Samostatné hrnečky ve školce

10
14.9.12 10:01

samostatné hrnečky ve školce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co dělat v situaci kdy školka nesouhlasí s tím, aby mělo každé dítě v MŠ svůj hrneček na pitný režim. U nás je to tak, že pijí děti z erárních skleniček, mají jich ve třídě 5, když se pět dětí napije, paní uklizečka je omyje a můžou v pití pokračovat další děti. Jde mi o to, že paní učitelky nemohou mít přehled jaké dítě pilo, a aby se neroznášely bacily. Ale samostatné hrnečky by byly lepší volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
14.9.12 10:04

@katice to by se mi taky moc nelíbilo. Tady ve školkách to funguje jak píšeš, každý má svůj (plastový) hrníček, označený svým obrázkem (každé dítko má nějaký obrázek a má jím označený i třeba ručník, věšáček v šatně atd.) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.9.12 10:05

V naší školce si děti musely přinést vlastní plastový hrneček, podepsaný zespodu, každý má s nějakým obrázkem, takže většinou si ho děti poznají. Aby pilo víc děti z jednoho hrnečku, tak to by se mi taky nelíbilo :cert:

• Citovat
  • Upravit
5090
14.9.12 10:07

U nás mají každý svou skleničku. Mají ji každý položenou na svém obrázku. Ale i tak byl malý věčně nemocný. Ono stačí šahat na stejou hračku, nebo když děti kašlou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.9.12 10:09

To by se mi taky nelíbilo. Když jsem já byla ve školce tak to bylo jak píše Verča. Teď jsem si na to úplně vzpoměla. Kamarádka měla taťku šmoulu, kterého jsem ji záviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
14.9.12 10:11

Asi jsem divná, ale mě by to nevadilo. :nevim: Aspoň posilujou imunitu :mrgreen: a myslim, že i kdyby měl každýý sůj vlastní hrníček, tak se může stát, že se z něj napije někdo jiný nebo ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.9.12 10:11

@Milkiway taky mi to vrátilo vzpomínky :) Já jsem často jako malá nosila takovou modro-bílou pruhavanou košili, vypadala jsem jak námořník, tak jsem dostala obrázek plachetnice :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.9.12 10:12

@katice Co to je za hovadinu :cert: Trvej na svém hrníčku, už jen kvůli hygieně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.9.12 10:12

@Jenver tak i kdyby nešlo o hygienu, tak mi přijde nesmyslné, točit a umývat furt dokola 5 skleniček…nevím, kolik dětí je v té školce ale tady bývá běžně ve tříde třeba 25 dětí, takže to by paní uklízečka pořád jen umývala… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.9.12 10:13

U nas maji deti pri jidle kazdy svuj hrnicek - a kdyz maji mezi jidly zizen, tak si nalejou vodu - z dzbanku nebo z barelu do plastovych kelimku. Je to neekologicke, ale deti takhle moc nepiji, tak jich zase tolik nespotrebuji. A venku jim udelali na zahrade pitko, takze kdyz je horko, tak se napijou ciste vody tam a zadnou nadobu nepouziji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
14.9.12 10:15
@Verca1989 píše:
@Jenver tak i kdyby nešlo o hygienu, tak mi přijde nesmyslné, točit a umývat furt dokola 5 skleniček…nevím, kolik dětí je v té školce ale tady bývá běžně ve tříde třeba 25 dětí, takže to by paní uklízečka pořád jen umývala… :)

To už je druhá věc, hlavně co když bude chtít pít víc dětí na jednou. :nevim: Asi se uklizečka nudí,, tak aby měla co celej den dělat, tak myje dokolečka skleničky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
14.9.12 10:18

Ahojky @katice tak syn těď nastoupil do školky a je jich tam asi 8-10 a hrnečků mají snad 2O :-D protože když jsem si pro něj odpoklo přišla, viděla jsem na stolečkách, že má každý „svůj“ hrneček a Honzík ještě spal tak mi paní učitelka nabídla čaj a vyndala čistý hrneček. Pak mi řekla, že pokud budu chtít tak mu můžu přinést vlastní - ale, že nemusím, že jich je tam dost ale pokud by mi to vadilo tak není problém :-D Prej to nějakým maminkám vadí, že pijí z erárních hrníčků. Jako ale nepochopila jsem to - stejně i když bude mít svůj hrneček tak ho tam budu nechávat a ne tahat každý den domu ho umýt :think: :zed:

Ale tohle by mi vyloženě vadilo, koupila bych mu vlastní, podepsala a odnesla do školky. A hlavně jako 5.hrnečků pro celou třídu??? A co když bude mít tvůj syn/dcera žízeň ale hrneček bude mít ta „druhá“ skupina? Tak nebude pít??? no po pravdě, napije se ale z „cizího“ hrnečku na kterým je plno virů a bakterií. A učitelky jako nechápu - tak dám třeba na nástěnku, že je nedostatek hrnečů ať si přinese každé dítko svůj oblíbený a snad konec ne? a nebo to rovnou řeknu rodičům - pokud školka (tedy zřizovatel) nemá peníze na hrnečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
14.9.12 10:40

:lol: u nás měly dokonce děti společný kartáček na zuby :lol:

(teď už mají své vlastní, paní učitelka byla pohoršená, že se mi to nelíbilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.9.12 10:44

U nás mělo každé dítě svůj hrnek podepsaný na boku, aby bylo dobře vidět jméno. Hrnky měly různé barvy, takže dítě našlo podle barvy a pak mezi třeba čtyřmi zelenými už podle jména bylo rychlé najít ten svůj. Krom toho mohli mít děti svoji flašku s pitím z domu, to jsme využívali my.
Ten systém pěti skleniček bych teda nechtěla a donesla vlastní hrnek nebo lahev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.9.12 10:45
@Žirafátko píše: :lol: u nás měly dokonce děti společný kartáček na zuby :lol:(teď už mají své vlastní, paní učitelka byla pohoršená, že se mi to nelíbilo)

Ježiš fuj, to snad ani není možný. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin