Hrudky v domácím jogurtu

522
13.10.12 22:15

hrudky v domácím jogurtu

Ahoj holky, přišla jsem pro radu ohledně domácího jogurtu. Včera jsem ho dělala poprvé, povedl se, akorát v něm jsou malé hrudky, nevíte některá čím to může být? Našla jsem si spoustu receptů a udělala jsem ho z litru mléka, půlky hollandie a malé plechovky kondenzovaného mléka. Jogurtovač nemám (nevím jestli to není zbytečný krám) a dělala jsem v horkovzdušné troubě na programu 35°C. Mohlo by to být tou teplotou, nebo tím že jsem nedala sušené mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Evkaxxx
14.10.12 08:30

Dělám jogurt tak, že použiji mléko a laktobacily.
Pokud v něm mám hrudky, tak většinou je řidší konzistece a v tom případě stačí ho ponechat v teple déle. Mám psané, že jogurt se dělá cca 6 hodin, ale necháván ho vetšinou min.7 hodin, aby byl takové konzistence jako třeba ta hollandia. (tak to funguje u mne)

• Citovat
  • Upravit
522
14.10.12 08:42

Evkaxxx a kde kupuješ laktobacily, já jsem sice procházela na internetu různé jogurtové kultury, ale nevím které jsou dobré, je tam hodně velký cenový rozdíl od 100 po 1000Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evkaxxx
14.10.12 12:47

Chce to nějaké živé.
Kvůli dětem používám dovezené z Bulharska (obsahují Lactobacillus Bulgaricus),
pokud bych je neměla, zkusila bych Lactobacillus acidophilus „ledničkové“. Teď mám špatné připojení, tak nemohu najít firmu, kdyžtak večer.

• Citovat
  • Upravit
3743
14.10.12 17:11

Dle sebe bych tedy doporučula tyto: http://www.zbozi.cz/…bez-laktozy/ ,
jsou s laktozou nebo bez.
Zkoušela jsem dát 2 kapsle na 1 litr mléka, nepovedlo se ale spíše z důvodu krátké doby (bylo to poprvé), teď dávám do každé skleničky 1 kapsli - zatím se mi to nechtělo zkoušet s původním dávkováním.
Další jogurty dělám tak, že si jednu skleničku jogurtu ponechám a rozdělím do skleniček při výrobě dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
14.10.12 18:55

@-Evka- já jsem nevěděla že to jde i s kapslima, mám doma ještě pár kapslí laktobacilů co jsem dávala dceři když jí trápilo bříško. Díky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí