Syn nechce do školky kvůli paní učitelce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35357
2.9.20 23:12
@nezna_margarita píše:
Oooo jakcti rozumim. Vcera nase dcera taky nastoupila.Sla jsem pro ni po obede a brecel tam chlapecek.Tak jsem se ptala, proc chlapecek brecel. A rika mi, ze dostal na zadek, ze nechce jist.Dnes pry dostal za to, ze si nechtel obout backoru.Ja tedy hned vcera rekla, ze dceru nesmi nutit do jidla. Pokud nechce, at to respektuji.Dnes nechtela obed, tak ji tedy nikdo nenutil, snedla jen polevku a druhe pouze ochutnala.Ale zarazi me to, ze se biji deti ve skolce. Nemel by clovek s pedagogickym vzdelanim krizove situace resit jinak? Vubec si nedokazu predstavit, jak bych reagovala (a nebylo by to hezky),kdyby nekdo naplacal dceri.Ale problem je, ze dceri se timto zazitkem skolka znechutila tak, ze od nervu zvraci cely vecer.

A jsi si jista, ze ja na skolku zrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61141
2.9.20 23:12
@Anonymní píše:
@marra2 je vegetariánka už od mala

Ale na tohle si je měla hned upozornit..
My jsme dokonce dostali na schůzce nekdy v červnu dotaznik, kde jsme vyplnovali třeba jak dítěti doma říkáme, jestli používá příbor nebo jen lžíci, jidla který nemá rádo atd.
Na něco se treba zapomnělo, tak se učitelka zeptala, když dítě něco nechtělo opakovaně jist, jestli to neji i doma..
Ale nikdy nepřišel s tím, že by mu něco nutili.. Naopak, kdyz jsem vedela, že maj k svačině jogurt kterej neji, dala jsem mu doma větší snídani a zeptala se ho co vlastně dela když maj ten jogurt, jestli musi ochutnat, nebo co.. A on, že ho ma před sebou, ale neji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.9.20 23:17
@a12 píše:
Ale na tohle si je měla hned upozornit..
My jsme dokonce dostali na schůzce nekdy v červnu dotaznik, kde jsme vyplnovali třeba jak dítěti doma říkáme, jestli používá příbor nebo jen lžíci, jidla který nemá rádo atd.
Na něco se treba zapomnělo, tak se učitelka zeptala, když dítě něco nechtělo opakovaně jist, jestli to neji i doma..
Ale nikdy nepřišel s tím, že by mu něco nutili.. Naopak, kdyz jsem vedela, že maj k svačině jogurt kterej neji, dala jsem mu doma větší snídani a zeptala se ho co vlastně dela když maj ten jogurt, jestli musi ochutnat, nebo co.. A on, že ho ma před sebou, ale neji :mrgreen:

Přesně tak..u nás to taky tak funguje..dcera neji zeleninu.. už od mala ji nesnáší.. říkala jsem to učitelkam a v pohodě.. na talíři to má..ochutna to, vyplivne, ale nesni to. :mrgreen: a nikdo nad ní nestojí a nenuti ji, aby to snědla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
2.9.20 23:21
@Diana69 píše:
Přesně tak..u nás to taky tak funguje..dcera neji zeleninu.. už od mala ji nesnáší.. říkala jsem to učitelkam a v pohodě.. na talíři to má..ochutna to, vyplivne, ale nesni to. :mrgreen: a nikdo nad ní nestojí a nenuti ji, aby to snědla

To je asi trochu neco jineho, ne? Jestli je jeji dcera skutecne vegetarianka (mmch, jak se takove skolkove dite muze vubec stat vegetarianem? to lze?), tak bude ve skolce vetsinu casu o hladu, obed bude mit tak jednou tydne a kdyz bude sunka, pastika nebo pomazanka s masem, tak ma taky smulu… jestli jim nic nerekla, tak se nedivim, ze chteli, aby snedla aspon neco. Ted by si zas mohla stezovat, ze ma dite ve skolce hlad, protoze porad vari jen maso… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.20 23:23

@mroe je ji 4,5.Je samostatna, ma rada detsky kolektiv. Problem je i, ze ji dali mezi same prcky. Mozna v 2.oddeleni by ji bylo lip s vrstevniky.Dnes treba proplakala cele dopoledne pry, ale nezavolal mi nikdo, protoze to je pry krize 2. a 3. den.Ja jsem chtela upravit cas ve skolce, ze bych ji treba po dvou hodinach vyzvedla a postupne bychom pridavali.Ale to pry ne, ze by to bylo k nicemu.Mame jeste rok cas s povinnou predskolni dochazkou, takze kdyz to nepujde, zustane doma a zkusime za rok.Asi bych i zkusila jinou skolku popripade. Zkusime to pristi tyden zase, ted si ji pro zvraceni necham doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
2.9.20 23:28
@nezna_margarita píše:
@mroe je ji 4,5.Je samostatna, ma rada detsky kolektiv. Problem je i, ze ji dali mezi same prcky. Mozna v 2.oddeleni by ji bylo lip s vrstevniky.Dnes treba proplakala cele dopoledne pry, ale nezavolal mi nikdo, protoze to je pry krize 2. a 3. den.Ja jsem chtela upravit cas ve skolce, ze bych ji treba po dvou hodinach vyzvedla a postupne bychom pridavali.Ale to pry ne, ze by to bylo k nicemu.Mame jeste rok cas s povinnou predskolni dochazkou, takze kdyz to nepujde, zustane doma a zkusime za rok.Asi bych i zkusila jinou skolku popripade. Zkusime to pristi tyden zase, ted si ji pro zvraceni necham doma.

A mezi vrstevniky by zapadla? Uz jsou nejspis rok ve skolce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.20 23:35

@mroe zcela urcite ano. Nikdy nemela problemy se seznamit s detmi a hrat si, jen ji vzdy bavily deti starsi nebo vrstevnici. Mladsi deti pomazli, pohladi, ale pak si jde po svem.Kdyz jdou ven, tak treba se musi prevlekat do jinych legin, aby mladsi deti videly, jak se to dela apod.Coz mi tedy taky prijde na hlavu.Od uceni jsou snad rodice a ucitelky mohou pomoct, ne? Zkousela jsem to u ni prevest na pozitivum, ze si rada hraje na pani ucitelku, tak muze aspon opravdu nekoho neco naucit.Ale odpoved byla. Jenze maminko, proc si mam brat dalsi leginy, kdyz ty z rana jsou ciste? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.9.20 23:40

@nezna_margarita dejte ji do soukromé školky.. tam vám vyjdou určitě více vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.20 23:45

@Diana69 tu tady mame pouze 1 a podminka je, ze bych musela byt v praci.Ale jsem doma s mladsi. Dceru jsem do skolky dala, ze chtela mezi deti.Ale bohuzel prislo z jeji strany zklamani.Spis chci prijit na zpusob, aby se ji tam zacalo libit a mela cas se poradne socializovat. Pristi rok uz bude muset a to nemluvim potom o skolni dochazce. Pravidla jsou dana a mou povinnosti je, abych dceri pomohla je co nejlip zvladat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
2.9.20 23:58
@axelina píše:
nemela jsi ji brat domu ted Ti bude brečet mesic. neřesila bych to nijak…učitelce bych řekla že se omlouvam že jsem reagovala přehnaně a vice bych to neřesila. proč by cpali jidlo do krku 25 detem na to neni cas…

Tvl, tak v tobě musí mít tvoje decka teda neskutečnou oporu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.20 00:20
@mroe píše:
To je asi trochu neco jineho, ne? Jestli je jeji dcera skutecne vegetarianka (mmch, jak se takove skolkove dite muze vubec stat vegetarianem? to lze?), tak bude ve skolce vetsinu casu o hladu, obed bude mit tak jednou tydne a kdyz bude sunka, pastika nebo pomazanka s masem, tak ma taky smulu… jestli jim nic nerekla, tak se nedivim, ze chteli, aby snedla aspon neco. Ted by si zas mohla stezovat, ze ma dite ve skolce hlad, protoze porad vari jen maso… :nevim: :zed:

Já jsem vegetariánka od 1. třídy a žiju dodnes. Prostě ve školce přežije o přílohách. U nás ve školce po dětech vyžadují (snad jen slovně), aby vše ochutnaly. Pokud by si to rodiče nepřáli, nejspíš s tím nebudou mít problém.
@nezna_margarita U nás se také musí do zblbnutí převlékat a v soukromých, co znám ne, ale vykládám si to tak, že ve státních by toho písku museli vysávat podstatně víc (je tam víc dětí).

• Citovat
  • Upravit
3.9.20 00:23
@Anonymní píše:
Já jsem vegetariánka od 1. třídy a žiju dodnes. Prostě ve školce přežije o přílohách. U nás ve školce po dětech vyžadují (snad jen slovně), aby vše ochutnaly. Pokud by si to rodiče nepřáli, nejspíš s tím nebudou mít problém.
@nezna_margarita U nás se také musí do zblbnutí převlékat a v soukromých, co znám ne, ale vykládám si to tak, že ve státních by toho písku museli vysávat podstatně víc (je tam víc dětí). [/citace

Je to prave naopak, musi se prevlekat, nez jdou ven, pak uz to neresi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
3.9.20 00:32
@Anonymní píše:
@nezna_margarita U nás se také musí do zblbnutí převlékat a v soukromých, co znám ne, ale vykládám si to tak, že ve státních by toho písku museli vysávat podstatně víc (je tam víc dětí).

Ale to musi v jidelne vedet, ze ji maji nandat jen ryzi nebo suchy knedlik…kdyz jim to matka nerekne… A to fakt bude o knedliku? A kdyz budou zapecene testoviny nebo brambory, nebo cokoli, co nejde oddelit, tak bude jist co? Podle ne je nerealne predpokladat, ze to nebude ve skolce vadit a neresit to nejak alternativne, takze nechapu, co maminka jako cekala…ze si to dite vyresi ve skolce nejak samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5972
3.9.20 01:09
@mroe píše:
Bajecnej napad. Diteti nikdo jiste jidlo do pusy necpal jako do husy… to bude pri kazdem problemu utikat do jine skolky? Doporucuju zmenit pristup a hlavne si zvyknout na to, ze dite fakt nema vzdycky pravdu a i kdyz vedome mozna nelze, nemusi to popisovat realne. A nechapu, proc to resila s reditelkou a nezeptala se ucitelky, ono to nejspis bylo uplne jinak. Jestli bude vsechno resit rovnou s reditelkou, budou jeji dite ucitelky milovat, ale nebude to jen jejich vina.

Nejde o reálný popis, ale o to, jak to dítě prožívá. A její dítě dalo jasný popis svého prožitku. Pro ní to byl stres. Já učitelkám říkám, aby mé dítě trošku nutili jíst, jinak jí špatně, ale kdyby mé dítě někdo cpal násilím, tak se mi to také nebude líbit. Člověk má mít rozum a vědět, co může a co už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.9.20 04:45
@nezna_margarita píše:
@mroe zcela urcite ano. Nikdy nemela problemy se seznamit s detmi a hrat si, jen ji vzdy bavily deti starsi nebo vrstevnici. Mladsi deti pomazli, pohladi, ale pak si jde po svem.Kdyz jdou ven, tak treba se musi prevlekat do jinych legin, aby mladsi deti videly, jak se to dela apod.Coz mi tedy taky prijde na hlavu.Od uceni jsou snad rodice a ucitelky mohou pomoct, ne? Zkousela jsem to u ni prevest na pozitivum, ze si rada hraje na pani ucitelku, tak muze aspon opravdu nekoho neco naucit.Ale odpoved byla. Jenze maminko, proc si mam brat dalsi leginy, kdyz ty z rana jsou ciste? :nevim:

Prevlekat se do jiného oblečení než to, ve kterém jsou děti ve třídě, je hygienické nařízení, ač se Ti to může zdát nelogické. O děti na specce se převlekaji. A správně by dítě nemělo být ve třídě anjv tom, v čem ho rodič ráno doveze autem nebo dovede. Ale to nikdo nekontroluje. Nicméně kdyby si toho učitelka všimla, má právo požadovat po dítěti, ať se jde převlect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin