Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezké odpoledne, chci se prosím poradit.
Náš syn začal od ledna chodit do hudebního kroužku hrát na harmoniku.
Dnes jsem se byla podívat na celé jeho hodině a pan učitel na něj neustále křičel (i přede mnou), byl protivný, pořád mu nadával, že špatně sedí, že tohle dělá špatně, opravdu hrozný přístup. Já jsem se nezmohla na nic, chtělo se mi z toho brečet a bušilo mi srdce. Nemůžu to vypustit z hlavy, pořád přemýšlím co dál. Mám sto chutí ho ihned odtud odhlásit, že prostě chodit nebude ale zas na druhou stranu chápu, že to ty děti nějakým způsobem naučit musí, ale takto???!!!Chci slyšet váš názor prosím, jestli byste tam dále dávali dítě nebo jak byste to řešili? Jiný učitel tam harmoniku bohužel neučí a když jsem synovi navrhla, že tam přestane chodit, tak byl sklamaný, že ho to prý moc baví.
Krici jen na syna? Synovi to podle me nevadi.. Asi bych to nechal kluk by prisel sam kdyby byl problemm
@SarkaNovo Synovi se tam líbí. Nepřebrala sis to třeba špatně? Třeba to byl nějaký zvláštní smysl pro humor, jeho styl, který ale tvůj syn bere v pohodě a nevadí mu to. Já taky mám se svými žáky (některými) specifický humor, který by se mohl zdát cizím lidem drsný.
Pokud tam syn chodí rád, nechala bych ho tam. Učiteli bych řekla, že se mi nelíbí jeho výchovné metody.Je to kroužek, má být pro zábavu.
No je hodně přísný, na všechny. Nejen na syna, ale zas je fakt dobrý učitel, hodně naučí. A začátky jsou těžké, já vím, ale já to fakt špatně snáším, že na něj tolik křičí. Ale syn s ním asi problém nemá, nikdy si nestěžoval a naopak říká, že ho to baví.
Já jsem kvůli podobnému chování trenérky vzala dceru z aerobiku. Ale dceři to křičení vadilo a já neměla ambice jí tam za každou cenu držet.
Já si právě říkám, že je to přece kroužek a nechápu, proč by na děti měl křičet.
Já bych ho tam nechala, když s tím sám syn nemá problém. Až se mu něco nebude líbit, tak se ozve sám. Možná si můžeš s učitelem zkusit v klidu promluvit, ale jestli je takový pořád a na všechny, tak se asi nezmění. ![]()
@blecha72 píše:
@SarkaNovo zkus ho chvilku učit ty
též mě to napadlo ![]()
jinak zakladatelko, pokud se tam synovi líbí a hcce na tu harmoniku hrát, tak bych ho tam nechala…ono kolikrát maminky to vnímaj mnohem úzkostlivěji než ty děti i když ve výsledku o nic nejde a ještě něco do budoucna je vždy lepší ten přísný učitel než učitel kámoš, od kámoše se totiž pořádně nic nenaučí ![]()
Osobně bych mu to řekla. Vždyť tam chodí děti pro zábavu. Řevem jim hru akorát zprotiví.
Syn měl taky podobného učitele na kroužku. Též jsem mu řekla, že syn má kroužek jako koníčka a nechci aby ho peskoval.Pak se již učitel mírnil.
My byli teď na ukázkové lekci sportovního kroužku. Na můj vkus tam na děti taky řvali, ale tak to ke sportu asi patří, mám pocit, že před rodiči se ještě krotili
Děti tam chodit chtěj, tak je tam přihlásím. Lidsky se mi ti trenéři zdáli OK, jen ty metody
Až děti sami řeknou, že je to tam nebaví, tak zasáhnu.
Neřešila bych to, pokud tam syn chodí rád. Z tvého popisu mám dojem, že učiteli jde o to, aby děti opravdu něco naučil, že může používat i jiné metody, je věc druhá. Pokud není na děti hrubý (nenechala bych nikdy na své děti sprostě nadávat), nechala bych to. Pak je taky spousta kroužků, kde rodiče platí pěkné peníze, ale dítko se tam absolutně nic nenaučí, je to jen odkládárna. Takových géniů, kteří nemusí makat a něco umí, moc není. Takže jestli tvůj syn sám chce na harmoniku hrát, podporovala bych ho, maximálně bych panu učiteli naznačila, jestli by nemohl být trošku mírnější, že si jeho práce velmi vážíš, ale máš strach, aby to syna nepřestalo bavit.
@zuzkasim píše:
Neřešila bych to, pokud tam syn chodí rád. Z tvého popisu mám dojem, že učiteli jde o to, aby děti opravdu něco naučil, že může používat i jiné metody, je věc druhá. Pokud není na děti hrubý (nenechala bych nikdy na své děti sprostě nadávat), nechala bych to. Pak je taky spousta kroužků, kde rodiče platí pěkné peníze, ale dítko se tam absolutně nic nenaučí, je to jen odkládárna. Takových géniů, kteří nemusí makat a něco umí, moc není. Takže jestli tvůj syn sám chce na harmoniku hrát, podporovala bych ho, maximálně bych panu učiteli naznačila, jestli by nemohl být trošku mírnější, že si jeho práce velmi vážíš, ale máš strach, aby to syna nepřestalo bavit.
Děkuju mockrát
On sprostě nenadává, to ne, ale je přísný na můj vkus hodně.