Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Nevim, co s tim
Me spis trapi, ze nemam zadny sny, teda skoro ![]()
To jsou tzv. kompenzační sny. U mě to bývalo normální, o prázdninách se mi zdavalo o písemkach a diktatech. Ve zkouskovem jsem zase mívala krasne sny o moři a cestování. Je to projev podvedomych obav, všechno nemusí byt OK navždy. Ale co s tím nevím, mělo by to přejít samo.
Prestan koukat na horory
Ne, ted vazne, taky sem mela takoveto obdobi („krasne” 3 tydny), kdy se mi zdali podobne sny, jako tobe a pak to jednoho dne proste z niceho nic preslo. Kamaradka, co se zajma o vykladani snu mi porad rikala, ze se neco stane, ze je to jakasi predtucha, ale nic se nestalo. Zpetne sem si uvedomila, ze jsem nekolik dni pred prvnim spatnym snem malem vyletela z kuze, kdyz na me pritel bafnul. Strasne sem se lekla, ze se mi udelalo az zle. Myslim, ze u me to bylo pricinou mych nocnich mur. Ale jak rikam, preslo to samo, takze nevim, co ti poradit ![]()
Tak já měla asi tříměsíční období, kdy jsem prožívala něco podobnýho. Akorát jsem spíš ze spaní křičela hrůzou. A taky jsem se budila ubrečená, ráno mi bylo, jako kdybych za sebou měla dvanáctihodinovou šichtu v kamenolomu. U mě to začalo tím, že jsem prožívala stres ohledně chlapů. Pokračovalo to i tehdy, když se vše ustálilo a já se během dne vznášela ne růžovým obláčku, protože jsem byla čerstvě zamilovaná. Skončilo to tím, že jsem si přeuspořádala pokoj a šoupla postel jinam. Je to pro mě trošku záhada, protože tyhle zběsilý sny jsem měla tenkrát prakticky kdekoliv, v podnájmu, u rodičů, u kterýkoli kámošky, u který jsem přespávala. Po tom přesunutí postele jako když utne, všude jsem spala jak mimino.
Ja se domnivam, ze by bylo vhodne prijit na pricinu onech snu. Co presne Vas v zivote trapi, ceho se bojite… sny jsou rec Vaseho podvedomi. Vas mozek v noci, kdyz spite, pracuje stejne jako ve dne - jeho prace je urzovat Vas na zivu, a pouze vypina Vase vedomi, a v tu chvili vstupuje do hry podvedomi. Cim unavenejsi jste, tim zivejsi a divocejsi sny byvaji.
Doporucila bych nepit alkohol, a nespat na zadech. To je hodne dulezite. Dale bych premyslela, zda nahodou nemate strach, ze Vas pritel podvadi (a pak se to promitne do snu), zda nemate strach, ze se neco nekomu blizkemu strane… mluvi z Vas trochu uzkost, mohl by Vam pomoci odvar z valeriany.
@zuza23 na horory já koukat nemůžu ani ve dne. Bojím se pak doma dojít si i na wc
;D
@vykladzkaret alkohol nepiji ani při oslavě, natož jindy. Na zádech nespím-jedině na boku. Že mne přítel podvádí? Tak to si vůbec nemyslím. Za něj bych dala ruku do ohně v tomhle směru.
Snad jedině s tou nemoci. Tátu mám nemocného, má rakovinu, ale už je rok po operaci. Sic není úplně zdráv, ale je vzhledem k okolnostem „v pořádku“. Ale ani o té nemoci nijak nepřemýšlím. Si myslím. Navíc tohle trvá poslední měsíc.
A nebo…to, že bychom chtěli rodinu, ale už víc jak půl roku se nedaří? Ale to by se mi zdali takové „blbosti“??? ![]()
@lednova.jita píše:
@zuza23 na horory já koukat nemůžu ani ve dne. Bojím se pak doma dojít si i na wc;D
@lednova.jita mluvite o tom, ze se Vam ve snu zda o pomoci blizkym - myslim, ze to s tatinkovou nemoci muze uzce souviset. To, ze nad nemoci nepremyslite, se muze promitnout do podvedomi, ktere k Vam tak promlouva.
Myslim, ze to, ze se nedari zalozit zatim rodinku bude asi hlavni problem - mozna mate strach, ze pokud se nezdari, partner odejte a to se projevuje jako sen o jeho nevere. To s tim muze hodne souviset, skoro bych rekla, ze to bude to „ono“. Mozna na sebe v tomto ohledu stupnujete tlak, a ten se pak promita do zlych snu… je toho na Vas hodne, tatinek po tezke nemoci, snaha zalozit rodinu… zkuste trochu zvolnit, dat sama sobe „prazdniny“…
@lednova.jita píše:
A nebo…to, že bychom chtěli rodinu, ale už víc jak půl roku se nedaří? Ale to by se mi zdali takové „blbosti“???
Mohlo by to byt tim ![]()
Já mám v podstatě jen takovéhle sny, dokonce na mě i mířili pistolí a já se nutila do probuzení se
A to mi bylo dvanáct a nepila jsem
Pozitivní sny se mi zdají jen hodně, hodně málo. ![]()
@zuza23 saw? Viděla jsem prvních snad ani ne 15minut-než došlo na „věc“ a pak jsem celou noc ležela v posteli, pod dekou a koukala do dveří od ložnice a čekala kdy a kdo tam vletí. Tenkrát totiž byl hrozný vichr venku a nám v obýváku hrozně skřípalo okno. Přítel v pohodě usnul a já věřila tomu, díky těm zvukům, že v obýváku někdo je a určitě na nás přijde a bude.. Usnula jsem ráno v půl páté!- zatímco polovička moje měla už v deset večer „půlnoc“. Už je to tak 4roky zpátky. Od té doby fakt jsem žádný horor neviděla.
Teda až na ty mé sny. ![]()
Taky jsem měla takové stavy. bylo to v době, kdy jsem sama nevěděla podvědomě co chci. s bývalým přítelem jsem se budila spocená, ubrečená ( jeho to nevzbudilo, totální pařez) a dnes (když beru ještě před dětmi) spím jako mimino- to se mi sice dlouho nepovedlo, ale kdybych mohla, tak vím že to tak bude
možná přehodnotit současný stav, a zjistit, jestli je opravdu všechno tak skvělé jak píšeš. tomu, že to je kvůli půlročnímu snažení moc nevěřím… ale co člověk, to názor ![]()
Přeji pěkný večer.
Potřebovala bych „asi“ poradit.
Poslední dobou mne trápí špatný spánek a příšerné sny. Ráno se budím jak spráskaný pes, někdy i s pláčem, nevolností. Ať spím méně, či více, pořád stejné. Kolikrát se mi zdají během noci i tři sny. Hrozně mne to zmáhá. :/
Co se týče obsahu, většinou se týkají mne, mého přítele, nebo mých blízkých. A vždy jsem tam i já. Příběh je pokaždé jiný. Jednou načapu přítele jak si to užívá s ženskýma v našem bytě, jindy jde o nějakou nemoc u některého mne blízkého člověka, něčí autonehodu a s tím spojena vážná zranění, jindy taková blbost, že mne někdo honí po úplně prázdném městě a chce mne zabít apod. Některé sny si naštěstí ani nepamatuji, ačkoliv o nich „vím“. Vím, že se mi něco zdálo, ale už si nevzpomenu.
Několikrát už mne přítel dokonce ze spaní budil, protože jsem brečela a on nevěděl co se děje. Prý poslední dobou v noci pořád „fňukám“.
Za poslední asi měsíc jsem se pořádně-bezesnu snad ani nevyspala. Čím to může být? A co by mohlo pomoci?
Bylinky? Nějaký čaj pro klidné spaní? Máte někdo něco vyzkoušeného?
Ještě podotknu, že s přítelem máme opravdu hezký vztah bez hádek a rozepří, snažíme se o miminko a rádi bychom koupili baráček. V rodině žádný problém, rodiče ok, tchýně a tchán naprosto skvělí, ani v práci žádný stres, či cokoliv podobného, co by asi mohlo být připadnou příčinou těch snů.

Vážně si nevím rady.. Už bych se ráda konečně pořádně vyspala.