plašit, že je něco špatně, za 2týdny už podle mě bude jasně vidět všechno.
myslela jsem, že bych šla příští pondělí, budou nám měnit v bytě stoupačky, tak budu mít stejně asi dovču
…jen doufám, že už doktor něco uvidí nebo aspoň mi něco bližšího řekne..
ten digitální clearblue mi ukázal dneska 3+ a to znemená od 5tt výš…ale bůh ví, jak se tomu dá věřit.. ![]()
Smejdilkaa píše:
ten digitální clearblue mi ukázal dneska 3+ a to znemená od 5tt výš…ale bůh ví, jak se tomu dá věřit..
Tak bere nějakou výši hcg. nebo to jsou dvojky
po HA bývá prý větší výskyt dvojčat ![]()
Nebooj
já jsem na tom byla úplně jako ty..taky jsem antiko tak nějak brala-nebrala, takže jsem neměla o datu poslední MS ani tušení
Doktor na mě sice chvilku koukal trochu divně, ale pak udělal ultrazvuk, podle něj určil týden těhotenství a tedy i datum mé poslední MS - já jsem mu to jen odkývla, neměla jsem fakt ani tušení
a dcera se narodila na den přesně v termínu! jsou to machři ti doktoři, jak to dokážou poznat
tak přeju krásný těhotenství ![]()