Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
chtěli bysme postavit nějaký domeček pro dítě, od kolika let myslíte, že jsou vhodné třeba tyto http://www.jungle-gym.cz/? jak staré dítě je už schopné vylézt po schůdkách? malá bude mít v létě lehce přes rok, tak nevím jestliještě rok počkat a letos to řešit jen mini klouzačkou a pískoviětěm?na čem si jsou takhle malé děti schopné hrát? díkza zkušenosti ![]()
já teda myslím že ty skluzavky jsou od dvou let výš, a i tak musíš být pořád s prckem aby nespadl. letos bych tvýmu prckovi pořídila pískoviště a třeba domeček, skluzavku až za rok.
Nase nejmensi na takovy prolizacky v pohode leze a nemusim ji stat za zadkem a hlidat, vim, ze to umi, obcas jede po hlave dolů a zapichne nos do pisku pod klouzackou, ale jinak uplne v pohode.
Hodne zalezi na ditku, jak je nebo neni obratny.
Nase nejmladsi po takovych prolizackach lozila uz loni v lete sama (to jsem ji samozrejme jeste hlidala), pac sama zacala chodit v 8. mesicich.
Piskoviste bych ale urcite poridila taky, mame a je to super, i ten nejstarsi si tam jeste chodi stavet tunely a hrady.
malá klouzačky miluje, až teď ale umí vylézt nahoru na klouzačce si sednout a sjet dolů. Dřív jsem jí tam vysazovala (nechodila po schodech) ale začala chodit až v 15 měsících byla v tomto pomalejší
jde mi o to abychom jsme nestavěli domeček a stál by zbytečně na zahradě, aniž by si ho malá uměla užít… vyleze vůbec do patra…? myslíte že by zvládla i velkou klouzačku? jak jsem psala přes léto bude mít 1,5, malinko ťapká už ted
Ahoj, naše dcera si troufla po „žebříkových“ schůdkách sama až po druhém roce a sklouznout po velké skluzavce v 2,5 letech. Záleží, jak je dítě obratné, zda se nebojí. Do té doby jsem ji při sklouzávání přidržovala, protože při tom „sešupu“ by se bouchla do hlavičky, nebo na konci sedla na zadek.
My budeme stavět takovou skluzavku na zahradě až letos (dcera měla 3 roky), do teď jí stačilo na zahradě pískoviště a zavěšená houpačka. ![]()
Mala mi sama po zebrikovych schudkach lezla v roce a ctvrt.zalezi na kazdem ditku.
ted jezdi po skluzavce hlavou dolu na tech plastovych doufam ze to nebude delat na tech velkych.
no já myslím že domeček užijte určitě, malá ho milovala od začátku, třebas i jen to spodní patro. A klouzačka byla taky v oblibě, nejdřív s pomocí teď už chytám jen dole. akorát zrovna tyhle klouzačky mají strašně otevřené boky a žádná madla nahoře aby se mohla chytnout. Na to bacha, je to pro děti dost nepohodlné. ![]()
Zdravim.Ted jsme dosli z hriste a jsem opet trochu smutna.Jde o to ze mam dcerku, ktera ma rada deti a kdyz tam prijdem a ona vidi nekoho na skluzavce hned za nim leti a chce se druzit.Ma 2 roky a neco. Jenze vetsina deti se ji pak spis boji, protoze je na ne moc hr. A me je to lito. Nemam tu jeste zadne kamaradky s detmi.Ona ma rada deti.Mate taky takove kamaradske ditko? vetsinou vidim takove tiche nesmele prcky.
@Vendull píše:
Zdravim.Ted jsme dosli z hriste a jsem opet trochu smutna.Jde o to ze mam dcerku, ktera ma rada deti a kdyz tam prijdem a ona vidi nekoho na skluzavce hned za nim leti a chce se druzit.Ma 2 roky a neco. Jenze vetsina deti se ji pak spis boji, protoze je na ne moc hr. A me je to lito. Nemam tu jeste zadne kamaradky s detmi.Ona ma rada deti.Mate taky takove kamaradske ditko? vetsinou vidim takove tiche nesmele prcky.
Neboj jednou narazi na podobne hrrr dite.