Hříchy v těhotenství

Anonymní
10.10.10 20:05

"hříchy" v těhotenství

Ve čtvrtek jsem se dozvěděla, že jsem v 6tt.
Mám obavy, protože jsem do sebe cpala během posledního měsíce brufeny, Gutalax(mám problémy se zácpou) a taky jsem slupla dva prášky na spaní.
No a aby toho nebylo málo, dva víkendy za sebou, jsem se na oslavě narozenin pořádně opila a taky jsem celkem silný kuřák.
Od té doby co vím, že jsem těhotná jsem počet cigaret snížila na 3 denně, v co nejkratší době chci přestat uplně.
Navíc ve středu jsem měla tatarák, což asi taky neni dobře.
Mám hrůzu z toho, aby bylo miminko zdravé.Přeci jen tohle všechno by se na něm mohlo podepsat.Navíc na mě teď leze chřipka :-(
Je tady někdo, kdo zažil podobnou situaci a narodilo se mu zdravé mimčo??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.10.10 20:11

Ahojky já jsem nevěděla že jsem těhu a slavila jsem narozeniny které se neobešly bez alkoholu..Kouřila jsem v obou těhu a mám zdravé oba kluky.......................Takže jsem též zhřešila. :oops:

• Citovat
  • Upravit
5021
10.10.10 20:11

Nevím, jestli nebudu plácat, ale mám dojem, že ze začátku je to buď všechno nebo nic..takže pokud se embryo udrželo, mělo by být v pořádku..taky jsem někde četla, že snad do 12tt nejdou živiny a tak přes placentu, takže je plod více chráněný před škodlivinami od matky, ale nevím to jistě, zkus víc pohledat (hlavně ti tu určitě někdo napíše přesnější informace :wink: ).
Moje první těhotenství se zadařilo před silvestrem, byla jsem přesvědčená, že těhotná ještě nejsem a pila jsem i kouřila taky, a dobře to dopadlo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.10 20:12

Ano, u syna jsem kouřila třicet denně a je naprosto zdravý. Ale zjistila jsem těhu v 5. týdnu těhu a s kouřením okamžitě přestala. A dodnes jsem neuřák a čekám druhé dítko. A můj doktor řekl, že pokud přežil tohle (ty šílený cigarety), přežije už všechno. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1711
10.10.10 20:12

ahoj,

neboj- vetsina zen co se prave nesnazi take o tehotennstvi vubec nevi a zijou urcite podobne ;-) hlavni je ted se k tomu nejak postavit a omezit to co je skodlive. moje sestrenka to zjistila ve tretim nebo ctvrtem mesici. zivoz si take uzivala kdyz to napisu takto ;-) ma krasnou rocni holcicku. zdrave dite ti nezaruci ani nejlepsi zivotosparava …

drzim palce, hlavne klid. kdyz je neco spatne tak mimi vetsinou odejde …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.10.10 20:20
Anonymní píše:
Kouřila jsem v obou těhu a mám zdravé oba kluky.......................Takže jsem též zhřešila. :oops:

Nehodlám soudit - tys kouřila, tvůj problém. Ale přesto si neodpustím poznámku, že mi to zní jako návod ke kouření v těhotenství…Promiň, jsem občas rejpalka obecná :oops: .

Jinak k dotazu: I já jsem bývalý kuřák, i já jsem kouřila ze začátku obou těhotenství (pak u ne.), i já jsem u 2. těhu absolvovala oslavu (ale piju velmi malinko - tak asi max. 2-3 piva, občas). V druhém těhotenství jsem dokonce makala jak barevná - tcháni byli vyplavení po záplavě a já (nevěděla o těhu) jsem vyvážela hlínu z baráku. Plodyšek se udržel - a je z toho krásná zdravá holka :wink: :srdce: . Ale s práškama neporadím, to se asi poraď s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.10.10 20:32

ahoj,já jsem tedy na samém začátku těhotenství přecházela chřipku,takže jsem do sebe rvala Paraleny o 106,a měli jsme oslavu Silvestra,ale to už jsem něco tušila,takže jsem víno prolévala vodou.Jinak jsem tedy cvičila Bosu do začátku 7-mého měsíce.
Kuřačka jsem odnaučená,ale to je tak 4-5 let zpátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
10.10.10 20:38

kourila jsem cele tehotenstvi (samozrejme ze jsem to pak omezila) par krat jsem si dala dvojku vina (kdyz jsem jeste o prckovi nevedela) tehotna jsem stehovala a malovala cely byt (taky jsem o tom jeste nevedela a brala sjem prasky)… to rozmezi kdy jsem o tom nevedela trvalo sice jenom 3 tydny, ale narodil se mi krasny zdravy kluk…drzim palce… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.10 21:44

Já jsem brala drogy, myslím, že tvé mimi bude OK. Vše co k miminku přichází je filtrované a nepřijde to k němu v takové míře jako k tobě.

• Citovat
  • Upravit
839
10.10.10 21:54
Anonymní píše:
Já jsem brala drogy, myslím, že tvé mimi bude OK. Vše co k miminku přichází je filtrované a nepřijde to k němu v takové míře jako k tobě.

tak s timhle teda nesouhlasim, myslim ze vsechno co jde k tobe jde i k miminku…proto jsem odmitla kojeni predstava ze bych si dala tatarak a pak ho nakojila me tak desila ze jsem to nemohla pripustit… a to ze ja bych si ho dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.10.10 21:59

a to ti řekl kdo?že to k mimi nejde?ať si každý dělá co chce,ale brát drogy v těhu už je i na mě silný kafe :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.10 22:00
livinka píše:
Anonymní píše:
tak s timhle teda nesouhlasim, myslim ze vsechno co jde k tobe jde i k miminku…proto jsem odmitla kojeni predstava ze bych si dala tatarak a pak ho nakojila me tak desila ze jsem to nemohla pripustit… a to ze ja bych si ho dala…

No můj doktor mi říkal, že v prvních týdnech se hlavně rozvíjí nervová soustava a to, že beru drogy může mít následek, poruch učení apod… jakmile se vytvoří placenta je z počátku tlustá a filtruje všechny škodlivé látky, takže se k miminku dostávají v minimální míře čím je dítě větší tím je placenta tenčí a tím více škodlivin se k němu dostává… Já jsem přestala až v 7,5 měsíci a dítě mám naštěstí zdravé(zatím).
Tím nechci říct, že je to správné stydím se za to jinak bych to nepsala jako anonymní :oops:
Tím jsem chtěla zakladatelce říci, že jestli nepotratila když si vzala léky nebo se opila doted tak už se mimi udrží :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.10 22:01
verenika píše:
a to ti řekl kdo?že to k mimi nejde?ať si každý dělá co chce,ale brát drogy v těhu už je i na mě silný kafe :cry:

Jde to k němu, ale ne v takové palbě jako k tobě…

• Citovat
  • Upravit
839
10.10.10 22:06

anonyme nezlob se na me ale byt na tvem miste tak to ani nespomenu a budu se modlit aby mi miminko bylo zdrave i dal…to ze to k miminku nejde je PODLE ME kravina.....

asi k nemu jde min ale vis kolik vazi meri miminko? vis kolik mu staci aby se sjelo jak ty? to je jedno je to tvoje vec ale asi by ses tim nemela prezentovat… promin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.10.10 22:14
Anonymní píše:
verenika píše:
a to ti řekl kdo?že to k mimi nejde?ať si každý dělá co chce,ale brát drogy v těhu už je i na mě silný kafe :cry:
Jde to k němu, ale ne v takové palbě jako k tobě…

přála bych ti vidět děti feťaček,jak pak bojují s absťáčkem-je to fakt hnus.nebudu tě soudit,nenašla bych asi slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí