Zrušit školku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1450
17.9.12 11:36

Taky bych zkusila vydržet. Já odvedla dnes POPRVÉ do školky mou 2,5 letou dcerku..tak jsem zvědavá jak to zvládá. Za půl hodinky pro ní jdu tak tu sedím celá nervozní :oops: Ale vim že když bude třeba zítra řvát tak vydržím. Vim že kolektiv dětí má ráda tak pujde jen o zvyk že nejsem poblíž. A jsem ráda že je mezi dětma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
17.9.12 11:38

Tak v tvém případě bych tam asi dceru teď nedávala, pokud si ji chceš stejně nechat nějakou dobu doma, až se narodí druhé miminko. Připadá mi celkem na prd teď ji nějak zvykat na školku, když za pár týdnů si ji stejně necháš doma, to podle mě nemá žádnou cenu, protože potom pojedete nanovo, zase hysteráky a nové zvykání a bude to horší, když budeš mít s sebou v šatně ještě miminko narvané v zimní kombinéze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
17.9.12 11:40

Zkus vydržet, my tohle zažívali taky hrozně dlouho, nakonec si zvykl. Vím, že to je hrozný, já odcházela uřvaná pokaždé ze školky. Nakonec se mu tam líbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.9.12 11:43

Syn chodí taky teď jenom do konce listopadu, pak si ho taky před porodem nechám doma. ale on to snáší celkem dobře
a když malá venku plakala, co učitelka? u nás se vždycky snaží plačící děti nějak zapojit do hry :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.12 11:46

Decka sly na zahradu, takze jim donesly hracky na pisek a sly si hrat, videla jsem ze si hraje, pak sedela pred ucitelkou a to nevim, jestli rvala nebo ne, uz jsem sla domu…

@madi to jsem ja z diskuze ZT…

• Citovat
  • Upravit
684
17.9.12 11:49

Ja bych ji tam dala. Musi si zvyknout, co pak bude delat az pujde do skoly?
Musi se otrkat a zvyknout, ze nebude furt s tebou.
Pevne nervy preji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
17.9.12 11:56

No pokud stejně planuješ, že si ji nechaš určitou dobu doma.tak bych ji už stahla.ja bych na to neměla. ted se stresuje, pak bude zase nějakou dobu doma a pak zase stres na novo.
počkala bych a třeba za rok to už bude lepši a pak už bych vydržela.
mě je vždy těch malych co plačou lito, moje holka školku miluje, ale vim, že malej bude plakat. nehne se ode mě a je pořad ufnukanej. už ma takovou povahu.no aspon vim, co mě čeka, třeba překvapí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.9.12 11:56

:mavam: :mrgreen: Jak byla nemocná, tak si nejspíš odvykla :think: Odkdy ji chceš pak nechat doma? Tuším, že máš termín dřív než já, tak jestli by měla teď třeba chodit ještě měsíc a pak až po porodu, tak bych to asi nechala být a dala ji až po tom porodu…

• Citovat
  • Upravit
15674
17.9.12 12:01
@Anonymní píše:
po porodu si ji chci nechat na nejakou dobu doma, aby netahala nemoci k novorozenci, ale obavamse, ze pak uz ji do skolky nedostanu vubec :nevim:

Tak to bych ji stopro teď do školky nedávala. Ale počítej s tím, že až ji tam pak začneš dávat, nejspíš bude jednak tohle zkoušet znovu a hlavně ty nemoci bude tahat taky ;). Ale jak píšu. Na pár měsíců bych ji tam ted nedávála. I proto, že nástup do školy v období, kdy se rozjíždějí chřipky atp, je podle lékařů nejmíň vhodný. Když máš tu možnost, začala bych ji dávat do školy někdy ke konci jara, to je prý ideální roční období na začínání s kolektivem (s ohledem na imunitu dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.9.12 12:08

Já bych nerušila, za rok může řvát zase ze začátku. Vydrž, zvykne si. Syn minulý rok řval nejdýl ze všech dětí (i mladších :roll: ), pak už byl v pohodě a těšil se tam. Letos ze začátku taky zkoušel, že nechce, že s náma chce být doma (manžel pracuje z domu, já doma s mladší, tak je naštvaný, že jako jediný musí pryč :| ), ale zase si zvykne :)Dcera snad příští rok půjde taky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.9.12 12:09

Ja bych vydrzela, u nas je to trochu podobne, rano teda vodi tatinek, tak jen slysim, jak moc plakala. Ja s ni sla jen dvakrat, no malem mi to urvalo srdce. Ale pry tam je spokojena, pak uz neplace, rano se do skolky tesi, neodporuje. Rve jen u toho predavani :nevim:.

Taky jsem tehotna a za chvilku rodim a jsem fakt rada, ze tam je, zijeme daleko od rodiny a jsme na vsechno sami, takze je skolka pro nas velka pomoc a i ji to dost prospiva.

A jestli te videla, tak je jasne ze brecela, ja sla dneska taky kolem skolky a tam se srocovali deti, ale nevim jestli zrovna jeji skupinka, bylo to pres silnici a jeste ve dvore a ji jsem si nevsimla, ale nekdo tam volal máma máma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
17.9.12 12:11

Ja bych ji na skolku zvykala uz ted, jestli zacnes par mesicu po te co se mimco narodi, muze se ti stat co kamosce, jeji dcerka mela za to ze ji tam mama dava protoze uz ji nechce, ze ma jine mimco, mela z toho dost psychicke problemy - prestala mluvit a zacala se pocurat, nechtela vubec kadit. Rok s ni chodili k psychologovi ze skolky ji musela stahnout na rok uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.9.12 12:15

Ale jestli ji planujes nechat po porodu doma, tak si myslim, ze to je fakt jedno, jestli si zvykne ted, tak pak zacnete nanovo. Ja necham jen par dni, uvidime jak bude chtit, ale bude doma jen chvilinku. Nemocem se stejne nevyhneme, a novorozenec je podle me lepe chranenej nez pak jako treba 4 mesicni, kdy ztraci ziskanou imunitu od matky a buduje si svoji.

No strach z toho mam, ne ze ne, zatim to odnasime my s muzem, coz taky neni zadna slast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
17.9.12 12:45

Já bych ji nedávala, moc nechápu, co ti to přinese, když jsi doma a stejně ji pak doma mít chceš. Bude toho mít na adaptaci i tak dost - nový sourozenec je zpočátku vždy zátěž. Řeči, že si musí zvyknout, co pak škola atd. ignoruj, já mám děti „neškolkové“, loni jsme akorát na omezený program (2×-3× týdně) dali předškoláka, na dopoledne, aby si jako zvykl, poznal budoucí spolužáky. Rozhodně nebrečel, předškolní dítě už dovede emoce kontrolovat jinak. Nemůžu teda říct, že by ho školka nějak bavila, byl rád, když nemusel, a teď nastoupil do školy, chodí rád, učitelka ho chválí, není v ničem „zaostalej“ za ostřílenými školkovými matadory, umí se soustředit (protože si doma v klidu hrál a nikdo ho nevytrhoval - tedy mimo sestry, ale ty si taky hrály samy, nebo zas společně) a neruší jako hodně jiných. Holky taky dám až poslední rok před školou. Když by po tom samy toužily, tak bych jim nebránila, ale když jsem doma, nemám důvod.
Tohle je totiž poslední doba, kdy se můžou ráno vyspat, jak potřebují, jak začne škola, musí se už vstávat, a to je čeká až do důchodu. Taky jsou naše děti nejzdravější v širém okolí - ani loňská školka nejstaršího to nezměnila, imunitu už měl zralou, tak s výjimkou neštovic nepřinesl nic.

• Citovat
  • Upravit
1863
17.9.12 14:10

Pokud ji pak chceš nechat doma, tak mi to te´d přijde fakt zbytečné ji tam dávat. buď bych to teď zlomila a už ji z tama nebrala nebo až potom naostro. ale bude to asi stejné jako teď. já dávám malou (1,5roku) na pár hodin denně do firemní miniškoličky a taky mi to rvalo srdce, když ráno řve mama a nechce mě pustit, ale učitelky mě utěšovaly, že jakmuile dítě neřve nobstop, je to ok a zvykne si. takže promluv s učitelkami jak se chová po tvém odchodu - zda jí, pije, zapojuje se do kolektivu, hraje si…to je důležité vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin