Hry pro děti 3-7 let ve třídě

2787
19.9.12 18:29

Hry pro děti 3-7 let ve třídě

Ahoj, dostala jsem se do školky na pár hodin na odpolední hlídání dětí ve věku 3-7 let (mám tam i pár školáků družinářů), teď jich tam mám i ke 30 a ráda bych je nějak udržela v klidu, kromě malování a skládání puzzlů u stolečku, kdy jsou děti v klidu nemám nápad, jak je „ukočírovat“ v prostoru, nemáte nápad na nějakou hru, kterou by zvládly i ty nejmenší děti a nenudily se u toho ty největší?? Děkuji za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2596
19.9.12 18:49

Ahoj koukni na RVP metodický portál pro učitele já jsem učitelka mš a hodně z něj čerpám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
19.9.12 18:55
@zuzan píše:
Ahoj koukni na RVP metodický portál pro učitele já jsem učitelka mš a hodně z něj čerpám

Děkuju, něco takového jsem hledala :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.9.12 19:31

Ještě můžeš mrknout na predskolaci.cz tam je toho taky spoustu ;) Her je hodně moc, záleží taky na tom, jestli chceš pohybovou, jestli je na to dost prostoru a nebo radši klidnější u stolu nebo na zemi? Ono ve třiceti dětech různého věku je to těžký no, když je to těžší, tak prckové nechápou a když je to lehčí, tak starší se nudí…Tak zkus mrknout na ty stránky, třeba tam něco vhodného objevíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
19.9.12 21:37
@Zandula píše:
Ještě můžeš mrknout na predskolaci.cz tam je toho taky spoustu ;) Her je hodně moc, záleží taky na tom, jestli chceš pohybovou, jestli je na to dost prostoru a nebo radši klidnější u stolu nebo na zemi? Ono ve třiceti dětech různého věku je to těžký no, když je to těžší, tak prckové nechápou a když je to lehčí, tak starší se nudí…Tak zkus mrknout na ty stránky, třeba tam něco vhodného objevíš!

díky! No právě, je to náročné, když jsou tam ty mrňavé a i ti družináři…máme nemocnou jednu paní učitelku, proto jsou odpoledne spojení. Radši bych nějakou klidnější hru na zemi nebo i v prostoru, ale nic na běhání. Zatím jsem vymyslela soutěžení v družstvech, smíchám je malé velké, budou plnit úkoly, každý si vyzkouší danou soutěž, tím by se mohli zabavit, než se všichni vystřídají, budou mít tak 3-4 stanoviště. Mám připravené obrzáky a budou hledat co nepatří do daného tématu (nářadí - kytka atd.) na našem úřadě si půjčím obrovské skládací puzzle z polystyrenu a pak tam ještě máme chytání rybiček na magnet a dětský kroket. Před chvílí mi kamarádka připomněla klasiku - chodí pešek okolo, zlatou bránu nebo kolo kolo mlýnský, zajíček ve své jamce atd…tak to mám zase schované na pátek :mrgreen:, ještě budu mít takhle plnou třídu, až pojede jedna část školy a školky na švp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin