Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky všem ![]()
Tak kluk nastoupil před týdnem do školky a už ho mám doma.
Střevní viroza
a když ta končí, tak mi začal kašlat.
Né že bych to nečekala,
nebo se z toho nějak extra hroutila,
ale milovník nemocí taky nejsem
![]()
Jak to bylo u vás? Něco na posílení imunity? ![]()
To jste vydrzeli dlouho, ja mam dceru doma od ctvrtka a pujde az dalsi pondeli ![]()
chytli jsme to od ni cela rodina, uz se dopuju paralenem, je mi hrozne ![]()
Já to čekala že to příjde. Pořád jsem slyšela :" počkej až půjde do školky" a je to tady
No náš nepůjde tenhle týden, Dr řekla až v pondělí.
U nás to je podobné. Minulé pondělí dcera slavnostně nakráčela a když jsem si ji odpoledne přebírala, tak učitelka hned na mě vyjela, že má rýmu. Přitom v neděli jí nic nebylo. Tak jsem ji v úterý a středu nechala doma, ale nic jí nebylo, tak ve čtvrtek zase šla, ale odpoledne začala kašlat, takže v pátek zase zůstala doma. Přes víkend se to spravilo a dnes teda šla, snad teď nějakou dobu vydrží. ![]()
Náš vydržel ve školce 4 dny, takže od pátka už je doma. Donesl si rýmu, v neděli zvracení, průjem, dnes teplota 38 st.
. Já sama už mám rýmu jako trám. Počítám, že půjde do školky až za týden. Rodičům, kteří záměrně posílají do školky nemocné děti, bych nejradši nafackovala ![]()
Jo a to chodí do školky už druhým rokem, takže údajně to nejhorší máme mít za sebou, zatím nevím nevím
Celý minulý rok bral vitamíny s prebiotikama, a teď jsem mu je začala dávat dva týdny před nástupem do školky, ale asi to není nic platné.
Příspěvek upraven 10.09.12 v 18:33
Renči tak to na tom jsou uplně stejně. Náš v sobotu v noci zvracel, přes den průjem, na neděli taky zvracel a ráno už měl teplotu. A to vlastně dö dnešla ráno. No radši jsem s nim zajela k dr, nikdo tam nebyl tak říkala, že ty teploty budou k tomu. Ale od odpoledne pokašlává takže ono to asi bude jedno k druhýmu. ![]()
No zrovna jak píšeš jak dávaji nemocné děti do školky tak tohle je přesně ten případ. Maminka dala do školky holčičku, která jí den před tím zvracela ale aby teda nemusela mít doma novorozence a ještě jí tak ji dala do školky. No a už to tam jede.
@Šema taky jsme byli dneska u doktorky, no nic na něm nevykoukala, takže klasika nurofen při teplotě a dietu ![]()
A teď jsem se od sousedky dozvěděla, že prý dnes bylo ve třídě jen 8 dětí z 20!
Tak my v pátek taky horečka, včera a dnes nic, takže zítra valí. Bylo tam víc takových dětí, už ve středu tam odpadl chlapeček s 38 ale mamina ho tam ve čtvrtek stejně dala, že prý byl ráno fit tak co, takže jsem s tím počítala, tak čekám jak dlouho vydržíme včil. ![]()
Tady taky v Pelhřimově prý chybí 12 dětí ve školce díky tý viroze střevní ![]()
@Šema píše:
Ahojky všem![]()
Tak kluk nastoupil před týdnem do školky a už ho mám doma.
Jak to bylo u vás? Něco na posílení imunity?Střevní viroza
a když ta končí, tak mi začal kašlat.
Né že bych to nečekala,
nebo se z toho nějak extra hroutila,
ale milovník nemocí taky nejsem
![]()
Já si říkala, že to bude od Tebe, človíčku
.
Vydrž, Davču krm ovocem-vitamíny a dej mu čas. Však On si na ty"školkový bacili" zvykne a bude dobrej.
Je to na bednu, leze to na nerv to všechno chápu, ale fakt jenom ČAS pomůže. Tedy jak u koho. @Renčí2 ví co píše.
Přeji marodům brzké zotavení
.
Asi mě teď ukamenujete, ale někdy to jinak prostě nejde. Ne každá maminka má prima babičky a příbuzné a v dnešní době jít na paragraf kvůli každé rýmě, to smrdí brzkým vyhazovem z práce.
Neříkám, že by mělo být ve školce dítě s teplotou nebo které zvrací, ale rýma a mírný kašel…to je ve školce tak nějak klasika, ne?
A jinak z vlastní zkušenosti vím, že dítě dostane teplotu vždy jen ve školce, doma ho můžete měřit horem dolem a nic ![]()
@montchitchi píše:
A jinak z vlastní zkušenosti vím, že dítě dostane teplotu vždy jen ve školce, doma ho můžete měřit horem dolem a nic
coze
mozna se mi z horecky prehriva mozek ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.