Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj..
jsem totálně zoufalá…malý má dneska přesně 14 dní a už od porodnice ho pěkně trápí větry
kroutí se, přitahuje nohy k bříšku a je úplně ale úplně rudý…vyzkoušeli jsme úplně všechno, natřásat, nahřívat bříško, kapičky, polohu na tygříka…prostě všechno…je mi ho hrozně líto takhle vidět…odpoledne vždycky usne a za dvacet minut je vzhůru protože ho zas to bříško probudí..nemáme ještě někdo něco osvědčeného? Popřípadě kdy to přestalo?
děkuji moc
Jj tu sem zapoměla vypsat, prdíme s ní..vždycky se vyprdí a za hodinku znovu ani ne…:-(
Nevíte někdo jak je to s fenyklovým nebo kmínovým čajem u tak malého miminka? Může se podávat v malém množství nebo ne?
Položit na bříško na spaní, cvičit nožkama při jídle…kojíš nebo dáváš um?
Malá to měla taky a začlo se to lepšit až po pátém měsíci, nezabralo nic
Akorát snad po kapkách baby calm jí to šlo o něco lépe.
@Corie píše:
Nevíte někdo jak je to s fenyklovým nebo kmínovým čajem u tak malého miminka? Může se podávat v malém množství nebo ne?
určitě může
já prvnímu i dělala um ze slabého feniklového čaje ![]()
Příspěvek upraven 07.10.14 v 14:15
Davas ho v prubehu krmeni odrihnout? To by mohlo trochu pomoct. Jeste nam pomaha nosit v poloze zady k sobe, hlavu mezi prsa, chytit pod zadeckem a pokrcit mu tak nozicky. Vzdycky si odrihne a vyprdi se.
@cizova píše:
Položit na bříško na spaní, cvičit nožkama při jídle…kojíš nebo dáváš um?
Kojím..plně. Na bříško pokládáme.
@Corie Fenyklový čaj jsem dávala od příchodu z porodnice, ale hodně lidí tvrdí, že se čaj dávat nemá, tak těžko říct
A pozor, někde jsem četla, že fenykl může mít na některé děti opačný účinek. Každopádně přeji hodně síly na malého, některá období se prostě musí přežít ![]()
@Deninina to,máš úplně to samé jako našemu prvnímu veškěré kapky na bříško uškodily ![]()
My jsme přísahali na kombinaci lactobacilů Swiss (vysypat kapsli do mléka) a s každým krmením pár kapek Espumisanu. Za pár dní to zázračně pomohlo. A někdy při krizi ležel na přebalovacím pultu na pračce a fénovali jsme bříško (opatrně na teplotu, zkoušej rukou). A nebo jsme mu večer cvičili s nohama, přitahovat k tělu, aby se vyprděl. Ale ty lactobacily a espumisan byl základ. Jo a krmili jsme ho MM + Nutrilonem.
Také jsem to zažila u prvního syna, z toho, co píšeš nepomohlo nic, možná trochu tygřík a pohupování na balonu s miminkem v náručí. Tu rektální rourku zkuste. Také zkus držet dietu, já jsme skončila nakonec u nemléčné diety. V podstatě jsem byla pouze na starším světlém pečivu, přesnídávkách, šunce a jedla jsem dietní vařené jídlo. Také to tedy nezabralo a syn se kroutil v noci ještě po jednom roce. Ale přes den to bylo lepší, když se začal víc pohybovat. Přes den jsme to řešili kočárkem, spal jen v jedoucím kočárku.
V noci jsme to museli přetrpět v posteli, spal se mnou. Ale každé dítě je jiné a kamarádkám tohle děti dělaly třeba jen v šestinedělí.
Být tebou bych zkusila ještě šátek a nosit miminko v šátku.
@Deninina píše:
@Corie Fenyklový čaj jsem dávala od příchodu z porodnice, ale hodně lidí tvrdí, že se čaj dávat nemá, tak těžko říctA pozor, někde jsem četla, že fenykl může mít na některé děti opačný účinek. Každopádně přeji hodně síly na malého, některá období se prostě musí přežít
Můžu se zeptat jak? V lahvi nebo stříkačkou? A který ten čaj konkrétně prosím?