Školka v Rakousku

875
3.9.12 15:24

školka v rakousku

Ahoj, chodí někomu z Vás dítko do Rakouska do školky? pokud ano, jaké kritéria mají pro přijetí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
3.9.12 16:41

Ahoj, chodi, dve. Kriteria zadny, berou nejak od cca roku-roku a pul, nevim presne. A pak zalezi, kde bydlis. Ve Vidni treba mesto prispiva kazdymu diteti, tak je jedno, jestli jsi v soukromy, nebo statni skolce, doplacis jen to, na co nestaci dotace. A samozrejme musi byt misto, nekde je mist malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
3.9.12 17:31

@asha bydlím právě v mikulově, je to as 3km od hranic s rakousekem. tak jsem se dnes byla ptát v Drasenhofenu, tam je to od 3 let, máme dojít po druhém roce malé. ale třeba nám tomu nic moc neřekla. právě chci malou do Rakouska, tady to nemá cenu s tím naším bohužel špatným školstvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.9.12 18:26

Aha…tak to pocitej s tim, ze budes platit, urcite skolkovny a pak jidlo. Ceny se ale urcite lisi, my ted platime neco pres 100 ecek jen stravny za jedno dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
3.9.12 19:52

@asha ok…ono bude i otázkou času kdy se takové ceny začnou platit u nás…dnes třeba šel bratr do první a rozvrh mě dost zarazil že už v první třídě mají AJ když sotva ty děcka umí češtinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.9.12 21:33

@sibi No neboj, oni toho z ty AJ moc neudelaji :) Kluk chodil do jazykovky, meli i predmety v AJ a nic moc teda… Nejazykovky na tom lip asi nebudou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
11.2.13 19:45

@asha ahoj chtela jsem se zeptat jestli se deti zadaptovaly a popr. za jak dlouho zvladly jazyk? diky

• Citovat
  • Upravit
29730
11.2.13 21:15

@Timinka Ahoj, tezko rict, jim se tam libi od zacatku a poradne nemluvi doted (chodi od dubna). Ale celkem rozumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.9.17 16:54
@sibi píše:
Ahoj, chodí někomu z Vás dítko do Rakouska do školky? pokud ano, jaké kritéria mají pro přijetí?

Ahoj,,pochazim z Mikulova, ale uz rok a pul ziju v Rakousku,,prave mi prcek pujde do skolky,,co se tyce soukrome skolky tak pocitej minimalne se s 80-90euri,,plus obedy,,takze te vyjde skolka okolo 120-150eur, mesicne,,plus 1za rok nakup do skolky,,Jause"to je nakup zeleniny ovoce pro deti, kazda maminka musi absolvovat.co se tyce statnich skolek tak 12 euro plus obedy,,ale porad by to melo vyjit okolo 60-80 eur,,plus Jause…my pujdeme do statni skolky..V Hausbrunnu je to cirka 20km od Mikulova. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
9.10.17 23:35

Jojo vychází mě to cca kolem 100€ měsíčně + bus do školky ale uvidíme jak to bude dál s tou školou, což se tam hodně řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin