Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky. Uz nevim co dal. Je to dva měsíce co jsem odešla od přítele. Bydlíme u rodinného přítele s dcerou, dceři je 17 měsíců. Měsíční náš příjem na měsíc je 6200kč. Z toho 2000kč dávám na nájem. Vůbec nevycházím s penězi. Byla jsem kuřák, přestala jsem. I tak to prostě nejde. Zkoušela jsem sehnat miniškolku, abych mohla pracovat. Bohužel tam berou od 2.let. A paní na hlídání bych si nemohla dovolit ani tak. Nevíte o něčem třeba domácích pracích?? Všude na internetu něco je, ale podvody. Tak kdyby měl někdo něco osvědčeného byla bych ráda. Ještě podotýkám nemám babičky na hlídání. Děkuju
Otec neplatí alimenty? Jediné co mě napadlo, je roznos letáků ![]()
A to máš 4200 měsíčně na sebe a dítě a jen na jídlo a drogérku? Zkus napsat výdaje, co a kolik kupuješ, určitě se najdou velké mezery, kde můžeš ušetřit.
@sjuzenn nemáš nějak málo? Přece rodičák + alimenty na malou a na tebe by měly dát víc? Protože s takhle malým dítětem a bez hlídání je práce téměř nulová šance.
Jinak 4200 na živobytí mi nepřijde extra málo. Pro ženu a malé dítě. ![]()
Příspěvek upraven 15.08.14 v 16:53
No, hlavně dej okamžitě k soudu otce dítěte na výživné na sebe a na dítě.
A co třeba nabídnout hlídání někomu, komu by nevadilo, že s sebou vezmeš svoje dítě? Když nemáš kam upíchnout dítě, abys mohla do práce, mohla bys naopak někomu dlouhodobě hlídat.
@sjuzenn a na sociálce jsi byla? Nedoplatili by ti?
(zapomněla jsme na možnost 4l rodičáku kdy se to po čase snižuje takhle)
Ja nevim, pokud das 2 tis. za najem, zbyde ti celkem dost, jasne, ze to neni na nejaky vyskakovani, ale jinak mi to prijde celkem v pohode.Jsou na tom zensky mnohem, mnohem hur ![]()
Tisícovka na týden, to moc není. Neměly by ty alimenty být větší?
No s tim hlidanim neni spatnej napad. Jinak nakupuji uz ty nejlevnejsi pleny. vazne nerozhazuji.