Dítě v říjnu versus školka

478
3.9.12 15:25

dítě v říjnu versus školka

Maminky, asi hloupéj dotaz, ale vůbec nevím… Syn se narodil 15.10.2010. Teď v prosinci čekáme holčičku. Manžel, ani já nevíme, jak to? Od kdy můžu syna přihlásit do školky? Zatím teda nechci, chtěla bych využít toho, že jsu doma, tak aby byl taky, ale kdyby bylo třeba, jak to funguje, když je na podzim? Prosíííím, poraďte, napište zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
3.9.12 15:30

V Praze to funguje tak, že ho nevezmou ani příští rok jako skoročtyřletého, je tu nátřesk. :nevim: Zkrátka ho přihlásíš, kdy uznáš za vhodné, oni udělaj pořadník, buď ho vemou nebo nevemou. Když je míst dost, vezmou i prosincové, začne chodit až od prosince nebo na základě domluvy i dříve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
3.9.12 15:36

Tak malej ve na konci prosince a do školky mohl nastoupit odedneška. Pokud nejsi ještě na staré mateřské-to by jsi ho mohla dávat 5 dní v měsíci tuším. Ale chodí se na zápis a podle toho přijímají. Vezmou ho jen když mají volno jinak až příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
3.9.12 15:39
@Lama Lama píše:
V Praze to funguje tak, že ho nevezmou ani příští rok jako skoročtyřletého, je tu nátřesk. :nevim: Zkrátka ho přihlásíš, kdy uznáš za vhodné, oni udělaj pořadník, buď ho vemou nebo nevemou. Když je míst dost, vezmou i prosincové, začne chodit až od prosince nebo na základě domluvy i dříve..

nevím odkud jsi, ale 4 letý se dostaly všechny ;) (v praze ;) ) a nám je 2 a 3/4 a dostali jsme se taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
3.9.12 15:39

Nás vzali od září a 3 mu byly až v listopadu, a já doma s druhým…ale tady je dostatek míst… :mrgreen: druhý půjde až ve 4 letech, je povahově jiný:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
3.9.12 15:40
@majinka69 píše:
Maminky, asi hloupéj dotaz, ale vůbec nevím… Syn se narodil 15.10.2010. Teď v prosinci čekáme holčičku. Manžel, ani já nevíme, jak to? Od kdy můžu syna přihlásit do školky? Zatím teda nechci, chtěla bych využít toho, že jsu doma, tak aby byl taky, ale kdyby bylo třeba, jak to funguje, když je na podzim? Prosíííím, poraďte, napište zkušenosti…

na jaře k zápisu a uvidíš jestli se dostanete ;) malá je v listopadu a dostali jsme, a popravdě jsem ráda za volné dopoledne a věř mi, že i ty budeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
3.9.12 15:43

Já mám synka narozeného říjen 2009. Na zápisy jsme šli do tří školek teď na jaře. Vzali ho do dvou, jen ne do té naší obecní. Tak ho budeme vozit.
Nastoupí 10.října, 5 prac. dní před 3.narozeninami.
Asi by mohl jít už od září na 5dní v měsíci (chci si ještě ponechat RP), ale zrovna ve školce navyšovali stav, takže to udělali takto, aby neměli chaos v tom, kdy které dítě přijde a kdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
3.9.12 15:51
@majinka69 píše:

jéé, dcerka je narozená ve stejný den! :)
Zápis do školky je vždy na jaře - u nás tuším v květnu. Bydlíme na vesnici a letos vzaly všechny děti, kterým budou do konce roku tři - s nástupem už v září.

Takže zkus zápis na jaře 2013 s tím, že by do školky šel malej v září 2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
3.9.12 16:02

Ja jsem z Prahy, moje dite byl trilete v kvetnu a dostali jsme se do skolky, kam jsme nechteli( do jine ne) o prsa vietnamske zeny. Ale zalezi na roku, loni se dostaly skoro vsechny deti, ale zrejme to bylo zpusobene tim, ze se prihlasilo malo deti( predtim byly roky naprosto katastrofalni), protoze treba matky na MD deti ani neprihlasily, do te doby to bylo naprosto bez sance. Navic otebreli dve nove tridy. Letos to nebylo tak hrozne jako predloni a roky predtim, ale opet neumistili vic jak polovinu deti.
Takze u nas by se skoro ctyrlete dite narozene na podzim nejspis dostalo, skoro trilete rozhodne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
3.9.12 16:18

My sme skusili prihlasit dceru s tym ze uvidime ako to vyjde a keby to nevyslo ma plus bod koli tomu ze ju uz raz odmietli, no je prosincova a vzali ju ale nastupi az v prosinci takze presne v den narozenin :lol: jo a je to v praze v michli ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
3.9.12 16:53

Hlavne si vcas zjisti, kdy je u Vas zapis. U nas - Praha 3 - jsou zapisy do skolek uz v unoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adamkova.123
8.5.13 15:19

Dobry den v dubnu jsem prihlasila syna do skolky. Ale nevzali ho muzu ho jeste nekde jinde tet prihlasit.je nar.9:3:2011.neni uz pozde dekuji. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin