Hubnutí s PCOS

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1736
5.5.14 12:45

Hubnutí s PCOS

Ahoj holky.

Nedávno mi diagnostikovali PCOS. Vím, že o této nemoci toho tu už bylo napsáno hodně a také vím, jak se postupuje, pokud se člověk snaží o miminko. Já naštěstí už doma jeden běhající zázrak mám, ale nechci se smířit s aspekty této nemoci, které mne pravděpodobně čekají (např. cukrovka). Chtěla bych shodit pár (hodně) kilo a přesto, že cvičím, tak to jde jen velmi těžce a pomalu. Také vím, že bych se měla vyhýbat sacharidům, ale to je právě ten kámen úrazu. Nemám vůbec žádné nápady, co vlastně vařit a jíst s touto diagnózou. Je tu nějaká z vás, která shodila a má tipy a rady jak na to? Případně nenajde se tu nějaký „spaning partner“ na hubnutí s PCOS? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kytkalenka
5.5.14 12:53

Ahojky, tak to jsem na tom úplně stejně. Neustále se trápím s váhou, první těhotenství až po 1,5roce s clostíkem a ještě snad i náhodou. Teď když řeším druhé, jsem zašla k jiné gynekoložce a ta kouká do papírů-no vy máte PCOS už koukám předtím se to řešilo…no málem mě šlehlo, do teď jsem o tom nevěděla. Takže řeším to samé, jak se dát do kupy:-) Zatím jsem objednala Gynex a zkouším Inofolic, ale stejně mě tento týden čeká další Agolutin a od dalšího cyklu stimulace clostíkem a utrogestan. Už teď se děsím toho jak mi zase bude a jak budu nabírat ještě víc. Vím to druhý týden, takže taky koumám co a jak a docela by mě povzbudilo kdyby napsal někdo komu se to podařilo:-)

• Citovat
  • Upravit
1736
5.5.14 13:01

Tak to jsme na tom fakt podobně. O malou jsme se pokoušeli přes rok, ale vaječníky vůbec neprodukovaly vajíčka, takže PCOS nebylo vidět. Jen jsem pořád přibírala a přibírala a měla rozházené hormony. Pak se po Clostíku povedla malá (dokonce jsem v těhotenství shodila 10kg) a po porodu mi sice vaječníky zahájily funkci, ale nedozrálé folíky se hromadí a já zase přibírala :,( Mám teď za sebou první cyklus s Femigardem, Inofolic a Duphaston a MS dorazila, ale chci taky řešit to hubnutí, který je pro mě nadlidský výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
5.5.14 13:05

Taky jsem hubla v těhotenství, ale nejhorší nastalo po 4 měsících kdy jsem ukončila kojení-to jsem byla jak nafukovací balón. A já si celou dobu vyčítám co dělám blbě, že skoro nežeru s prominutím a stejně nabírám. Aspoň teď už vím čím to je a můžu s tím něco dělat. Mě už se i lidi ptali, jestli nemám štítnou žlázu, ale tu mám v pořádku, tohle mě nenapadlo a jsem docela dost naštvaná na doktory.

• Citovat
  • Upravit
1736
5.5.14 13:08

Já jsem ráda, že konečně vím příčinu. Byla jsem už dost vyřízená z toho, že chodím 3× týdně cvičit, snažím se jíst ovoce, zeleninu a tak a stejně skoro žádný výsledek. Od října 2013 mám dole ubohých 5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
5.5.14 13:11

Mě než to došlo, já přijela domů do doktorky, sedla jsem si k netu, přečetla si co to vlastně všechno obnáší…nic moc hezká chvilka. Ale spoustu věcí mi to vysvětlilo-návaly, bolesti břicha…na mě sedí snad 9 z 10 příznaků.

• Citovat
  • Upravit
1736
5.5.14 13:32

Taky mi to vše vysvětlilo. No nic, jdu s malou plavat, tak doufám, že až se zase připojím, tak už tu bude několik odpovědí, jak na to hubnutí a třeba se k nám ještě někdo přidá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
27.6.14 12:35

Nedávno jsem se přidala ke skupině na FB - PCOS, je tam spousta holek z různých zemí převážně američanky, ale člověk se tam dozví spoustu věci. U nás mi přijde, že to snad doktoři ani neřeší:-(

• Citovat
  • Upravit
9
23.11.14 17:39

Jitulkoo můžeš sem dát třeba jídelníček na 1-2 dny, zkusím ti poradit. Ten tvůj příspěvek je hodně obecný, např. snažím se jíst ovoce.. na ovoce bych se být tebou úplně vykašlala no a snaha je sice hezká věc, ale sama o sobě bohužel nestačí… Mám s PCO dost velké zkušenosti a vím, že to jde vážně těžko - má to svá pravidla, která jsou úplně jiná než při běžném „zdravém“ hubnutí - ale úplně nemožné to taky není.. Měj se krásně, pa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.16 13:27

Taková skupina je i v ČR, ale ženy se tam veřejně stydí psát..
 https://www.facebook.com/…ch.vajecniku?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.7.16 18:22

AHOJ holky…pred trema tydnama me muj novy gynekolog taktez zjistil PCOS…docela jsem byla v soku…bo puldruhym rokem se snazime o miminko a neslo to…muj bejvalej gynekolog me tvrdil ze jsem naprosto v poradku proto jsem tomu nemohla uverit. ted beru Nosifol a Proveru a jak dostanu dalsi menstruaci tak 3 den mam prijit na nejake testy,,,byla jste na tom nektera? jak to probiha? pak me rikal neco o laparoskopicke operace,,,z toho mam strach…behem tri let jsem pribrala hodne..vzdy jsem mela 63kg/170cm a momentalne mam 76 kg i presto ze 2× tydne posilka TRX a doma jezdeni na koni. priznaky tehle nemoci ktere pisou vsude tak mam snad vsechny krom vysoheho tlaku ten mam naopak uplne nizkej. Taky po tech praskach a Nosifolu jsem hrozne unavena..chodim na tri smeny a zjistuji ze to fakt nedavam… nevim jestli jsem precitlivela ale na konci nocni se mi chce i unavou brecet…v praci nachodim prez 3km a jsem vyrizena…to se me driv nestavalo. budu rada kdyz napisete vase zkusenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.7.16 21:55

Zkuste držet alespoń 3 měsíce paleo/primal dietu, popřípadě její přísnější verzi Whole30. Na autoimunitní poruchy, jako je PCOS to prokazatelně zabírá a zároveń se přitom zlepší metabolismus. A po té, co si člověk během prvních pár týdnů zvyká, tak to sebou fakt nese i zvýšenou energii.

Není problém to kombinovat s léky. Jen tedy po těch třech, čtyřech měsících si zajděte na vyšetření, jestli to má nějaký efekt.

https://www.melvil.cz/…rvnim-miste/
http://bluevision.cz/…l-blueprint/

Pokud byste chtěla medicínsky podložené proč to fugnuje na autoimunitní poruchy, tak https://www.amazon.com/…p/162860008X (česky nevyšla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.7.16 22:37

Dekuji urcite na to mrknu ;-) kamaradka me radi i nejake cviky jogy ale to je spis na tu plodnost nez na hubnuti…snad se zadari urcite natom budu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
6.8.16 17:08

@Jitulkaa ahoj odkud jsi? Mam ten samy problem, at se snazim jak chci jde to hodne pomalu, o prcka prvniho se snazime skoro rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
7.8.16 20:03

Ahoj holky, tak my se v zari budem snazit rok o mimiska. Co jsem prestala brat HA tak jsem pribrala 10kg, dost me to stve, snazim se jist zdrave a cvicit doma jill, ale porad nic moc, jak bych cekala :think: na konci zari jdu na laparoskopii drilling vajecniku, jinak nic neberu zadne hormony, jen uzivam kyselinu listovou a ted nove pritel vitaminy pro muze. Jak a co jste jedly, ze jste zhubly v tehotenstvi??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí