Syn a děti ve školce

82
4.9.12 19:21

syn a děti ve školce

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jak se chovají vaše děti ve školce? Syn-4roky, šel ted do školky na střední oddělení a mě připadá, že má problémy se začleněním do kolektivu. Minulý školní rok, jsem si říkala, že je ještě malý, kromě toho nechodil pravidelně do školky, tak jsem věřila, že si časem zvykne na děti, ale ne. Měl jednoho oblíbeného kamaráda, ale ten zůstal ještě na prvním oddělení. Říká mi, že si s nikým nehraje, jen sám nebo sedí na lavičce… je mi ho strašně líto, bojím se, že si dědi budou na něho nějak dovolovat nebo tak něco. Nevím co mám dělat, jestli vyčkávat nebo se zajít poradit s psycholožkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
4.9.12 19:28

Spíš bych se poradila s paní učitelkou. Řešit takové situace je její práce a určitě bude vědět jak na to. Takových dětí určitě viděla několik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.12 19:29

JÁ BYCH HNED ZA PSYCHOLOŽKOU NEBĚHALA - TEDA POKUD UŽ TAM NECHODÍTE. Nejprve bych si promluvila s paní učitelkou, jak se tam syn chová co si o tom myslí, zda by ho mohla víc do kolektivu zapojovat a tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.12 19:43

To je těžký, já jsem se vyložené školkou probrečela, s nikým jsem si nehrála a nikdo si nehrál se mnou. Ale na základce se to už v první třídě úplně obrátilo :mrgreen:. Těžko říct, čím to je :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1112
4.9.12 19:45

Dorissko, někomu to prostě trvá déle až dlouho, než se zapojí do skupiny.(myslím teď nejen děti, ale i dospělé)A zvlášť, když to je skupina, kde už se někteří jedinci znají. Syn byl ve školce dva dny, to je strašně krátká doba. Ale každopádně, pokud máš pocit, že má synek problém zapadnout mezi ostatní, tak bych to probrala s pí uč, pokud je kvalifikovaná a správná osoba na správném místě, tak ti řekne svůj pohled a určitě synkovi se zapojením pomůže.
Na psycholožku je plno času, myslím, že tvůj synek rozhodně nevybočuje z normálu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.12 20:01

Ahoj. Řešila bych to s učitelkou a hlavně se obrnila trpělivostí, na nějaké závěry je ještě brzy ;).

Moje starší dcera je hodně společenská, první dny ve školce proběhly naprosto pohodově (první den při loučení si ani nestihla obout bačkůrky, jak pospíchala ze šatny do herny). Druhý rok se jí trochu proměnil kolektiv (mají smíšené třídy a její největší kamarádky byly starší a druhý rok chodily do jiného oddělení) a dcera to hodně těžce nesla. První dny to vypadalo, že je konec nadšení ze školky. Za pár dní to bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
4.9.12 20:39

Taky bych řešila s učitelkou, ale jak píšou holky, dala bych tomu i čas.
Neříkám, že je to tak stejně i u vás, ale třeba moje dcerka je tak trochu pohádkář. Když se jí ptám, co ve školce dělala, někdy mi nadšeně vypráví co kdy kde s kým, jindy řekne že nic, že tam nikdo nebyl, s nikým si nehrála, nic nedělala a tak :D Ale já vím, že tohle není pravda a že si vymýšlí, asi abych ji furt neotravovala otázkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.9.12 20:56

Jenže syn už takový je. I když jdeme na hřiště a je tam víc dětí, tak odmítá si hrát a chce jít okamžitě domů. Paní učitelka říkala, jak chodil na první oddělení, že se nezapojuje do her, že si sedne na lavičku a kouká na děti a ona že ho do ničeho nenutí, že až bude chít tak příjde sám. Asi bude povahově po mě, já taky nějak společnost nevyhledávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.9.12 22:03

Ahoj, také jsem špatná ze synovi reakce na školku. Vůbec se se mnou nerozloučil a když jsem pro něj po obědě přišla seděl na lavičce a brečel. Pořád mne objímal. pry brečel celé tři hodiny. po příchodu domů, spal dvěa půl hodiny a probudil se s teplotou 39.Dnes byl doma, teplotu už nemá a tak to zítra zkusíme znovu se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
4.9.12 22:06

Dorissko, tak jestli je v tomhle po tobě, těžko s tím stejně něco naděláš. Pokud vyloženě nestrádá, že by se sám cítil mimo a do školky se mu nechtělo, tak třeba potřebuje jen víc času, aby se rozkoukal a postupně osmělil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
5.9.12 08:02

Machalko, syn se do školky těší, říká, že tam jsou hodné paní učitelky, ale když se ho zeptám jestli má nějakého kamaráda, tak řekne, že ještě nepřišel. :think: Přitom ty děti už zná, byl s něma už na prvním odd. Ale je pravda, že doma je „svým pánem“ a v blízkosti jiných dětí, je to úplně jiné dítě. Možná vážně potřebuje víc času. On totiž koho zná líp, tak se s ním pořádně vyřádí, ale jinak je takový bobanek malý. Jen mám strach, aby jednou toho jiné děti nevyužily a nevozily se po něm. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.9.12 13:35

Syn byl úplně stejný - citlivý, hrál si sám, dětí se někdy bál. Chce to se ním chodit víc na hřiště do kolektivu, najít někoho s dětmi podobného věku, aby se s nimi naučil vycházet. Kamarády si najde, chce to vyčkat. Syn i občas brečel. Teď je mu pět (do školky chodil až od 4, před tím byl se mnou doma) a chodí tam nadšený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
5.9.12 20:59

Dorissko, nemaluj čerty na zeď :mrgreen: Ve školce je spokojený, to je hlavní. SPíš doufej, že to tak zůstane a zažeň černé myšlenky, přece nebudeš žít roky ve strachu. Kdyby něco takového hrozilo nebo začalo, určo to na synovi poznáš, tak na to teď nemysli :hug: Nikdo nevíme co bude zítra, za týden, za rok… Prostě teď je to v pohodě a tak to i zůstane. Tečka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.9.12 21:07

Zakladatelko, synovec-jsou mu 4 roky-loni šel poprvé, a celý rok se nezapojil, švagrovka a švagr říkali, že je Pozorovatel ;) A letos to vypadá taky tak.
A je úplně normální ;)
Dost možná, že i můj malej bude to samý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin