Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj před týdnem se mi malá naučila přetáčet na bříško… ale dělá to pořád, takže mi po jídle většinou polovinu vyzvrací.. smaozřejmě, že se jí snažím zabavit aby se neotáčela, ale většinou stejně něco ublinkne až se otočí. Tal se chci zeptat.. jak dlouho děti ublinkávají?? my jí dávali i na zahuštění něco od nutrilonu, ale bolí ji po tom bříško.. a stejně to nepomáhalo :-/
A ještě by mě zajímalo, jestli nevadí že se přetáčí jen na jednu stranu… na tu druhou se neumí ani vytočit na bok… ??
ahoj, když se moje malá začala otáčet, taky sem tam něco ublinkla, ale to bylo jen trochu, ale vyzvracet polovinu jídla, to se mi moc nezdá, a pokud je to opravdu z toho, tak jí prsotě po obídku nech chvilku v léhátku a jí slehlo
nevím, holky určit poradí něco chytřejšího ![]()
jinak otáčet se na obě strany se naučí časem to se neboj:-)
no já ji tam držím klidně i hodinku…ale oak jak se otočí tak stejně se vyblinká… Ona od malinka hodně blinká…ale doktorka říkala že když přibírá tak to nemám řešit..... ale mi se to moc nezdá ![]()
Malej taky hned po jídle blinká, ale stačí mu tak 10-15 minut (podle množství, co sní) v klidu a pak může lozit a pohoda. Asi bych to začala řešit, jestli nemá reflux, nějaký problém apod.
Jinak malej se otáčel na jednu stranu snad dva měsíce
Pak už jsem si říkala, že teda by mohl i na druhou a párkrát jsem ho na 2. stranu jakoby navedla, povalila trošku na bok a pak začal sám, ale bylo to tak 4:1 ve prospěch té původní strany ![]()
Ale prý to je normální, že preferují jednu stranu. Když jim to jde na jednu, co by se namáhaly s druhou, když výsledek je stejnej - skončí na bříšku ![]()
Příspěvek upraven 27.08.10 v 09:25
Když přibírá, tak bych to taky moc neřešila, malá mi odmalinka taky docela slušně blinká a roste moc a moc. Některé děti prý blinkají skoro do roku, někde jsem četla, že děti blinkají i při lezení, to je asi lepší nemít koberec… S tím přetáčením na jednu stranu ji zkus pomoct tak, že ji chytneš za ručičku a ona se přitáhne na bok na tu druhou a pak na bříško, teď to čtu v jedné knížce o pohybových hrách.
No to se mám na co těšit.. ještě že máme v celém bytě podlahy no
a to za tu ručičku zkusím ![]()
malej se mi taky začal přetáčet a taky to rád délá po jidle ale zatim si jenom dvakrát ublinknul. Jinak se taky přetáčí jen na jednu stranu. Na tu druhou se už snaží,ale moc mu to nejde tak je vzteklej
Ahoj jo zkoušela a šlo jí to pěkně.. ale sama od sebe to stejně neudělá
ta druhá se jí líbí víc.. ale když jí trošičku motivuju tak i na tu druhou jde
dneska válela sudy…naučila se totiž z bříška zpět na záda
A dík za radu..
ahoj chci se zeptat, malej mi od narozeni po jidle vubec neblinka a to se nekdy dooost prejida…jen vyjimecne malicko uplivl ale to bych spocitala na prstech ruky a jsou mu 3 mesice..dnes rano jsem ho kojila v 6 (spal od 21) a pak usnul do 9ti…v devet malicko zakaslal a knoural tak jsem si rekla ze si ho vyndam a dam do psotele, ale jak jsem ho zvedla tak zacal desne zvracet, vyzvracel urcite vsechno co snedl, nebo myslim…byla jsem totalne zmacena deka, on, no hodne…po kojeni jsem ho polozila na bok, muze to byt tim? Nebo se proste zas prejedl a nestravil? Ale po 3 hodinach? Po blinkani byl desne veselej a smal se a od rana je uplne v pohode ![]()
Je plne kojenej cca 5az6× denne…
Ahojky, asi jdu s křížkem po funuse, ale…
naše malá taky odmala blinká, dáváme od 14. dne Nutrilon AR, teď už ji i přikrmuju a blije pořád stejně (nesčetněkrát za den) - reflux prý nemá. Taky se mi přetáčí, taky strašně blije. Kolikrát si nevšimnu a až se k ní skloním, tak má třeba chudák od toho upatlaný obličej, jak padne hlavou dolů, když na břiše odpočívá (fuuuuj
) Myslím, že pokud to tak to miminko má, nic nenaděláme. Prostě pod ni dej něco, co poblít může a neřeš to. Toto období přejde a až se prcci anučí sedět, bude to zase jiné kafe, uvidíš - to už v sobě udrží většinu snědeného. ![]()
Ahoj maminy, jdu si pro radu. Dnes v noci mi prckek 9 měsíců 3× zvracel, ráno dostal jako vždy sunar a ten taky vyzvracel. Nevypadá na to, že by byl nemocnej. Teploty nemá a furt si hraje. Čím by to mohlo být? Předem děkuji za rady. Já jsem před 2-3 dny měla střevní chřipku(zvracela jsem, měla jsem horečku a průjem).