Zrušit školku?

Anonymní
17.9.12 11:00

Zrušit školku?

Chtela jsem se zeptat, jestli jste nektera zrusila skolku, kdyz dite rvalo, ze tam nechce?

Dcera sla prvni dva dny v pohode, pak den proplakala a onemocnela, dnes se po vice jak tydnu vratila a co me rano cekalo, to byl horor. Rev, drzela se me, cela ruda, porad me volala…

Pred chvili jsem sla na nakup a z druheho chodniku jsem videla deti, jak jsou na zahradu a moje mala zase brecela a volala me :?
No je mi z toho na nic, jsem doma, budu na podzim rodit…
Ma cenu ji tam dal posilat, aby si zvykla? Nebo to proste o rok odlozit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
17.9.12 11:03

Lonijsem řešila taky hysteráky. Měsíc. Ale protože junior si to odřval, a pak byl v pohodě, tak jsem tonechala být. A opravdu si zvykl. Později se dokonce do školy těšil. Poptej se učitelek, jak to holčička zvládá i v průběhu dne. Jen to ráno je podle mně zavádějící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
17.9.12 11:05

O nikom nevím. Ale u některých dětí to chce čas-prostě si dýl zvykají :think: Není ani první ani poslední která brečí-vydržela bych. Já kdybych školku zrušila tak nemám kam malého dát. A budeš ji rušit i školu?-kdyby brečela. Já mám obavy že náš malý bude brečet až půjde do školy :nevim:,školka nám problémy nikdy nedělala. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.9.12 11:06

Ahoj. Já bych určitě ještě počkala. Moje starší dcera šla ve 2,5letech do jeslí, řvala, že nechce domů. Pak onemocněla a po návratu byly přesně tyhle hysteráky. Přitom jsem věděla, že se jí tam líbí. Já ale už začala chodit do práce, tak jsem ji nestahovala a po několika dnech to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
17.9.12 11:06

Ahoj, ono je to těžký, někomu to třeba prospěje, a za rok jde v pohodě, ale znám i děti co si prostě pamatovaly, že když řvaly, do školky se nechodilo a zkusí to znovu i za ten rok :nevim:
Naše starší si „zvykala“ na školku do Vánoc, po pár přořvaných dnech se to uklidnilo, pak byla nemocná, týden 14 dní doma a jely jsme zase od začátku.
Osobně si myslím, že na takové rozhodnutí je ještě brzy :think:, zkus se zeptat učitelek jestli se zapojuje atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
17.9.12 11:07

Jestli byly první dny v pohoě, pak se možná něco stalo…náš starší syn chodil první dny v pohodě a pak tam najednou nechtěl…pak z něj vylezlo, že si s ním děti nechtějí hrát - bořil jim hry a kostky, jak ho to naučil tatínek :roll: neuměl si hrát v kolektivu a byly mu jen 2,5 roku )jeho maminka chtěla do práce :nevim: )zkus hledat příčinu a pokud je to jen, že se jí stýská..je to na Tobě, já bych si je nechala doma oba, i když to bude náročnější, ale zkušenost s tím nemám, tak se mi dobře radí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.9.12 11:08

Po pár dnech je brzo dělat nějaké rozhodnutí. Majda loni brečela skoro každé ráno, ale sotva jsem zmizela, byla v pohodě, hrála si, i tam spinkala… :nevim:
Promluv s učitelkou.
Na té zahradě brečela, protože tě viděla - zkus nechodit okolo, když jsou na zahradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.12 11:10

Ona o skolce mluvi hezky, ma tam kamaradku se kterou si hrala…jenze pak proste na vic jak tyden vypadla a dnes to proste bylo sileny…kdyby treba trochu brecela, tak ok, ale to bylo na me moc (mozna to, ze jsem tehotna me ovlivnuje, ze to hur snasim, nevim)

po porodu si ji chci nechat na nejakou dobu doma, aby netahala nemoci k novorozenci, ale obavamse, ze pak uz ji do skolky nedostanu vubec :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.12 11:12

@Pipet nevidela me, sly ven, ja byla na druhe strane ulice, jeste za stromama, decka na me nevily vubec a ona rvala a volala mami mami :oops:

• Citovat
  • Upravit
24798
17.9.12 11:15
@Anonymní píše:
@Pipet nevidela me, sly ven, ja byla na druhe strane ulice, jeste za stromama, decka na me nevily vubec a ona rvala a volala mami mami :oops:

Jo tak…
No promluv s tou učitelkou. Ale po pár dnech je opravdu brzo dělat závěry, zkusila bych aspoň tři týdny, měsíc - pokud by se přihodila zas nějaká nemoc, bude to zas od začátku… je to na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
17.9.12 11:15
@Anonymní píše:
Ona o skolce mluvi hezky, ma tam kamaradku se kterou si hrala…jenze pak proste na vic jak tyden vypadla a dnes to proste bylo sileny…kdyby treba trochu brecela, tak ok, ale to bylo na me moc (mozna to, ze jsem tehotna me ovlivnuje, ze to hur snasim, nevim)po porodu si ji chci nechat na nejakou dobu doma, aby netahala nemoci k novorozenci, ale obavamse, ze pak uz ji do skolky nedostanu vubec :nevim:

Dcerka první dva dny trochu plakala, a třetí ráno předvedla hysterák takový, že kopala do dvěří a řvala, že chce za maminkou a za Verunkou a manžel stál na chodbě, poslouchal to, měl na krajíčku a volal mi, že ji vezme domů :oops:.

No a švagrový kluk nastoupil letos, a druhý den se tak „pral“ s učitelkou, že jak máchal rukama kolem sebe, tak jí jednu vrazil, po týdnu se to zklidnilo.
Hodně záleží i na Tobě, jak moc jsi si jistá, že je dobré rozhodnutí, že dcerka do školky chodí - dětičky tu nejistotu vycítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
17.9.12 11:20

No jestli ji planujes na podzim nechat doma, tak bych to snad radeji zrusila, protoze si tak akorat zvykne a ty ji tam prestanes davat.Pak by byl navrat mazec.
Nevim, pokud bych mela doma triletaka a byla na materske, nechala bych jeste rok doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.9.12 11:25

Mě maminka ve 3letech stáhla ze školky, protože jsem ječela, za rok jsem šla a měla jsem z toho víc rozumu :nevim:
Ale jinak doporučuju, pokud víš, kudy chodí na hřiště či procházku, tak se tamtudy vůbec nepohybovat :nevim: Syn minulý rok neměl s miniškoličkou nějak zásadní problém, ale když jsem tam chtěla v době, kdy šli do solné jeskyně, jít do herničky, tak než odešli, tak jsem byla zalezlá na zahradě za keřem, aby mě neviděl, protože mi bylo jasný, že by ho to i tak rozhodilo.
Pokud vím, tak po nemocech a jiných výpadcích si zase děti musejí zvyknout, dala bych tomu týden, jestli si zvykne, dítě do školky odhazovala v letu a prchala a pokud by problém přetrvával a dítě by řvalo i dlouho po mém odchodu, tak bych ji stáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
17.9.12 11:27

Nečetla jsem diskusi, ale po tomhle bych si jí vzala domů hned z té vycházky.

@Anonymní píše:
@Pipet nevidela me, sly ven, ja byla na druhe strane ulice, jeste za stromama, decka na me nevily vubec a ona rvala a volala mami mami :oops:
  • Citovat
  • Upravit
4425
17.9.12 11:36

Taky bych ještě vydržela. Moje děti po každé pauze delší než víkend jdou s nechutí až brekem. A jak píšou holky, rozhodně nepotkávat během doby, co je ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin