Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holčiny, nějak marně hledám v kalendáři (už jsem prošla 3
)a nemohu najít kdy slaví Matyáš svátek.Uvažujeme že bychom tak pojmenovali naše mimi, teda pokud nebude mít pipku ![]()
pokud vím, tak v českém kalendáři Matyáš není, ale uvažovalo se o jeho přidání.
Náš Matyáš zatí slaví -teda slavil jednou na josefa…je to matyáš Josef…
jinak by slavil na Matěje
ale od příštího roku by v kalendáři měl být ![]()
Ahoj, taky váháme mezi Matyášem a Jakubem a Matyáš opravdu v kalendáři není ![]()
Zatím si většinou rodiče Matyášů třeba podle narození vybírají, jestli budou slavit na Matěje v únoru nebo na Matouše v září.
Všechna tři jména mají společný původ.
M.
To je divné, s tím Matyášem a Matoušem, původ možná mají společný, ale zatímco Matyáš JE Matěj, jenom nepočeštělý… taky jsme ho chtěli, ale už je jich nějak moc, tak váháme
Ale zato by měl svátek na moje narozeniny, ušetříme za dorta ![]()
Poněkud nechápu, proč jedna varianta jména by měla být v kalendáři třikrát… No nic…
Jako kdyby jméno v kalendáři bylo tak strašně důležité ![]()
Flyingfrog: je přeci logické, že se obsah kalendáře vyvíjí s tím, jak se mění obliba jmen
Přijde mi ovšem logické, aby Matěj a Matyáš měli v jeden den; Matouš už je jiné jméno. Alenka, Helenka a Lenka taky mají svátek každá jindy, protože už se to plně osamostatnilo ![]()
zdravím,máme doma půlročního Matyáška a svátek má mít 24 .2.od nového roku.Buxe tam Matěj a Matyáš:)
V roce 2011 byl v kalendáři napsaný 24.února Matěj/Matyáš,ale letos už tam není.Taky ho chceme dát,tak uvidíme.
Ahoj.. My máme 2 měsíčního Matyáše a slavíme 24.2. Musíte kupovat kalendář VÍTEK. Máme ještě Vanesu a ta už tam je taky..