Vegetariánství a školka

113
12.9.12 20:34

vegetariánství a školka

Najde se tu někdo, kdo nedává svému dítěti maso a řeší otázky spojené s umístěním dítěte do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
12.9.12 20:36

Sice si myslim ze to je blbost ale ve skolkach uz dneska neni nic problem, jestli to ochutna od ostatnich neovlivnis ale jinak v pohode - nas ma alergii mel bezvajecnou dietu a slo to v pohode domluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.9.12 20:38

Ptala ses ve skolce? Mozna by nemeli kucharky az tak velky problem pripravit „bezmasou“ variantu, ale co to udela s ostatnimi detmi to je tezko rict - uz mozna jen z toho duvodu budou proti… a ja bych jako ta ucitelka asi byla taky, staci mi to jen u nas doma, kdyz maji holky rozdilny obed… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
12.9.12 20:40

No mě to přijde docela blbost a velká chyba nedávat dítěti maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka nepřihl
12.9.12 20:46

Já si myslím, že by to neměl být problém. U nás ve školce, mají na výběr ze dvou menu. A soukromé kam bych ráda syna dala na posl.rok mají dokonce ze 3 jíděl.:) Masovej, veget a speciální(- to je zdravá výživa, kterou jíme my doma -:-)) )

A myslím, že zakl.se neptala na názory, dítěte vegeteriána. :zed:

• Citovat
  • Upravit
125
12.9.12 20:48

Problém to určitě nebude, když jsou schopni přizpůsobit jídelníček dítěti s celiakii proč by ji museli dávat maso, ale zase nebude jejich poviností to nahrazovat něčím jiným… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
12.9.12 20:53

@beruska2× @Kate92 Nechapu, proc by to mela byt blbost? Tohle me vzdycky rozcili. Co je na masu tak uzasneho? :think: :think: :think: :think:
Urcite vsechno chovate doma, aby jste vubec vedely, co detem davate za uzasne masicko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
12.9.12 20:57

Záleží na konkrétní školce.
Já měla ve státní školce ve třídě holčičku vegetariánku. Maminka vždycky koukla na jídelníček a nahlásila, co ji dát, kdy dostane jen přílohu a ona pak donesla v krabičce buď „maso“ nebo celý oběd, podle toho co bylo. Polívka když byla z masa tak malá byla bez polévky.

• Citovat
  • Upravit
113
12.9.12 21:03

Souhlasím s tím, že lidé, co považují,,masíčko" za něco úžasného opravdu moc nevědí, co díděti dávají, ale to teď není důležité :). My právě nemáme možnost soukromé školky a ani nejsme z oblasti, ve které by se kdy vůbec s něčím takto individuálním setkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
12.9.12 21:06

Záleží na přístupu a vybavení školky, dost se to různí, takže nejlepší je se informovat v té konkrétní školce. Náš kluk třeba nesmí ryby, takže, když je ryba, tak má jenom přílohu anebo mu k ní dají maso z polévky, ale zvláštní maso jsem mu nosit nesměla, z hygienických důvodů to prý nešlo.

• Citovat
  • Upravit
28414
12.9.12 21:13

Záleží kam dítě umístíš, obvolej si vaše školky a podle toho se rozhodni, o kterou se ucházet ;)

Já mám dvojčata s alergií na BKM a ve školce nám absolutně vyjdou vstříc :andel:

Jinak si nemyslím, že maso je potřeba. Pokud je strava vyvážená, doplněná o přírodní bílkoviny… maso netřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
12.9.12 21:16
@Anita20 píše:
Najde se tu někdo, kdo nedává svému dítěti maso a řeší otázky spojené s umístěním dítěte do školky?

Chudák dítě :?

• Citovat
  • Upravit
cher
12.9.12 21:20
@webparazit píše:
@beruska2× @Kate92 Nechapu, proc by to mela byt blbost? Tohle me vzdycky rozcili. Co je na masu tak uzasneho? :think: :think: :think: :think:
Urcite vsechno chovate doma, aby jste vubec vedely, co detem davate za uzasne masicko :think:

I kdybyste svým dětem dodali dostatek rostlinných bílkovin, jiné živiny tak lehce nezískáte. Například důležitý vitamin B12. Když ho dítě nemá, může trpět anémií, tedy chudokrevností. Tento vitamin najdete zejména v jehněčích játrech, vepřovém a kachním mase. Maso obsahuje i vitamin D, který je nutný pro silné kosti. Najdeme ho hlavně v rybách.

Zinek, kterým oplývá hlavně hovězí maso a telecí játra, pomáhá dětem růst. Potřebuje ho i jejich vyvíjející se imunitní systém. Železo je zase nutné pro rozvod kyslíku do lidských tkání. Když máme tohoto minerálu málo, objeví se únava, vyčerpání, problémy s dýcháním nebo bolesti hlavy. Nejvíce železa mají cereálie, ale maso následuje hned po nich. Člověk je všežravec a pro dítě pro zdravý vývin potřebuje PESTROU stravu.

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
12.9.12 21:21
@janinkaz píše:
Záleží kam dítě umístíš, obvolej si vaše školky a podle toho se rozhodni, o kterou se ucházet ;)

Já mám dvojčata s alergií na BKM a ve školce nám absolutně vyjdou vstříc :andel:

Jinak si nemyslím, že maso je potřeba. Pokud je strava vyvážená, doplněná o přírodní bílkoviny… maso netřeba ;)

ony jsou i nějaké nepřírodní? 8o

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
12.9.12 21:23
@sieta.m píše:
Chudák dítě :?

Člověk je ze své podstaty všežravec a vegetariánství je podle mě tak vážné, že by si to dítě mělo rozhodnout samo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin