Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, přišla jsem pro radu ohledně domácího jogurtu. Včera jsem ho dělala poprvé, povedl se, akorát v něm jsou malé hrudky, nevíte některá čím to může být? Našla jsem si spoustu receptů a udělala jsem ho z litru mléka, půlky hollandie a malé plechovky kondenzovaného mléka. Jogurtovač nemám (nevím jestli to není zbytečný krám) a dělala jsem v horkovzdušné troubě na programu 35°C. Mohlo by to být tou teplotou, nebo tím že jsem nedala sušené mléko?
Dělám jogurt tak, že použiji mléko a laktobacily.
Pokud v něm mám hrudky, tak většinou je řidší konzistece a v tom případě stačí ho ponechat v teple déle. Mám psané, že jogurt se dělá cca 6 hodin, ale necháván ho vetšinou min.7 hodin, aby byl takové konzistence jako třeba ta hollandia. (tak to funguje u mne)
Evkaxxx a kde kupuješ laktobacily, já jsem sice procházela na internetu různé jogurtové kultury, ale nevím které jsou dobré, je tam hodně velký cenový rozdíl od 100 po 1000Kč
Chce to nějaké živé.
Kvůli dětem používám dovezené z Bulharska (obsahují Lactobacillus Bulgaricus),
pokud bych je neměla, zkusila bych Lactobacillus acidophilus „ledničkové“. Teď mám špatné připojení, tak nemohu najít firmu, kdyžtak večer.
Dle sebe bych tedy doporučula tyto: http://www.zbozi.cz/…bez-laktozy/ ,
jsou s laktozou nebo bez.
Zkoušela jsem dát 2 kapsle na 1 litr mléka, nepovedlo se ale spíše z důvodu krátké doby (bylo to poprvé), teď dávám do každé skleničky 1 kapsli - zatím se mi to nechtělo zkoušet s původním dávkováním.
Další jogurty dělám tak, že si jednu skleničku jogurtu ponechám a rozdělím do skleniček při výrobě dalšího.
@-Evka- já jsem nevěděla že to jde i s kapslima, mám doma ještě pár kapslí laktobacilů co jsem dávala dceři když jí trápilo bříško. Díky za tip ![]()