Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy ![]()
V lednu bude dcerce 2 roky a mě skončí mateřská, mám jí jen na dva roky. Jsem z Brna. Nemáte někdo zkušenosti se soukromou školkou v Brně, cena a tak, která bere od 2 let? děkujííííí
Od dvou let bere urcite Skritek a Mary Popins a urcite jich bude vic zkoukni soukrome skolky na firmy.cz je jich tak dost. Otazka jestli maji misto.
Ahoj, máme zkušenost s Miniškolkou Karásek a doporučuji. Berou od dvou let a ceník a další info najdeš na jejich stránkách http://www.miniskolkakarasek.cz/uvodni-strana/
My jsme chodili od 1,5 roku do Vesněnky - ale tam jsou beznadějně plní. Už dokonce p. ředitelka zastavila příjem nových žádostí. Ale jsou naprosto skvělí!!! Pak je otevřená nová soukromá školka na Voroněžské v Žabinách - ale nevím od kolika let berou - zkus kouknout na net.
Hlavně ne, do soukromé mateřské školky Želvička v Brně Medlánkách, tamní učitelky mají velice specifické představy o výchově malých dětí ( myslím tím 2 leťáky ). Nechat dítě brečet, s tím, že si musí zvyknout a když brečí moc, odložit jej do lehárny, když si na to vzpomenu, je mi zle Můj syn se do dneška budí s brekem, raději jsem zůstala doma.
Hlavní je nenechat se ošálit sladkým vystupováním a raději školku vyzkoušet.
Tato soukromá školka Želvička www.zelvicka.net v Medlánkách má i další svoje speciality. Děti například vůbec nechodí na procházky - max. na tu betonovou zahrádku. A to mají v okolí cca. 150 metrů několik dětských hřišť (cca. 5) a zámecký park, kam se dá s dětmi zajít.
Od září je nově otevřena na Lesné Kulíškova školička (www. kuliskovaskolicka. com). Děti berou už od 0 roků. Dávám tam syna (22 měs.) 1× týdně na dopoledne a fakt tam mají i jedno úplně malé miminko. Je to nově otevřené, takže kapacity určitě jsou, se synem tam jsou většinou jen další 2 až 3 děti (a na ně dvě tety). My jsme zatím spokojení.
No já znám jednu školku, kam občas chodím za dětma pomáhat a to je na ulici Hybešová, hned ze začátku u nádraží, jmenuje se to Majka kurzy http://www.majka-kurzy.cz/ majitelka je totiž velice symaptická a má dobrý podmínky na zvykání dětí na školku, že tam chodí i rodiče pomáhat, když je třeba a jsou tam i s dětmi, a rozhodně jsou tam od dvou let, protože jsem tam nějaké dítě přebalovala a moje 4leté tam bylo výrostek jak Hugo
, jak byly kolem drobní děti
.
Dobrý den, chci upozornit na soukromou školku Creative Kids na Poděbradově v Brně-Ponavě. Mají tam spoustu aktivit, kroužků a vyžadují, aby to děti zvládaly, perfektně se soustředily, pokud máte živější, hyperaktivní nebo jen nadměrně neposlušné a vzdorovité dítko, raději ho tam nedávejte. Nám takhle vyloučili syna(3 roky a 8 měs.)před 3 týdny, prakticky ze dne na den, že ho nezvládají, ani je příliš nezajímá, že vám dítě třeba nemá kdo hlídat. My máme štěstí na dědu a babičku, ale ti, kdo nemají hlídání, jsou v háji
Ze školky Creative Kids máme obdobný dojem, dítě jsem tam ani neumístila. Ke školnému musíte připlácet za další aktivity, i když je pro dítě nechcete, a další „výhody“. Nastínila jsem předem, že je živější a může být problém, a pan majitel po mě chtěl záruku, že pokud mi jej vezmou, tak bude chtít, aby tam chodil i další rok, aby se jim „investice“ do péče vrátila. Čistý byznys. Prostředí je tam ale hezké, jako ze škatulky.
Proboha, vždyť to je přece super, že chodí ven za každého počasí!!! Když budete se synem chodit každý den ven (za každého počasí), tak nemocný bývat nebude.
A pokud chcete, aby dítě sedělo celý den na zadku a nic nedělalo, tak jej dejte do školky státní. Ja si naopak myslim, ze čím víc činností a aktivity, tím líp! To nejsou „výhody“, to je nutnost. Nechci mít doma lenocha!
Jen pro info, co se řeší aktuálně ****
edit admin - odstraněn odkaz
Zdravim, vím ze je už diskuze starší, ale verim ze ještě někomu pomuze. V Brně mám sestru která teď toto řešila a ja ji s tim pomáhala, tak bych se chtěla podělit o naše, resp. její zkušenosti… Po dlouhém hledání jsme narazili na Agenturu Beranek, a sestra naprosto spokojena.. už od samého začátku super přístup, skvělý jednání, neteř naprosto v pohodě.. Tak jestli ještě hledáte, koukněte sem *** nebo se klidně ptejte, co budu vědět řeknu a co ne zjistím od Segry
![]()
edit admin - propagace
Jak jste spokojené se sokuromými školkami? Našla bych tu nějakou spokojenou mamču, která by mi byla schopna dát doporučení? ![]()
Ahoj, ze zkusenosti sestry a nadseneho synovce doporucuji v Brne Univerzitku https://univerzitka.cz/aktuality/.. Jen teda nevim, jestli primo od dvou let
.. Ale synovec brecel kdyz chodil ze skolky, kdyz byl malej, ze tam chce jeste zustat
maji super programy, vylety, maji krouzky, schazi se i rodice spolu a jednou za mesic delaji v patek prespani deti ve skolce_ rodice tak maji peknej vecer 😁 pani ucitelky jsou moc fajn, napadite, hodne a zaroven si umi deti zkrotit ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.