Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám na vás dotaz. Potřebuju už vážně pomoct, nebo mi rupne v bedně a odstehuju se někam hodně daleko a už se domů nevrátím
mám dvě děti děti, jednu tříletou a druhou 7m. Miminko dobrý, nestěžuju si na nic. Tříletá extrém největšího kalibru. O tom jak se chová nebudu psát, to bych byla akorát nasra**. Režim si myslím dobrej, už tři roky to stejný
celej den venku, na zahradě, někde na výletě prostě doma minimálně. Večer se naveceri, vykoupe a jde si ve 20:00 lehnout. Hodinu a půl a někdy déle, ji tady neustále přemlouvame s chlapem jak dvě telata aby si lehla, spala, nemluvila, byla potichu atd atd. Zkoušeli jsme číst, nečíst, dávat spát dýl,,dřív nebo nedávat spát přes den. Spát přes den jen hodinu. Kapky, různý bylinky, aromaterapie, masáž, hlazení, povídání, mazlení, nevím co víc napsat, prostě všechno
ale ne, ne prostě nic nefunguje a ta holka z nás má akorát jednu velkou obří 🍑. Je to sranda, krásný období děti miluju, ale co nevidět mi vážně přepne. Protože já už tohohle mám vážně plný zuby. Tak vás prosím TY KTERI RESI NECO STEJNEHO aby mi tady napsali co vážně pomohlo. VÁŽNĚ POMOHLO. I když jde spát o půl 10, tak stejně ta hodina a půl trvá než usne, je jedno v kolik jde spát. DIKY 👍 😅
Dcera dela to stejný. Je ji skoro 6. Dela to od doby, co přešla z postýlky na postel. Tak v pubertě snad přestane… jediný, co „pomohlo“, je odejít z pokoje a nechat ji tam, at si dělá, co chce. Aspon ubyly nervy, ale obcas je problem i ten muj odchod, chce, at tam jsem.. Ma dovolené tiché hračky (pokoj má s bráchou, který usíná normálně, v klidu a vcas). Taky pomáhá nerikat, ze ma spat. Klidně nespi, ale bud ticho, brácha spat chce. Teď jsme zavedli večerní cvičení, pak logopedie, pohádka na zklidnění a odcházím. Co se tam děje potom, už neřeším. Teď už tuplem ne, kdyz se ráno nemusí do školy.
Je to úplně normální. Mám 3 děti a dělaly to všechny. Uspávání v tomhle věku na dlouhý lokte. Aktuálně 4 letá to samý. Všechny děti v okolí totéž. ![]()
Já četla z atlasu světa, byly tam krátké texty. To byly tak odtažité věci, že to zabíralo.
Nebo dát spát, až je opravdu unavená. Tj. u nás to bylo třeba až ve 23.
Jinak také bez šance, usnula jsem první ![]()
V kombinaci s miminem je to blbé, síly nejsou.
Pokud naše tříletá přes den usne, tak je pak večer také neuspatelná.
Pokud je unavená akorát, usne po pohádkách během chvíle.
Jinak přečteme pohádky, napít, vyčůrat, zazpívat… A pak si může v posteli číst, někdy ale trvá třeba i hodinu než usne.
Zkuste odstranit denní spánek - ale budete to muset nějakou dobu vydržet, než se jí přehodí biologické hodiny. Zkoušejte jiný režim aspoň 14 dní, než vyhodnotite, jestli funguje nebo ne.
@Midaku u nás se chodí do školky až do 21. Července takže ještě ráno vstávat musi 😀
Nic, lehnu si vedle na svou postel a delam ze spim. Predtim mel ze me akorat srandu. Tak se uz nesnazim, nemluvim a zabira to