Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak to je tedy mazec. Jeste psat petici a vybirat si, chudak ta ucitelka, co se ma vratit! Nevim, co bych delala, ale je to sila.
Pani ucitelka to zrejme cele tezce nezvladla. Synovi bych se snazila vysvetlit nejak rozumne, ze nekdy clovek nema stejny nazor jako vetsina, coz neznamena, ze je to spatne. Pokud pani ucitelka darek od nej neprijme, tak to bude jeji absolutni selhani. Jestli bezne nedostava v ramci individualu ukoly navic, tak je pani ucitelka fakt k.ava, co jineho muze cloveka napadnout ![]()
O jaké integrované třídě to píšeš? Může být integrován v běžné třídě s poruchami učení, ale ty se diagnostikují až ve druhé třídě nejdříve. K tvému dotazu - nevím, co si zakladatelé té petice vůbec o sobě myslí a doufám, že vedení vaší školy bude s takovou praktikou rychle hotové. Jestli tebe štve, že vám paní učitelka nic neřekla, tak bys měla vědět i to, že nic takového předem ani sdělovat nesmí.
@palapa Já bych tam došla. A byla bych pěkně nakrklá na ty rodiče, co to organizovali a udělali z tvýho syna pitomce. Teda to je sprostý, shazovat ho takhle před kamarádama, vždyť ten nebohej kluk za to nemůže. A ta učitelka je teda na hlavu, dávat úkol jen jemu?? Co to je za poměry, tvl.??
Dobrá škola, teda. Ale řekla bych, že jsem nepodepsala, protože jsem se nechtěla stavět proti nikomu (řediteli, nové učitelce) a že teď se to akorát obrátilo proti vám a aby to ta učitelka dětem vysvětlila. A zřejmě bych šla podle výsledku jednání s učitelkou i za ředitelem. Ale je mi tě vážně líto, už takhle máš starosti s klukem a ještě tohle k tomu!! ![]()
@Bibi239 píše:
Pani ucitelka to zrejme cele tezce nezvladla. Synovi bych se snazila vysvetlit nejak rozumne, ze nekdy clovek nema stejny nazor jako vetsina, coz neznamena, ze je to spatne. Pokud pani ucitelka darek od nej neprijme, tak to bude jeji absolutni selhani. Jestli bezne nedostava v ramci individualu ukoly navic, tak je pani ucitelka fakt k.ava, co jineho muze cloveka napadnout
Jak vůbec můžeš o někom takto smýšlet(jako o krávě, že něco nezvládla), když tu situaci opravdu neznáš. Snad si nemyslíš, že syn dostal úkol, protože maminka nepodepsala petici? Jako učitelky jsou fakt normálně myslící bytosti, nejsou žádná monstra bez mozku.
@hanka.br. aha tak to jsem nevěděla že to nesmí říct že má výpověď. Syn je ve čtvrté třídě.
Jak jsem proti tomu, ta bych to šla okamžitě řešit k řediteli.
@Anonymní píše:
@hanka.br. aha tak to jsem nevěděla že to nesmí říct že má výpověď. Syn je ve čtvrté třídě.
Ale v běžné třídě, ne ve speciální.
@hanka.br. no to si nejsem jistá že úkol nedostal kvůli tomu že jsme to nepodepsali-nechci jí křivdit, já vím že i pro ni to není snadné je na děti zvyklá i ve škole, ale když jsem za ní párkrát byla kvůli tomu že to synovi nejde nebo na rodičáku tak byla taková -no jako že blbé dítě, blbý rodiče. Úkoly na víc dostává v hodině doučování a tu má v pondělí.
Zítra mají rozlučku budou koukat na pohádku.
@Bibi239 píše:
Pani ucitelka to zrejme cele tezce nezvladla. Synovi bych se snazila vysvetlit nejak rozumne, ze nekdy clovek nema stejny nazor jako vetsina, coz neznamena, ze je to spatne. Pokud pani ucitelka darek od nej neprijme, tak to bude jeji absolutni selhani. Jestli bezne nedostava v ramci individualu ukoly navic, tak je pani ucitelka fakt k.ava, co jineho muze cloveka napadnout
@hanka.br. tohle jsi bohuzel „prehledla“, ta veta je celek.
Je to třída integrovaná to znamená že jsou mezi běžnými dětmi integrováni děti s poruchou učení.
Petice proti návratu učitelky z mateřské - to jsme to dopracovali.
Kdo bude učit jakou třídu je na rozhodnutí ředitele, nikoli rodičů.
Zakladatelko: než vběhneš do školy, jak Ti tu mnohé radí, jsi si jistá, že učitelka ví o tom, že někde nějaká petice proběhla? Opravdu byl syn jediný, který dostal úkol? A dostal ho jen tak, nebo třeba něco provedl? (A tím teď nemyslím nepodepsání petice). To, že mu děti nadávaly, nemusí být vina učitelky, ale dotyčných rodičů, kteří podepsali (zmínka před dětmi).
Jak píše hanka.br. - učitelky opravdu nejsou nemyslící můry, které chtějí vašim drobečkům ztrpčovat život.
@Anonymní píše:
Je to třída integrovaná to znamená že jsou mezi běžnými dětmi integrováni děti s poruchou učení.
Takže je to třída běžná s integrovanými žáky. Pojem integrovaná třída neexistuje, pouze integrovaný žák.
Ahoj, nevím co mám dělat. Pravděpodobně jsem to synovi ve škole pěkně zavařila
asi jako pomstu p. učitelky. Děti se prý domlouvali že učitelce koupí dárek na rozloučenou a jemu to nechtěli říct ani od něj přidat peníze-koupil si tedy dnes dárek sám ale nejsem si jistá že si ho učitelka vezme.
Situace je taková, syn má ve škole individuální plán má poruchu učení, od první třídy je v itegrované třídě. Má celkem dobrou p. učitelku ale zázrak to také není. Včera přišel ze školy s tím, že p. učitelka končí, že se vrací jiná z mateřské a bude je učit ona(už je měla minulý rok cca 2měsíce, když stávající učitelka marodila, syn s ní měl lepší výsledky).Odpoledne k nám došla maminka jednoho ze spolužáků s peticí že s výměnou učitelky nesouhlasí-nepodepsala jsem, jednak mám pocit že je to věc řiditele a ne rodičů, dále by se mi také nelíbilo když by mi po návratu z mateřské někdo řekl že mě v práci nechce a nakonec jsem i ráda jelikož syn měl lepší známky než se svojí stávající učitelkou. A také mě štve že to učitelka ví už od vánoc a nic nám jako rodičům neřekla.
Dnes ovšem přišel syn ze školy smutný že mu děti nadávali jak to že nepodepsal petici a nikdo se sním nebavil, jsme jediní kdo nepodepsal a poslední kapka bylo že dostal jako jediný domácí úkol
Tak a teď mám obavu že tam učitelku můžou nechat a bude se po synovi vozit a že děti ho tam budou šikanovat už teď není oblíbený-pěkně jsem to podělala a myslela spíš asi na sebe než na syna.
Co mám dělat jít do školy za učitelkou nebo to nechat být a počkat co z toho bude? Nejraději bych si nafackovala