Hubnutí při IVF procesech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
26.7.20 19:53

Hubnutí při IVF procesech

Ahoj, podstoupila jsem nyní 2.cyklus IVF a nyní čekám na KET. Při minulé kontrole se doktorka ptala na moji aktuální váhu, která byla o 3kg větší než před 3měsíci. Tak jsme narazili na téma, že by bylo dobré kdybych něco shodila a kolik jsem za ty tři roky co podstupujeme IVF nabrala, což dělá 17kg. Už se mi jednou podařilo zhubnout nějakých 10kg, ale bylo to v době kdy jsme si dávali od hormonů a všech IVF procesů pokoj. Teď při prohlížení svatebních fotek se mi zastesklo po mojí původní váze, ale jak toho docílit, když se buď cpete hormony nebo čekáte na výsledek transferu. Moje otázka zní, jak řešíte váhu vy během IVF procesů? Ráda bych uposlechla lékaře a zhubla nějaké to kilo, ale prostě podaří se mi třeba 5kilo a pak je zase hned naberu za měsíc zpět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
27.7.20 07:39

Ahoj, bohužel u IVF se to nedá. Já vždycky při každé stimulaci přiberu 4-5kg, pak v mezerách mezi kety a stimulacemi se snažím váhu snížit, ale povedou se mi tak dvě kila, víc nestihnu, a pak další stimulace, hormony a pořád tak dokolečka. Musím se hodně držet a i tak jsem za rok a půl, co to zatím všechno podstupuju, přibrala 7 až 8 kg. Teď mám po dalším neúspěšném ketu a budu mít dva měsíce pauzu, než mohu podstoupit další pokus, tak snad se mi povede alespoň trochu tu váhu snížit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.7.20 10:04

@terrka83 děkuji za útěchu že v tom nejsem sama, mě právě doktorka zarazila, že bych měla shodit víc kilo, se jí to řekne, jím zdravě a cvičím jenže pak po transferech a stimulaci nemůžu…teď budu podstupovat další KET tak jsem si říkala že kdyby byl zase neúspěšný tak bych si dala před dalším pauzu a něco shodila dolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
27.7.20 11:02

@NováVíla To přece nejde, já jsem u stimulací a před KETEM tak nafouklá, že jsem ráda, že dojdu do práce a z práce domů a jsem ráda, že se více hýbat nemusím. Další pohyb si vůbec neumím představit. A ještě k tomu je mi z těch všech hormonů a léků většinou špatně :( Buď v klidu, všechny holky, co znám, u stimulace přibírají a nic s tím prostě nejde udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.8.20 18:12

Me naopak doktorka rekla, ze to nemam s cvicenim prehanet. Ja nabrala skoro 5kg ani ne za tyden, je to des, vsechno me boli. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
6.8.20 18:20

Já teda jela v IVF procesech 4 roky a teda nepribrala jsem. Respektive když jsem přibrala třeba 3 kg díky stimulaci, tak jsem je během dalších 2 měsíců shodila. Při čekání výsledku KETU jsem třeba musela omezit cvičení, tak jsem adekvátně tomu snížila příjem jídla. Všechno kde, když se chce ale samozřejmě to není zadarmo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.8.20 18:22
@Synekdoche7 píše:
Já teda jela v IVF procesech 4 roky a teda nepribrala jsem. Respektive když jsem přibrala třeba 3 kg díky stimulaci, tak jsem je během dalších 2 měsíců shodila. Při čekání výsledku KETU jsem třeba musela omezit cvičení, tak jsem adekvátně tomu snížila příjem jídla. Všechno kde, když se chce ale samozřejmě to není zadarmo :nevim:

Je pravdepodobne, ze to spadne dolu u me, rikala doktorka, ze v podstate jen zadrzuju vodu, ale je to proste zahul :) moje prvni ivf, takze jeste nemam zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
6.8.20 18:36

Já jsem teda při každém IVF naopak shodila, pokaždé minimálně 3 kg, a to jsem dostávala maximální dávky hormonů, kvůli nízkému amh, i teď při posledním úspěšném jsem shodila a začala to nabírat zpátky až cca po 12. týdnu. Vysvětluju si to tím, že každé IVF pro mě představovalo dost velký stres a já při stresu vždycky hubnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
11.10.21 07:32
@NováVíla píše:
Ahoj, podstoupila jsem nyní 2.cyklus IVF a nyní čekám na KET. Při minulé kontrole se doktorka ptala na moji aktuální váhu, která byla o 3kg větší než před 3měsíci. Tak jsme narazili na téma, že by bylo dobré kdybych něco shodila a kolik jsem za ty tři roky co podstupujeme IVF nabrala, což dělá 17kg. Už se mi jednou podařilo zhubnout nějakých 10kg, ale bylo to v době kdy jsme si dávali od hormonů a všech IVF procesů pokoj. Teď při prohlížení svatebních fotek se mi zastesklo po mojí původní váze, ale jak toho docílit, když se buď cpete hormony nebo čekáte na výsledek transferu. Moje otázka zní, jak řešíte váhu vy během IVF procesů? Ráda bych uposlechla lékaře a zhubla nějaké to kilo, ale prostě podaří se mi třeba 5kilo a pak je zase hned naberu za měsíc zpět :roll:

Me tedy naopak lékaři říkaly ať nehubnu. Že se tělu pak rozhodí systém a hormony a do toho ještě po něm chceme aby prijmulo vložené embryo… Že je lepší počkat až po skončení léčebných procedur. Přišlo mi to tedy logické ale co lékař to názor asi… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
8.5.22 15:44

@pecora ahoj narazila jsem na tvůj příspěvek. Mohla bych vědět více o tvém příběhu, klidně do sz.

Příspěvek upraven 19.02.23 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.5.22 00:25

@pecora Ahoj, připojuji se k dotazu @Emhacko. Jsem ve stejné situaci a sháním informace. Doufám, že u tebe nakonec vše dopadlo dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
10.5.22 20:20

@Emhacko @hranolka29 ahoj holky, musela jsem si svůj příspěvek přečíst zpětne, abych zjistila, na co reagujete. No já jsem totiž tehdy nezmínila dost podstatnou informaci, a to, že ono poslední úspěšně IVF bylo už s darovaným vajíčkem. Takže Vám asi moc nepomůžu. Zkusila jsem toho s vlastními dost, dvě plná IVF s krátkými protokoly a vždy s obrovskými dávkami léků (Gonal, Menopur), v podstatě vždy byl získán jen jeden vhodný oocyt, ale embrya pak neměla moc dobrý vývoj. Pak jsem zkusila pár nativu a jen jednou se podařilo odebrat vajíčko, ale po PK stejně nevzniklo kvalitní embryo. Ty nativy mi daly dost zabrat hlavně po psychické stránce, tak jsme sli do DV. Vše proběhlo bez problému, mela jsem pohodové těhotenství, porod sice trošku drama, ale i tak na něj ráda vzpomínám. No a narodila se úžasná zdravá holčička, manželova věrná kopie.
I když jsem DV dlouho odmítala, teď lituji, že jsem se neodhodlala dřív. Bylo to nejlepší rozhodnutí v životě. Holky, přeji Vam, ať se Vám to také podaří ať už jakoukoliv cestou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí