Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tys neudělala žádnou chybu, chybu udělal ten rodič, který před svým dítkem začal řešit, kdo petici podepsal a kdo ne. Tohle je věc dospělých, do toho se nemají co montovat děti. S tím, že tvůj syn jako jediný dostal úkol zrovna kvůli tomuto, to zní dost zvláštně, úkol by si dítě mělo udělat a hotovo. Volbu učitele řeší ředitel a doufám, že ten váš má aspoň schopnost se k této věci chlapsky postavit (i kdyby to měla být žena).
@hanka.br. některé školy mají přímo třídy se sníženým počtem žáků, říká se jim často i „speciální“. Od prvních tříd. Jsou tam dyslektici, ti, kterým to doporučili v PPP a podobně. Brácha do jedné takové chodil, než skončil v pomocné škole ![]()
Jinak k tématu - šla bych za učitelkou, ověřila si, jestli opravdu dostal jen syn domácí úkol a chtěla bych vědět důvod. Řekla bych jí o tom, že se mi nelíbí jak se k němu teď spolužáci chovají a pokud by se o tom bavit nechtěla, šla bych za ředitelem ![]()
@zuzkasim mě by ten úkol až tak nevadil-to mu neuškodí a úkoly mají každý den, ale kluk už není hloupej bude mu 11let a dost ho to vzalo a ještě když ten úkol dala jen jemu
ani se mu tam zítra nechce ![]()
@Melliska.M ona má právě zítra pravděpodobně přijít naposledy aspoň jsem to tak pochopila od syna.
@Melliska.M píše:
@hanka.br. některé školy mají přímo třídy se sníženým počtem žáků, říká se jim často i „speciální“. Od prvních tříd. Jsou tam dyslektici, ti, kterým to doporučili v PPP a podobně. Brácha do jedné takové chodil, než skončil v pomocné školeJinak k tématu - šla bych za učitelkou, ověřila si, jestli opravdu dostal jen syn domácí úkol a chtěla bych vědět důvod. Řekla bych jí o tom, že se mi nelíbí jak se k němu teď spolužáci chovají a pokud by se o tom bavit nechtěla, šla bych za ředitelem
Znám speciální třídy, učila jsem v ní několik let. (Jmenují se tak, ne že si jim tak někdy říká). Nejsou od prvních tříd, ale od třetích. Poruchy učení s obvykle s jistotou dříve než v průběhu druhé třídy nediagnostikují.
Já to nechci zlehčovat, ale mému čtvrťákovi se zítra do školy taky nechce:-) Interpretace různých důvodů k mimořádným úkolům dětí bývá různá, nedovedu si představit situaci, že by učitelka dala úkol svému žákovi za trest za to, že jeho rodiče nepodepsali petici, která je stejně úplně zbytečná. Spíš ten rodič, který to všechno spískal, bude mít docela ostudu. Děti už ve většině případů nebudou zítra vědět, co se dnes ve škole řešilo, pokud to v nich nebude někdo dál rozdmýchávat. Se synem bych promluvila v tom smyslu, že o učitelkách rozhoduje ředitel a že se má ve škole snažit a dávat pozor.
Příspěvek upraven 22.01.15 v 18:05
@ZItu píše:
Petice proti návratu učitelky z mateřské - to jsme to dopracovali.
Kdo bude učit jakou třídu je na rozhodnutí ředitele, nikoli rodičů.
Zakladatelko: než vběhneš do školy, jak Ti tu mnohé radí, jsi si jistá, že učitelka ví o tom, že někde nějaká petice proběhla? Opravdu byl syn jediný, který dostal úkol? A dostal ho jen tak, nebo třeba něco provedl? (A tím teď nemyslím nepodepsání petice). To, že mu děti nadávaly, nemusí být vina učitelky, ale dotyčných rodičů, kteří podepsali (zmínka před dětmi).
Jak píše hanka.br. - učitelky opravdu nejsou nemyslící můry, které chtějí vašim drobečkům ztrpčovat život.
Vnímám to podobně. že pravda pravduoucí na nás může koukat z úplně jiného kouta, než si myslíme.
@Emilie no pochybuji že by učitelka o petici nevěděla to by musela být hluchá vzhledem k tomu že všechny děti to vědí. Jinak ten úkol vážně neřeším jen to bylo líto klukovi že ho dostal jen on(pokud by něco provedl měl by poznámku v žákajdě).A štve mě přístup rodičů že do toho ty děcka vůbec tahají tohle si myslím mělo proběhnout jen mezi dospělýma-mě nenapadlo že to všichni podepíšou připadá mi to jako totální pitomost, učitelce to zavinu nedávám to ne.