Syn nechce do školky kvůli paní učitelce

Anonymní
14.9.12 08:34

Syn nechce do školky-důvod-P.učitelka???

Maminky,
jsem uz totalne zoufala…Syn prestal chtit chodit do skolky, od zari nastoupil vubec poprve, je mu 3.5r. prvni tyden byl takovy hektickejsi-ale pry v pohode a neplakal, v pondeli se zacaly P. u. stridat, v pondeli docela ok, v utery rano v satne histerak, kdyz vylezla PU krecovite se me drzel a plakal, ve stredu rano podobne se slovama ona tam neni PU… proste ta druha, vcera docela v pohode, ale dnes na novo…Byla v satne babicka od jineho ditete a rikala, ze tohle maji taky ze vetsnou place kdyz ji vidi, ze delala v jine skolce v nasem meste a tam, ze za ni zadne deti rano nechtely…Jako ja si neumim predstavit, co by deti mohlo az tak odradit…
Ale jde o to, jak to mam resit???Nechci delat ukvapene zavery, ani si zatim stezovat, ale rict bych ji o tom asi mela, ze ma syn problem chodit rano za ni a jestli se neco nestalo…slusne, bez nejakeho urazeni a obvinovani, proste se zeptat…
Dnes mu opet rika, pojd zamavame mamince z okna!!! 8o 8o 8o 8o rikam ji, pu. prosim Vas, nemavejte mi, je to pro nej i me jeste horsi…
Me to prijde neprofesionalni.PU je starsi, s letitou praxi, jinak kdyz se na nej ptam vsechno ok, ze je pohodovej, trosku samorost, ale ze uplne v pohode, ze hezky ji, obleka se relativne sam, atd…
Prosim, prejde to, zvykne si syn, jak to mam resit???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
14.9.12 08:37

Ha, paní učitelka čarodějnice. :o)) Nechci to ale zlehčovat, je to vážně problém, naše děti taky neměly rády jednu paní učitelku, pak odešla do důchodu. Ono někdy není špatné vidět paní učitelky, jak se chovají, když neví, že je pozorujete nebo slyšíte. Parkrát se mi poštěstilo a docela jsem zírala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Jeste doplnim, ze se to projevuje i doma, je podrazdeny, uplakany, uvztekany obcas iagresivni…
proste rozhozeny a ja i manzel uz taky…
Kdyz pro nej po obede prijdu, je uplne v pohode, ukazuje obtazky, rika, co delali j, co jedli, kde byli, atd…
ale rano nanovo :/

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
25324

Zvykne, neboj ;)
máme něco obdobného, malého jsem dostala do třídy k mojí kamarádce, ta je moc hodná, usměvavá, krásně si s dětičkama hraje, malého chová. Navíc tím, že je moje kamarádka, tak jí zná. U té je rád.
Ta je tento týden ráno, minulý týden byla její kolegyně, starší učitelka, a u té taky bečel, když si ho brala.Ta je trochu ráznější, není taková mazlivá, jako má kamarádka.
Každé dítě má oblíbenou učitelku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.9.12 08:39
@Cuarentena píše:
Ha, paní učitelka čarodějnice. :o)) Nechci to ale zlehčovat, je to vážně problém, naše děti taky neměly rády jednu paní učitelku, pak odešla do důchodu. Ono někdy není špatné vidět paní učitelky, jak se chovají, když neví, že je pozorujete nebo slyšíte. Parkrát se mi poštěstilo a docela jsem zírala…

jj, to mi povídej, v jiné třídě, kam jsme nechtěli, aby malý šel jsou učitelky pěkný čarodějnice, co jsem viděla na vycházkách, tak na děti řvou, nevšímají si jich.
To můj chlap jasně řekl, že pokud by ho dali tam, že by ho raději vozil do druhé školky. V našem městečku jsou 2 MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
14.9.12 08:40

Já ti rozumím, můj syn taky teď od září začal chodit poprvé. Já nevím, asi bych ještě počkala, syn určitě mluví, pokud by mu bylo ubližováno, určitě by ti to řekl, možná je paní učitelka jen přísnější, zatím bych jí nic neříkala. Držím palce, ať se to spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
14.9.12 08:42

Myslim, ze na nejake zavery je brzy, vzdyt tam chodi druhy tyden. Krizi maji skoro vsechny deti a nemusi to byt zrovna jen ucitelkou. Zezacatku ho to tam treba bavilo s detmi, ted pochopil, ze to tak bude kazdy den a ze je to povinnost… Ja bych pockala, ale muzes ucitelce rict, co se ti nelibi( nejak slusne a diplomaticky), na stiznost bych to teda fakt nevidela.

Moje dite ma dve ucitelky, velmi mladou a starsi, mladsi ma daleko radsi, starsi dcera to mela taky tak.

Příspěvek upraven 14.09.12 v 08:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.9.12 08:45

Přesně jak píšou holky…někdy jsou učitelky opravdu pěkný čarodějnice..u nás ve školce je učitelka, která vypadá jako stoletá alkoholička..jednou se mi poštěstilo jít za ní, když byla s dětmi na procházce v lese..ten slovník jsem nepobrala…
Takže si myslím, že pokud je dítě citlivější povaha a navíc třeba z domova zvyklé, že se na něj nikdy nezvýšil hlas, může mít z takové hysterické pančelky trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 08:47

Dekuji moc za reakce, ono mu ani nic jineho nezbyde, nez si zvyknout, ale je citliva povaha, od malicka…takze opravdu nemusi o nic jit, mohla ho napomenout, kriknout na nej, proste banalita a on se ji ted boji…

My jsme se prave dostali protekcne-asi jako pulka tridy do ktere chodi, je to velmi zadana specializovana skolka, se zamerenim na logopedii, brejlickove deti i daleko vaznejsi tridy atd… hrozne vychvalovana, tak doufam, ze se to podda a vse bude casem v pohode

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5631
14.9.12 08:51

Děti mají oblíbené a míň oblíbené učitelky. :nevim: Po pár dnech mi přijde brzy na závěry. Resp. syn vám neřekne, co se (nebo jestli se něco) stalo? :think:
Výzva „zamáváme mamince z okna“ mi tedy neprofesionální nepřijde, u nás to taky dělají a větší děti vlastně i bez vyzvání samy běží k oknu zamávat rodičům. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
14.9.12 08:53

Ahojte,
trochu na odlahcenie, moja dcera strasne plakala, ked videla jednu p. ucitelku v skolke, ale strasne, drzala sa ma, nechcela ist do triedy a pod,,,
Ked som sa jej pytala, ci jej nieco urobila, preco sa jej tak strasne boji, tak preto, ze mala zafarbene vlasy na cerveno 8o Nikdy jej nic neurobila, snazila si nasu malu ziskat, aj jej priniesla lizatko..nepomohlo nic…ked sme rano prichadzali, tak ju nasa p. ucitelka „hnala“ prec so slovami, chod uz ide mala xy opat ju rozrusis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
14.9.12 08:53

Ahoj, v naší třídě je situace taková (dcera taky chodí od září), že jedna učitelka (paní ředitelka) je mazlivá, dětem říká zdrobnělinou jména, je taková tulivá, hodně s nimi tvoří. Ta druhá je ráznější, přísnější, spíš s nimi tancuje, cvičí, čte, prohlíží než vysloveně výtvarné a tvůrčí činnosti (ale třeba se s ní už naučily dvě básničky za dva týdny), nicméně k té některé děti taky nechtějí a pláčou. O p. učitelce jdou zvěsti, že už byla několikrát na vyhazov, že si rodiče stěžovali, no můj názor po prvních dvou týdnech je ten, že je to vždy kombinace povahy učitelky a dítěte. Naše Veru je nadšená z obou.
Já jsem už několikrát udělala to, co je tu psáno, protože mi ty zvěsti samozřejmě vrtaly…tajně jsem pozorovala tím okýnkem z šatny, jak se chová, a naprosto skvěle, bez problémů. Ale ona třeba dětem řekne plným zněním jména a některé děti ani neví, jak se vlastně jmenují, protože doma mu říkáme nějak zdrobněle, nebo domácky, a dětem to pak přijde studené a zlé.
Mám pocit, že mít ve třídě dvě rozdílné učitelky není vůbec od věci, tohle děti připraví mnohem lépe na vstup do drsného světa školní docházky za tři roky než kdyby byly obě učitelky ťuťu ňuňu. ;-)
Takže já bych vytrvala, on si určitě zvykne. :kytka: Kór když je to jen ráno a v době vyzvednutí je v podstatě nadšen a vypráví, co dělali a kde byli. Kdyby byla fakt tak strašná, tohle by nedělal, navíc správně napsáno, určitě by ti řekl, že je úča zlá.
Držím palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
14.9.12 08:55

Jj, mávání u nás taky probíhá, nicméně u těch plakajících dětí je lepší, když jde rodič z dohledu co nejrychleji a už se neukazuje, až v době vyzvednutí. ;-) Protože mávání situaci fakt zhoršuje. Nicméně neprofesionální to určitě není. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 08:56
@Alichi píše:
Děti mají oblíbené a míň oblíbené učitelky. :nevim: Po pár dnech mi přijde brzy na závěry. Resp. syn vám neřekne, co se (nebo jestli se něco) stalo? :think:
Výzva „zamáváme mamince z okna“ mi tedy neprofesionální nepřijde, u nás to taky dělají a větší děti vlastně i bez vyzvání samy běží k oknu zamávat rodičům. :nevim:

Jj, s tim ja souhlasim, ale do stejne tridy chodi i deti mych znamych a deti maji na PU. podobne reakce jako muj syn, holcicka cele pondeli klavirovala do zname, ze tam nechce ze je Pu. zla, druha maminka ma problem taky-holcicka ji tam nechce chodit, minuly rok k jine bez problemu u tehle pry ani nepromluvi, a jeste vim o jedne co se na Pu ani nepodiva kdyz na ni mluvi a schovava si oblicej, sama jsem to videla…ja zavery nedelam, ale je toho za 1tyden az dost a dnes jeste ta babicka, ze tohle je bezna reakce na tuto Pu.
syn mluvi, ale nerika nic konkretniho na ni…

A mavat z okna kdyz pak dite nejde sundat z okenice mi prijde neprofesionalni, ja jsem cely den na nervy z toho co jsem videla a dite ma trauma, ze jsem fakt pryc!!!
Kazde dite je jine, at si pohodove deti mavaji, ja o to zatim nestojim :/

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5230
14.9.12 08:59

Ono nutně nemusí znamenat, že ta druhá učitelka je nějaká furie. Často se totiž stává, že se dítě upne na tu učitelku, která byla první. Já jsem taky učitelka ve školce a tohle se stává celkem běžně, časem si děti zvyknou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin