Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rsisa Ahoj Rsiso, já osobně slyšela jen samou chválu, ale mám tam kamarádku-vychovatelku, tak se ti mohu poptat.. ![]()
Čau Sosačko, mám tam sestřenku, ale nestýkáme se, ale je fajn, tož jsem ji zavolala,,, nic moc mi neřekla. Spíš jsem chtěla něco slyšet z druhé strany, ze strany maminek.. Nejmenuje se ta kámoška Andrea? To je ta moje sestřenka…
. Ty jsi z Těšína?
Syn začal chodit do MŠ Hrabinská od května. Co se školky týká, jsem max. spokojená. P.učitelky naprosto v pohodě, dost se osamostatnil, naučil a pod.Ale bohužel…Neustále řešíme velice časté nemoci syna.Je téměř v kuse nemocný, bohužel jsou to samé infekty, streptokoka má ted během dvou měsíců již po druhé, z čehož jsme velice neštastní!! Nikdo tam nedokáže vyřešit problém s velice nezodpovědnými rodiči a dát jim nějak slušně najevo, že usmrkané a hrozně kašlající dítě by mělo zůstat doma. Lékařka nám už nemůže napsat ani antibiotika, protože už to prostě nelze takto řešit. Zakázala jsem ve školce čistit zuby, syn si neustále čistil zuby jiným kartáčkem, viděla jsem na vlstní oči. Má svůj speciální hrnek. Stejně to vydrželo cca.6 týdnu co chodil v kuse do školky. Situace je již dost vážná a pohled na nemocné děti, které sedí u stolečku a veselé kašlou jedno přes druhé, mně maximálně vytáčí. Lékařka mi řekla, at zavolám na hygienu..no ale to víte..takže streptokok se ve školce vesele neřeší, šíří a náš syn je se mnou nonstop v kuse doma a jako jediná matka ze školky na to neustálé doplácím. Chtěla bych chodit do zaměstnání, kde jsem měla nastoupit ted v listopadu, ale bohužel. Kdo by se mně staral už tak o astmatické dítě, které si ze školky nosí neustále infekty a viry. Situace je dost vážná a ted zvažuji se spojit s P ředitelkou a hledat řešení této špatné situace, ač velice nerada, budeme se muset bránit. Je mi to proti srsti, ale maminy všech uchrchlaných dětí, at si sáhnout do svědomí a nedávají své nemocné ratoesti do školky! Vždy se je na co vymluvit..bud je to jen rýma, anebo jen obyč. kašel..ale to není pravda, slabší děti s velice oslabenou imunitou mají právo také chodit do školky, hrát si s dětmi, stejně tak jako nemocné děti a jejich nezodpovědní rodiče nemají právo ostatním dětem neustále ubližovat tím, že častou nemocí způsobenou právě jejich nezodpovědným chováním, jim je znemožněno školku navštěvovat!! Nebylo dne, kdy jsem v šatně neviděla hrozně nemocné dítě a jeho rodiče ho vesele do školky šoupnou, protože do práce se chodit musí. Takže tento problém řešíme ve školce Hrabinská. tedy řešíme..hmm..neustále jen s paní učitelkama. Řešilo se to na tř. schůzce. Co se vyřešilo..opět má syn streptokokovou infekci, v rodině jako jedinej. Nikomu nepřeju stejnou situaci, v jaké jsme neustále my.Je to o to horší, že všechny nemoci, které si syn tahá ze školky, snáží velice špatně a tak nevrlé a uplakané dítě dokola řešit od května..to je katastrofa. Všem maminám přeji hodně štěstí s výběrem MŠ a všem těm nezodpovědným to co si zaslouží!!!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, hledám těšíňačky, co mají zkušenosti s MŠ na Hrabinské..náš malý by tam měl nastoupit během září, tak sháním informace..prý mají smíšené třídy, to jsou ti malincí třeba s předškolákama? Jak vám to vyhovuje, je to dobré? Dále mám obavy, jaký zaujímají postoj, když dítě neumí vše, co má umět, náš kluk nezvládá zcela oblékání a o mluvení radši nemluvím
. Má chodit do 2.třídy…pro informaci. Zatím jsem na tuto školku slyšela jen chválu, napište prosím zkušenosti, jestli se někdo ozve, měla bych další dotazy..zatím díky za příspěvky!!!