Placení poplatku pro SRPŠ v ZUŠ

Anonymní
4.9.12 08:49

Placení poplatku pro SRPŠ v ZUŠ

Ahoj, dnes jsem byla přihlásit syna na flétnu do zuš. Bylo mi řečeno, že kromě školného také vybírají 100,– do fondu SRPŠ. Prý tim pomáhají financovat jiný obor v rámci této školy, který je vzhledem ke své povaze hodně finančně náročný. Příjde mi to nespravedlivé, že my platíme na jiné děti. Co si o tom myslíte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
343
4.9.12 09:06

Nevím myslím si, že 100koruna za pololetí není moc a určitě tam z toho bude i nějaké občerstvení při předehrávkách, a pokud máš dítě na výtvarném oboru tak zrovna ta 100 je pro vás. Na pomůcky které jsou hodně náročné. Piano a Flétnu koupíš jen jednou barvičky minimálně dvakrát do roka a to nemluvě o jiných technikách. Jistě budou modelovat i z jiných materiálů než je plastelina/modelina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
4.9.12 09:22

Tak co se SRPŠ týká, tak to je přece na rozhodnutí rodičů, co se s vybranými penězi děje, škola o nich nerozhoduje :nevim: Pokud ti to vadí, kontaktuj radu rodičů a prober to s nimi, zúčastni se jednání nebo kandiduj do vedení rady, abys měla možnost spolurozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.12 09:24

Na výtvarný obor syn chodit nebude…Notový sešit a učebnici si musí koupit a školné je 1000 na pololetí… :zed:

• Citovat
  • Upravit
343
4.9.12 09:52

Pišeš že učebnici si musí koupit jistě si musíte porídit i nástroj. A opravdu SRPŠ není povinné to můžes odmítnout zaplatit. Co já vím tak naši ho nikdy neplatili a to byla revoluce až jsem byla v osmičce platívala se dvacka na rok. Já za syna ve školce platím protože nesponzorujeme jinak. A taky platím vše okolo proto mě ta 100 nezaráží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
4.9.12 13:53

Unás se platí 900,–,ale platí z toho divadla akce ve školce, adventní kalendáře atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.12 14:44

Placení do škol nebo školek beru, je to na pomůcky. Ale proč v hudební škole. Je to vlastně zájmový kroužek.

• Citovat
  • Upravit
1438
4.9.12 15:23
@Anonymní píše:
Placení do škol nebo školek beru, je to na pomůcky. Ale proč v hudební škole. Je to vlastně zájmový kroužek.

No, tak ona ZUŠ není „zájmový kroužek“, je to škola zřízená podle školského zákona, tedy stejně jako třeba škola mateřská nebo základní :nevim:

Ona rada rodičů obecně není jenom od toho, aby vybírala od ostatních rodičů peníze, ale aby v rámci možností ovlivňovala činnost školy. Pokud RR (SPRŠ) vybírá peníze, tak by měli mít alespoň nějak obecně stanoveno, na co je hodlají používat. U nás v naší lidušce je dávají tam, kde škola potřebuje a co sama zaplatit nemůže. Já nikdy neměla potřebu to nějak do detailu zkoumat, co jsem zpočátku koukala do zápisů ze schůze, tak peníze bývaly vynaloženy zejména na účastnické poplatky na soutěžích, pronájem sálu na koncerty, dopravu na soutěže, drobné dárky, květiny pro učitele a absolventy, nákup papíru do kopírky a tak. Jako přišlo mi to, že většina peněz spíš padne na hudební či dramatické obory než na výtvarné (moje děti si výtvarničí hezky ve své třídě, případně se na soutěž pošlou jejich obrázky a není třeba jim platit cestovné ani pro ně pronajímat sály, že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
5.9.12 09:01

U nás je příspěvek teda jen 50, a jen za jedno dítě v rodině. nepřijde mi to moc, když jinak dám 1100 za klavír+nauku a 800 za taneční obor. zvlášť s tancem vystupují každou chvíli, a to je teprv v první třídě(ale chodí už třetí rok).
kolik stojí hudebka u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katuna
14.2.13 23:20

prispevek srps

Muj syn chodi do zvlastni skoly a musim pololetne platit 500kc, kdyz jdou na nejakou akci nebo vylet nebo kamkoliv tak mu stejne musim vse hradit.Bylo mi receno ze je ten prispevek na pomucky ale zajimalo by me na jake, kdyz ma jeden slabikar.

• Citovat
  • Upravit
1438
15.2.13 09:07
@Katuna píše:
Muj syn chodi do zvlastni skoly a musim pololetne platit 500kc, kdyz jdou na nejakou akci nebo vylet nebo kamkoliv tak mu stejne musim vse hradit.Bylo mi receno ze je ten prispevek na pomucky ale zajimalo by me na jake, kdyz ma jeden slabikar.

A to se učí jenom z jednoho slabikáře? Při hodině žádné pomůcky nepoužívají? Nedostávají třeba kopírované materiály, nedostávají některé potřeby na výtvarku, o kterých má třeba učitelka zkušenosti, že když je mají děti přinést, má je polovina třídy? U nás na základce se taky vybírají peníze jak na třídní fond (odměny do soutěží, ev. právě nákup některých drobností na výtvarku), tak na školní fond (zejména kopírka či tisk školních materiálů). No a pak ještě platby za učebnice, z těch se platí pracovní sešity k učebnicím (tedy ty „učebnice“, které dítě popíše a už je nelze použít pro další dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katuna
15.2.13 11:59

Na pomucky, na potreby pro vytvarku, na kopirovane materialy, na sesity a na ucebnice, ktere dite popise davam ucitelce na zacatku skoly jeste 700kc. A to platim zvlast druzinu+obedy :(

• Citovat
  • Upravit
1438
15.2.13 15:52
@Katuna píše:
Na pomucky, na potreby pro vytvarku, na kopirovane materialy, na sesity a na ucebnice, ktere dite popise davam ucitelce na zacatku skoly jeste 700kc. A to platim zvlast druzinu+obedy :(

Hmm, tak já tedy nejsem šťoura, ale v takovémhle případě bych se zajímala o vyúčtování, za co ty peníze jdou :nevim: U nás ve škole se tedy nijak přesně nerozebírá, zač byly peníze utracené, nicméně pokud mají rodiče zájem, tak učitelka to samozřejmě eviduje a dá k nahlédnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin