Je povinné dát dítě do školky?

Anonymní
1.9.12 10:53

školka - je povinné dát dítě do školky?

Ahoj. tento dotaz byl zodpovězen v r.2007,ale zajímalo by mě, zda někdo z vás neví jestli se něco za tu dobu nezměnilo? tj. dítě školku absolvovat nemusí, avšak 1rok před nástupem do školy ano..

Máte někdo s tím zkušenost? Co na to říka třeba OSPOD, že matka samoživitelka vymění práci za celodenní výchovu svého ditěte. Pokud by tam byly nějaké neshody ze strany bývalého přítele?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
1.9.12 10:59

Nevím jak to je ale každopádně přijde mi nesmyslné, dítě do školky nedat, pokud je možnost…myslím si, že školka patří k životu, vede ke správné socializaci dítěte, nemělo by se jí vyhýbat…dítěti to nijak neprospěje, že bude pořád doma, v určitém věku určitě začne vyhledávat kontakt s vrstevníky a budeš z něj na palici…a určitě je pak pro dítě i horší nástup do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
1.9.12 11:02

Já nevím proč odpovídáte na něco, na co se zakladatelka neptala!

• Citovat
  • Upravit
48576
1.9.12 11:13

@Verca1989 tak hlavně že víme co si myslíš o tom co nikdo vědět nechtěl :pankac: a nemyslim si že školka je takové blaho, jak pro koho :mrgreen:.

Myslím že to nutné není, proto že sousedky synové do školky nechodili a šli pak rovnou do zš :think:.
Náš malej hodí tak na jeden den dva v týdnu :mrgreen: od 9-12ti a taky je jako předškolák a vim že kdyby jsme nešli ani jednou nic se nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.9.12 11:17

Diskuse je od toho, aby se diskutovalo…a ruku srdce, vy jste všechny jistě svaté a nikdy jste neodpověděly „mimo téma“, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
1.9.12 11:21

Dítě školku absolvovat nemusí, ani rok před školou, nechápu, kde tyto informace berete. Pokud rodič nechce, dítě do školky dávat nemusí ani na hodinu. Spíš si to pletete s tím, že pokud se dítě do školky nemůže dostat, tak školka musí přijmout předškoláka, ale to, že by tam dítě muselo chodit, nic takovýho neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
1.9.12 11:22

Já si myslím, že povinné to není. Školka má ale povinnost předškoláka vzít. Takže ze strany školky to povinné je, ale ze strany rodičů a dítěte ne.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
1.9.12 11:23

Dneska školka povinná není. Na druhou stranu když půjdete k zápisu s předškolákem, školka ho ze zákona musí přijmout. Ale jinak může být dítě doma a jít až do školy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
1.9.12 11:24

Ten rok před nástupem do ZŠ je pouze doporučení…;)

• Citovat
  • Upravit
1438
1.9.12 11:27

Přesně tak, jak už bylo psáno - školka opravdu povinná není. Jak se na to dívá OSPOD, to netuším, každopádně nedocházkou matka nic neporušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
1.9.12 11:29

Já učím v MŠ a rok před ZŠ je povinný (tak nám to bylo řečeno na poradách :nevim: ) ale určitě se to dá nějak obejít, pro jistotu bych se šla poptat někde na úřad, ať nemáš problémy…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
1.9.12 11:30

Školka není povinná, jen pro školku je povinnost vzít předškoláka nebo mu zajistit místo v jiné školce pokud místo nemají.
OSPOD se podle mě na to nedívá nijak, hodně předškoláků nechodí do školky. To samé potom školáci - domácí výuka, která je u nás povolená.

• Citovat
  • Upravit
8651
1.9.12 11:30

Povinná je školní docházka (a i ani to v důsledku ne tak úplně), nikoliv školková :lol: V nedocházení do školky nevidím vůbec žádný problém, znám mnoho takových dětí a jsou zcela normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
1.9.12 11:31

Povinná školní docházka začíná podle MŠMT první třídou..čili logicky vzato vše předtím je nepovinné a zcela na úvaze rodiče, zda dítě do předškolního zařízení umístí či ne. Takže OSPOD by toto řešit neměl vůbec. Ti řeší pouze povinnou devítiletou školní docházku.
Zakladatelko buď v klidu.

Příspěvek upraven 01.09.12 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.9.12 11:31
@elis_an3 píše:
Já učím v MŠ a rok před ZŠ je povinný (tak nám to bylo řečeno na poradách :nevim: ) ale určitě se to dá nějak obejít, pro jistotu bych se šla poptat někde na úřad, ať nemáš problémy…

Povinný pro školku, aby dítě vzala, nikoliv pro rodiče, aby ho tam dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin