Hubený puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
13.9.17 09:19

Řeším podobný problém. Nemáte tip na dobrý/vhodný film, dokument o anorexii? (vhodný ke shlédnutí blbnoucímu puberťákovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.9.17 11:59

@lenk

děsivé dokumenty nefungujou - naopak jeden ze zdrojů, kterým se anorexie udržuje jsou pro-ana dokumenty a fotky, které nám připadají jako děsivé. Při počáteční anorexii je to naopak motivace.

Co potřebujete je pomoci svému dítěti se naučit mít sám sebe rád, naučit se efektivně ovlivňovat svět kolem sebe, mít jistotu, že se o něj jeho/její blízcí skutečně zajímají a jeho slovo má reálný dopad na to jak rodina funguje.

to v jakém je teď stavu, jak zoufale se nenávidí vyplívá z patologické komunikace vaší rodiny.

Není to virus, který jen tak chytne, nemůže za to internet a nebo média - ty jen posilují původní nastavení pocitu bezmoci a sebenenávisti.

Vaše dítě neblbne, vaše dítě se snaží přežít s tím, že samo sebe zoufale nenávidí a v hladovění a přísnosti na sebe, případně dalším sebepoškozování nachází alespoň trošku úlevy a pocit kontroly. Tlakem, vyhrožováním, citovým vydíráním, nadáváním a pokusy odstrašit skutečně nezměníte, naopak do problému jen přilijete další palivo.

Pokud chcete účinně pomoci, vstupte celá rodina do rodinné psychoterapie a naučte se fungovat konstrutivněji. Člen rodiny s poruchou příjmu postavy není ten porouchanej a vy všichni ostatní jste v pohodě - on/ona je jen ten nejcitlivější, na kterém se to celé projevuje.

Výhodou je, že rodinný terapeut vám nebude tak jako já vysvětlovat v čem všem děláte chybu, ale budete společně všichni dohromady hledat řešení, bez obviňování. On je to propojený systém, co se vzájemně posiluje a i dítě s PPP je někdy skutečně na zabití.

Ale prvním krokem je přiznat si, že na stavu svého dítěte máte dost zásadní podíl. Všichni dospělí, co žijete v jedné domácnosti.

adresář kvalitních rodinných psychoterapeutů zde http://www.soft-zs.cz/…ce/terapeuti

článek o tom jak taková rodinná terapie vypadá najdete třeba zde:
 https://www.psychiatriepropraxi.cz/…14/02/08.pdf

Výhodou je, že v rodinné terapii nejen že pomůžete dětem k lepšímu vývoji, ale také sama sobě a vztahu s partnerem. Všem vám to pomůže, pokud do toho půjdete alespoň trošku poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.23 11:42

Hubený puberťák

Dobrý den, nemám sice puberťačku, ale puberťáka 17 let. Měří 180 cm a váží 56 kg. Je strašně hubený, vypadá jak když mu nedám doma najíst. Ráno nechce snídat, nemá hlad. Nabízím mu všechno možné, nad plno jídlem ohrnuje nos. Už mě přestalo úplně bavit vařit. A jsem bezradná. Co už jsem se nabrečela. Minulý týden byl pomáhat strejdovi s betonovými deskami. Najednou mu začaly brnět ruce, dostal křeče a nemohl mluvit. Myslela jsem, že se zblázním. V nemocnici nám řekla paní doktorka, že je to svalová vyčerpanost. Už si nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí