Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je tu nekdo s vyssi hodnotou AMH a vyssim poctem nezralych vajicek? Mam AMH pres 7. Pri IVF jsem mela 10 vajicek, z toho polovina nezralych. Premyslime o druhem IVF. Podle embryologa by nam pomohl delsi protokol, aby vajicka mela vice casu uzrat. Ale kvuli vyssimu AMH ho nemuzu, protoze by zase hrozil silny OHSS. Co ted? Nemate nekdo podobnou zkusenost? diky
Ahoj, také mám vyšší AMH - 5,1. Folikul bylo 15 a vajíček 5, z toho 4 se oplodnily. Takže také žádná sláva. Opu plánoval doktor a samotné opu dělala doktorka. Při propuštění mi řekla, že odběr byl asi brzo 🤔 takže jsem koukala jak zjara. No nakonec jsem mela neúspěšné ET a teď jsem měla ket, jsem 10den a čekám, jak to dopadne. Jsem objednaná do jiného CARu, tak až ukážeme zprávy, uvidíme, co a jak na to řeknou. Ale taky jsem čekala větší úrodu ![]()
@Pap949 Ahoj, ja se musim priznat, ze jsem byla hodne zklamana. Nevim, co ted. Chceme tedy do druheho IVF, ale opravdu nevim, jak to udelat, aby vajicka byla uzrala.
Moc drzim pesti, at vyjde KET. Muzu se zeptat, do jakeho CARu chodis? Jaky si mela protokol? Ja kraktky, pichala jsem si 125 Gonal, pak 125 Cetrotide.
@Anonymní píše:
@Pap949 Ahoj, ja se musim priznat, ze jsem byla hodne zklamana. Nevim, co ted. Chceme tedy do druheho IVF, ale opravdu nevim, jak to udelat, aby vajicka byla uzrala.Moc drzim pesti, at vyjde KET. Muzu se zeptat, do jakeho CARu chodis? Jaky si mela protokol? Ja kraktky, pichala jsem si 125 Gonal, pak 125 Cetrotide.
A žádná vajíčka se neoplodnila?
já do Pronatalu v Teplicích. Protokol jsem měla krátký, 150 jednotek gonal a od 5dne cetrotide jednu dávku. Kam chodíš ty?
@Pap949 Oplodnila se 4, ale tretiho dne vydrzelo jen jedno. A pak to stejne nevyslo…Ja byla v Gennetu v Praze
@Anonymní píše:
@Pap949 Oplodnila se 4, ale tretiho dne vydrzelo jen jedno. A pak to stejne nevyslo…Ja byla v Gennetu v Praze
Do gennetu jsem chtěla přejít
a jaký máte jinak problém? Jinak gennet dobrý? Já slyšela, že dělají veškerá vyšetření.. Ale docela jsi mě zarazila, že Ti to takhle dopadlo, že nic moc neudělali 🤔 takže máte jeden pokus za sebou a žádný transfer neproběhl ![]()
K transferu doslo, ale embrio nebylo moc idealni a nevyslo to.
Ja nevim jak to popsat…V Gennetu opravdu udelaji vsechny vysetreni a vsichni jsou vetsinou moc mily…ale pritel (ma velmi spatne spermio) mel pocit, ze doktor se mu moc nevenoval a jen mu doporucil vitaminy. Jednu chvili jsme chteli z IVF ucuknout a doktorka byla dost neprijemna ( o navstevu drive nam dala cenik a ja najednou mela spousta otazek- proc treba nezkusit inseminaci a podobne). Nakonec jsem to vlastne chtela mit vsechno za sebou a sla do IVF a to nedopadlo. Ted si vsechno vycitam a premyslim, co jsem mela udelat lip…
@Anonymní píše:
K transferu doslo, ale embrio nebylo moc idealni a nevyslo to.
Ja nevim jak to popsat…V Gennetu opravdu udelaji vsechny vysetreni a vsichni jsou vetsinou moc mily…ale pritel (ma velmi spatne spermio) mel pocit, ze doktor se mu moc nevenoval a jen mu doporucil vitaminy. Jednu chvili jsme chteli z IVF ucuknout a doktorka byla dost neprijemna ( o navstevu drive nam dala cenik a ja najednou mela spousta otazek- proc treba nezkusit inseminaci a podobne). Nakonec jsem to vlastne chtela mit vsechno za sebou a sla do IVF a to nedopadlo. Ted si vsechno vycitam a premyslim, co jsem mela udelat lip…
Jo promiň, vlastně jsi psala, že jedno vydrželo. Tak to mě mrzí. A mohu se zeptat, ke komu jste chodili? My tedy máme také mizerný spermiogram. V pronatalu manželovi také jen udělali spermiogram, doporučili vitamíny a to bylo vše. Nic víc se zřejmě dělat nedá 🤔 manžel měl poprvé jen 9 ks v celém vzorku, měl jen 1,2ml. Pak po třech měsících a po vitamínech 920 tisíc a 1,5ml… Inseminace nemá cenu s mizerným spermiogramem. To se se málokdy povede i páru bez jakýchkoliv problémů 😏 a jinak veškeré ostatní výsledky dopadly dobře? Těžko říct no.. Jedině zkusit ten dlouhý protokol a kdyby opravdu hrozilo ohss, tak jit pak na ket 🤔 to už musí poradit oni…
Mám amh 15, PCO, manžel spermio ok, dlouhý protokol, měla jsem 16folikulu, z toho dobrých 12oocytu, vydrželo do 5teho dne 5kousku,..po transferu jsem měla 3dny ohhs, ale dalo se vydržet (u ohss je větší šance uchycení).. Otěhotněla jsem (bohužel potrat, ale to je druhá věc)
@katka-365 píše:
Mám amh 15, PCO, manžel spermio ok, dlouhý protokol, měla jsem 16folikulu, z toho dobrých 12oocytu, vydrželo do 5teho dne 5kousku,..po transferu jsem měla 3dny ohhs, ale dalo se vydržet (u ohss je větší šance uchycení).. Otěhotněla jsem (bohužel potrat, ale to je druhá věc)
To je mi moc lito. Muzu se zeptat, kam chodis do CARu?
@Anonymní píše:
To je mi moc lito. Muzu se zeptat, kam chodis do CARu?
Pronatal Praha.. A k tomu odběru, na utz vidí doktor, kolik mají cca mm, šlo klidně přidat ještě nějaký den injekci, ja to tak měla, že jsem šla na odběr asi o 2-3dny déle, než asi klasicky dělají
@katka-365 Aha, vidis, me rikali, ze to nejde. Ja tomu fakt nerozumim…Jake mas zkusenosti s Pronatalem? Dobry?
@Anonymní píše:
@katka-365 Aha, vidis, me rikali, ze to nejde. Ja tomu fakt nerozumim…Jake mas zkusenosti s Pronatalem? Dobry?
Ja tedy do poslední chvíle chodím ke svému a pak do centra jen na odběr a transfer, můj Dr. s nimi spolupracuje, takže oni asi ani netušili jaké jsem měla dávky a jaký den cyklu tam jsem. Tam jsem byla opravdu jen 3× (1× odběr, 2× transfer). Za nás jsme spokojeni, ale jak píšu, jezdíme tam jen na zákrok a to bylo vždy vše v pořádku 🙏 👍 nyní jsem po 1KET v 8tt a snad už se tentokrát borůvka udrží do konce 🙏
@Anonymní píše:
Ja jsem to bohužel měla v Gennetu dost podobně
AMH necelých 10. Krátký protokol 20 folikulu, 17 vajicek, oplodnit zkusili 9 ICSI a oplodnili se 2. PK vydrželo jedno a skončilo to zamklym tehotenstvim. Podle me proste nebylo vajíčko kvalitni a priroda si to vyřešila sama (zamklo v 5+3)
Musim rict, ze když mi po OPU volali vysledek, tak jsem to obrecela. Měla jsem OHSS, “užila jsem si”
Embryolozka mi při ET rekla, ze vajicka nebyla kvalitni kvůli spatne stimulaci. ![]()
Ke komu jsi chodila?
@Dorianne ahoj, taky chodím do Gennetu 2.IVF, dříve do Podolí(1.IVF), vždycky mám 30 folikulů díky vysokému AMH ale rostou rychle takže kvalita jde do háje a zbyde nám vždy max 3embrya 5ti denní, dvě se nechytla a dvakrát samovolný potrat 5.tt, vždy když volají výsledek HcG tak večer jsem potratila.. imuno a genetiku máme v pohodě, manžel SPG v pohodě, přemýšlíme o darovaných vajíčkách..jak řešíš kvalitu vajíček ty?
Ahoj holky,
je tu nekdo s vyssi hodnotou AMH a vyssim poctem nezralych vajicek? Mam AMH pres 7. Pri IVF jsem mela 10 vajicek, z toho polovina nezralych. Premyslime o druhem IVF. Podle embryologa by nam pomohl delsi protokol, aby vajicka mela vice casu uzrat. Ale kvuli vyssimu AMH ho nemuzu, protoze by zase hrozil silny OHSS. Co ted? Nemate nekdo podobnou zkusenost? diky