Hubená dcerka 11 let

26
1.2.15 11:28

Hubená dcerka 11 let

Dobrý den,
moje dcera (11) je strašně hubená :? Váží jen 35 kg a měří 150cm. Nejhorší je, že jak moje máma tak skoro všichni ostatní se mě ptají jestli jí dávám najíst apod. Myslím, že není až tak hubená, ale je to prostě vidět. Jí normálně, jenom maso odmítá. A pak je taky strašně bledá. Nevím jestli je to z toho že nejí maso :oops: ale rozhodně to nevypadá moc zdravě. Nevíte co s tím? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
1.2.15 11:34

To ti přijde málo? 8o Naše má 11 let, 135 cm +/- a 29 kg

• Citovat
  • Upravit
26
1.2.15 11:35

@jahuhudka Ano, ona je totiž větší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
1.2.15 11:37

@Lolitkacz Ano,umím číst, vyšší, ale má i podstatně víc kil :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3241
1.2.15 11:37

Ahoj, a co doktorka na to?

Dcera mojí kolegyně byla taky hodně bledá a hubená, doktorka provedla spoustu vyšetření a nakonec z toho vyšla celiakie… bez jakýchkoliv jiných příznaků. Čímž samozřejmě netvrdím, že to musí být váš případ, třeba je dcerka prostě taková. Jak vypadáte vy s manželem? Moje dítě je třeba taky bledé až průsvitné a klinicky mu nic nechybí…

Pokud máš pochybnosti, jdi k s ní lékaři. Jinak z toho, že nejí maso to být může i nemusí, třeba jí „jen“ chybí železo. V 11 letech má nárok být hubená, podle mě, až přijde puberta a vyspívání, postava se začne měnit. V tomto věku je spousta děvčat samá ruka, samá noha. Má 150 cm, což mi přijde dost na 11 let, roste prostě do výšky a nenabírá asi moc svalů, to se může brzo srovnat. :kytka:

Příspěvek upraven 01.02.15 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327
1.2.15 11:39

Moje dite ma 150 cm a 36 kg. Prijde mi uplne normalni.
Moje mladsi dite vypada tak nejak podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.2.15 11:40

@Maddlen Doktorka? Byli jsme tam před 14 dni a právě ona nám říkala jak je strašně hubená, průsvitná, nic jiného mno…

P. S. Tak dcerka je nejmenší ze třídy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.2.15 11:44

Pokud se vám dcerka nezdá, konzultujte s lékařem. Nicméně do tabulek zapadá v pohodě.

V 11-ti letech se chodí na preventivní prohlídku.

Nicméně každý vypadáme jinak. Příklad jedno naše dítě při stejné výšce a váze bude vypadat jinak, jak druhé. Jedno bude vypadat jak vychrtlé a druhé jako velmi dobře živené s bříškem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
1.2.15 11:45

Tak kdyby měla doktorka na něco podezření, asi by jednala… Mojí dcerce taky vždycky dr. řekne že je bledá - a nemyslí tím, že by byla nemocná. Prostě to tak řekne a neřeší (protože chodíme co 3 měsíce na odběry, tak vím, že je OK). Co zkusit nějaké multivitamíny? Jí třeba dost zeleniny?

Já teda nevím, ale setkávám se s mnoha a mnoha dětmi a v 11 letech panují fakt obrovské rozdíly, některé holky jsou vychrtlé a bledé i ve 14 letech a přitom jsou zdravé… Pokud na ní doktorka nic neshledala, tak bych se tím netrápila.

Příspěvek upraven 01.02.15 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.2.15 11:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
1.2.15 11:46

@Lolitkacz Dcera může být typ - samá ruka, samá noha, prostě rychle rostevyrostla, je to samozřejmé - ohlídej složení stravy, dostatek vápníku a minerálů.
Mrkni tady - modrý putník je tvá dcera :lol: (pokud to jde kopírovat, jinak si musíš zadat údaje sama)…případně mrkni na rady, které na stránce jsou.
 http://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/

Co říká lékař? Nezkusili jste výživovou poradkyni?
Je to docela věk, na nejrůznější experimentování…jí opravdu svačiny? stravuje se pravidelně? - víš, tohle jako rodič nemáš moc šancí ohlídat, když je ve škole.
Nezkouší třeba s kamarády kouřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.15 11:49

@Lolitkacz Nechala bych jí udělat rozbor krve, jestli nemá anémi, zda má biochemii jak má mít, případně ten test na celiakii. A pokud nejí maso, dohlédla bych na to, aby měla jiný zdroje železa a kvalitních bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yui
1.2.15 11:53

No. Mě to přijde docela normální. Moje dcera za 3 měsíce 12 váží 42kg a měří 152 cm, takže já to nikdy moc neřešila :D
A s tím když je bledá - pokud je zdravá tak bych to nijak neřešila.

• Citovat
  • Upravit
58838
1.2.15 11:53

@Lolitkacz taky mi podle toho nepřijde hubená, spíš bych řekla, že je štíhlá. Hodně záleží i na genech :nevim:
Dcera má sice teprve 10,5 roku, ale měří 140cm a váží 25kg. Sice je hubená, ale nikdo to nijak neřeší, protože jsem byla a vlastně stále jsem štíhlá až hubená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
1.2.15 11:54
@jahuhudka
@jahuhudka píše:
To ti přijde málo? 8o Naše má 11 let, 135 cm +/- a 29 kg

8o to má můj syn v 8 letech!

@Lolitkacz ano je hubenější. jestli máš pochybnosti zajdi k pediatrovi ať udělá krevní tesy. možná jí jen chybí železo a vitamín D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí