Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
mám dotaz ohledně stoličky. Plně kojím a malá neměla stolici 11 dní. Dr. mi doporučila glycerínové čípky, ale jen 1/8 čípku. Malá se vyprázdnila, ale byl to docela boj. Začala tlačit, plakat a kroutila se při tom a vylezla s ní docela tuhá, taková hustá stolička, až jsem koukala
Dneska se večer kroutila, tlačila, byla červená jak rajče, tak jsem ji chtěla pomoct rourkou, ale stolička opět byla tak hustá, že přes tu rourku to vůbeec neprošlo (a to mám tu větší), a když jsem do té rourky foukla, tak vyletěl jen vytvarovaný oválek. Je to normální ??? Myslela jsem si, že kojené mimi nemají takovou stolici, že je pořád taková vajíčková jako na začátcích. Nebo se mám obávat a řešit to u dr.?
Díky za rady
ja nevim,ale ja plne kojim a mala ma tekutou stolici,ta tveho miminka me nepripada normaalni
.jak se musi trapit urcite ![]()
Tak rači to v pondělí řešit s Dr, jo?
Bobišek malá, já věřím, že se trápí ![]()
Pokud ti rekne opet tvoje ,ze je to normalni jdi raci k druhe,pokud se trapi urco to neni normalni.
Tak pokud plně kojíš, tak je to divné. Děti měly řídkou stolici dokud jsem kojila, až to bylo zase divné mně a ptala jsem se doktorky, ta mi řekla, že tuhou stolici mají, až když se začne s příkrmy. Asi bys měla jít raději k doktorce, pokud se to nesrovná. Malé je mi líto, protože vím, co dělají s mladým jen obyčejné prdy a co teprve zácpa. Tak ať vám to dobře dopadne a brzy to trápení přejde.
pokud to jde (pokud to umíš ( zkus jí /plně vyprázdnit…: použij čípek a rourku a zkus z ní dostat všechno .Možná jí tam jen něco „brzdí“ jinak co nejdřív k doktorovi at se jí střívko „nenatáhne“a nemá pak ve vyšším věku problémy s pokakáváním
Tak včera jsem to celé zopakovala, 1/8 čípku + rourka. Malá se opět u toho kroutila, plakala. Vyšlo zas husté něco. Pak jsem to zkusila s tou rourkou a už s ní vylezla KONEČNĚ OČEKÁVANÁ vaječinka. Dneska se mi už sama bez pláče vypráznila a vypadalo to už také normálně. Asi, bobek, byla tím hnusem hustým zašpuntována. Tak uvidíme jak to půjde dál ![]()
No já mám teda opačný problém, zdá se mi, že malá(3 měsíce) taky plně kojená to má moc řídké. Zpočátku byla ta vaječinka s takovýma malinkýma hrudkama a teď je to vyloženě hladký průjem, který se v plence přelévá, když ji přebalím hned po. ![]()
a má tam hlen ? to by pak mohla být nějaká malá infekce pokud nemá horečky.můžeš zkusit rýžový odvar ,nebo pokud přikrmuješ tak mrkev a taky banán pomáhá
Zakladatelce: Mám čtyřměsíční dceru a také plně kojenou..!A chci dodat že u nás je normální stolice jednou za 12 dní . plus mínus a to v konzistenci.. hustá marmeláda. Malá je den před vyprazdněním dost nervozní ale díky bohu to nechávám na přírodě a tak jí neučím na rourky… pak jí najdu v postýlce s hovínkama až za ušima a úsměvem od ucha k uchu
…Taky bych chtěla dodat že poslední týden se začíná vyprazdnovat častěji.. prostě asi už přišla na ten systém..jak zatlačit.. a né že čeká až ji sama exploduje prdelka a vyprázdní se!
Tím chci jenom podotknout že u první dcery jsem řešila podobný věci jako ty a rourkou jsem potlačila dceřin instiknt vyprázdnit se.. a doted… Má jako čtyřletá zácpy. U druhé to opravdu řešit nehodlám i kdyby z ní vylezl váleček či dokonce čtvereček…
… pokud nepřijdou horečky ..mimochodem signál zácpy…ani čert semnou nehne ![]()
Zakladatelce: Mám čtyřměsíční dceru a také plně kojenou..!A chci dodat že u nás je normální stolice jednou za 12 dní . plus mínus a to v konzistenci.. hustá marmeláda. Malá je den před vyprazdněním dost nervozní ale díky bohu to nechávám na přírodě a tak jí neučím na rourky… pak jí najdu v postýlce s hovínkama až za ušima a úsměvem od ucha k uchu
…Taky bych chtěla dodat že poslední týden se začíná vyprazdnovat častěji.. prostě asi už přišla na ten systém..jak zatlačit.. a né že čeká až ji sama exploduje prdelka a vyprázdní se!
Tím chci jenom podotknout že u první dcery jsem řešila podobný věci jako ty a rourkou jsem potlačila dceřin instiknt vyprázdnit se.. a doted… Má jako čtyřletá zácpy. U druhé to opravdu řešit nehodlám i kdyby z ní vylezl váleček či dokonce čtvereček…
… pokud nepřijdou horečky ..mimochodem signál zácpy…ani čert semnou nehne ![]()
Ahoj Verunnko,
takže říkáš, nechat to na přírodě? At si malá najde sama jak na to, jo? Já jsem vždycky tak neklidná z toho jejího vyprázdňování, že jsem ji dneska zase dala 1/8 čípku a šlo to pěkně ven. Už to nebylo tak husté jako to po těch 11 dnech, ale pěkná stolička jen ji to nešlo samotné ven.
Bylo to po týdnu. Včera a dneska tak prděla a jelo to hůř než dospělácké
tak jsem ji holt musela pomoct.
Napříště zkusím zase vydržet, ale doufám, že to vydržím. Jak nervově tak čichově ![]()
.. Úplně chápu
…!Ten smrádek znám taky…náš dědeček má konkurenci!
![]()