Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na zahradě máme pískoviště a teď děláme klukům sestavu - klouzačka, houpačka, síť.
Na jaře vždycky udělám doma v hračkách čistku a ty trochu poničené, jako např. traktor bez střechy,...... ty jim dávám na písek na doničení. Jinak tam mají samozřejmě kbelíčky, lopatky, bábovky…
Když je pak venku hezky, nechávám jim tam stany s tunelem a skákací míče.
Tak pokud za to nechceš dávat moc peněz a máš šikovného manžela, určitě se stačí jen inspirovat. My letos zatím budeme dělat pískoviště a příští rok chceme domeček a skluzavku, nějaké lana na lezení…
Stačí použít prkna a trámky, trochu barvy a inspirace…Taky jim dávám ven staré hračky, co jsou na půl rozebrané.
Kromě pískoviště, houpačky, trampolíny - dětské kolečko, sekačku, hrabičky… děti moc rády napodobují rodiče a hezky se při tom vyřádí a unaví ![]()
Hele, proč jsi v tomhle tématu anonymní ?! To nechápu ![]()
Ono asi záleží na tom, jestli je to pro vás moc velká položka a kolik toho chlap je ochotný udělat sám, sestavy jungle gym jsou super, my šli cestou postupnou a dnes toho lituju. Dneska bych radši investovala.
Ahoj, tak nám bude letos na jaře stavět sestavu na zahradu švagr (má truhlářskou dílnu). Klasika - bude tam skluzavka (pod ní pískoviště) a vedle 2 houpačky. Moje 3letá dcera ráda leze, tak možná uděláme nějakou stěnu s úchyty na lezení. ![]()
My máme na chalupě osvědčený pískoviště,houpačku,ty velký sestavy malýho baví spíš v kolektivu,takže do toho bych neinvestovala,ale to asi proto že je sám,pokud máte dětí víc,malých,a baví je to,určitě se zabaví,a taky kortouček,sekačku,různý odražedla,nakonec ho baví ale spíš zatloukat hřebiky,nebo rovnat polínka,to co dělaj dospělí ![]()
@E.K.L. píše:
Ahoj, tak nám bude letos na jaře stavět sestavu na zahradu švagr (má truhlářskou dílnu). Klasika - bude tam skluzavka (pod ní pískoviště) a vedle 2 houpačky. Moje 3letá dcera ráda leze, tak možná uděláme nějakou stěnu s úchyty na lezení.
jestli se mohu zeptat, vyšlo to levněji než přímo zakoupenou sestavu? když pominu že to byl švagr
děkuji za odpověď
Ahoj, my sme loni po dlouhé úvaze koupili dětem „Skákací hrad“. Oproti tomu, co zde píšou ostatní, je toto sice nafukovací. Ale díky tomu nemám strach, že by se o něco ostrého bouchli. A ty si na tom neuvěřitelně vyhrajou, vyskotačí se a kolikrát je z toho nemůžeme ani dostat.
Konkrétně máme tento:
http://www.zbozi.cz/?…
Nemáme kolem baráčku prostor na nějaké velké projekty, ale osvědčilo se nám uzávíratelné pískoviště, houpačka a na terasu máme plastový stůl se židličkou - konkrétně tohle: http://kojenecke-obleceni.eu/…ovy-nabytek/ a vyšlo nás to na pár korun ![]()
Pomalu se blíží léto a já začínám uvažovat, co pořídit dětem na naši novou zahradu.
Zvažuji zda investovat do nějaké sestavy typu Jungle jym nebo raději nakoupit zvlášť nějakou skluzavku, pískoviště, domeček, kuchyňku … ? Říkám si, kdyby je to nebavilo, snáze se to prodá .. Co se osvědčilo vám ? Děti mám ve věku 1,5 roku a 3,5 roku.
Moc díky za tipy a rady.