Vaše priority na školku a jesle

61
4.9.12 20:11

Vaše priority na školku a jesle

Milé maminky,
mám na Vás otázku, která se týká školek v Praze. Je všeobecně VŠEM známo, jak jsou školky natož jesle v Praze přeplněné. Je velice těžké pro rodiče do nich, nacpat' jejich děti po ukončení rodičáku. Chci se proto prosím zeptat, pokud jste se rozhodli po neuspěchu ve státní školce hledat soukromé zařízení, co pro Vás bylo důležité a v jakém období jste ho hledali? Chtěli jste tam mít cizí jazyk? Měl by být v ceně nebo by jste si za něj zvlášť připláceli? Svačinky v rámci školkovného, nebo by jste raděj každý den dělali vlastní dětem do krabičky? Chodíte se dívat na různé zařízení? Od kdy do kdy by měla mít školka otevřeno? A hlavně jakou si představujete cenu za tyto služby v Praze?
Předem vám všem děkuji za názory… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
4.9.12 20:22

Zase jedna co chce otevřít školku :mrgreen: hele baby boom už fakt končí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7974
4.9.12 20:25

Na jesle byly nároky prosté, hodné tety, hezké prostředí a pak cena. Teď z nich dcera přešla do MŠ.

Školku jsem chtěla hlavně akreditovanou, s dobrým týmem učitelek, slušným prostředím (jak třídy tak zahrada) a programem, jazyky mi byly celkem ukradené. Paradoxně nejlevnější v okolí byla jedna anglická školka, ale se zápisem dva roky dopředu. I s jídlem chtěli v té době asi 10. Jinde za každodenní docházku chtěli od 12 a ještě většinou jen do 15:00. Za hodiny navíc byl příplatek. Zájmové aktivity a akce byly další extra peníze. Prťavec se nakonec dostal do velmi dobré státní, takže hon na soukromou byl odpískán. Hledání bylo tak dva roky zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.9.12 20:26

@sophinka JJ, spíš by bylo vhodné uvažovat o nějaké malé základce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
4.9.12 20:27
@kotyk píše:
@sophinka JJ, spíš by bylo vhodné uvažovat o nějaké malé základce.

to říkám už 2 roky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
61
4.9.12 20:28

:-)

No na základku jsou hodně přísné požadavky, navíc tam se nestane, že by jste se tam nedostali a museli rok čekat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
4.9.12 20:33
@RenataK píše:
No na základku jsou hodně přísné požadavky, navíc tam se nestane, že by jste se tam nedostali a museli rok čekat :-)

nijak přísné se mi nezdají :think: a to že bude až 35 prvňáčků ve třídě znamená, že si rodiče raději zaplatí soukromou. Navíc v ZŠ máš peníze od státu na děti jisté

• Citovat
  • Upravit
7974
4.9.12 20:53

@RenataK Požadavky jsou hlavně jiné, u akreditované MŠ je to taky celkem maso. Ale základek, kde je počet dětí ve třídě na minimu a mají třeba nějaký trošku lepší program, je opravdu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.9.12 20:56

Nj ale na zakladku je v září trošku pozdě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
4.9.12 21:07

Tak na tyhle projety potřebuješ čas… ale na příští rok by se to možná dalo stihnout - ono získat akreditaci nebude ze dne na den :lol:

• Citovat
  • Upravit
61
4.9.12 21:15

To ne, ale ten prostor se asi nebude sponzorovat sam :-) A kolik by jste teda za takovou soukromou školu platili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
4.9.12 21:21
@RenataK píše:
To ne, ale ten prostor se asi nebude sponzorovat sam :-) A kolik by jste teda za takovou soukromou školu platili?

tak 10 tisíc měsíčně plus dotace od státu. ve třídě bych očekávala tak 10 dětí. Strašně se mi líbila jedna z plzně :think: kde to safra inzerovali? :oops: :think:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
4.9.12 21:28
  • Citovat
  • Upravit
61
8.9.12 00:10

NO základku bychom měli probranou a co ty školky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.13 18:09

@RenataK Dobrý den. Omlouvám se za anonym, ale mohla by to vidět sestra a to bych nerada (slyšela bych pak dloooouhé domlouvání).
Nevím, zda-li nejdu pozdě ale rozhodně se zde nenechte odradit ;) Já bych si taky ráda založila soukromou mš spojenou zároveň s jeslemi. Bohužel ale nemám dostatečné vzdělání, takže to zatím zůstane můj tajný sen. Za školku 5 dní v týdnu i s obědem bych zaplatila 7tis. Pokud by byla i dopolední svačinka tak bych se nebránila, ovšem myslím si, že prakticky by bylo lepší abych dala svačinku vlastní (přeci jen některý děti nejí všechno tak aby se najedli). Bylo by fajn kdyby školka byla třeba na FB nebo kdyby mi učitelka zasílala občas nějaké fotky na mail :) Určitě bych uvítala přehledné a pěkné internetové stránky (aby bylo vidět že na tom paní ředitelce záleží celkově). Na internetových stránkách bych uvítala týdenní jídelníček co bude k obědu. Kdyby náhodou prcek nejedl třeba čočku tak abych mohla oběd včas odhlásit a uvařit mu něco s sebou. Ideální otevírací doba by byla 7:00 (7:15) až 17:00 (17:30). Pokud bude u školky zahrada tak to bude velké plus a vyberu si jí raději než školku bez zahrady :) A taky by bylo hezké kdyby byla vevnitř pomalovaná zvířátky a zvenku nějakou veselou barvou aby se to prckovi líbilo a působilo to celé vesele i na mě :)
Přeji mnoho úspěchů :mavam: Anonymní H.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin