Konečně!

7257
26.8.10 14:24

konečně!

ahoj holky, mám strašnou radost a musim se hold pochlubit. Prckovi je sice 5m a kousek, ale korigovaných 3m a kousek (ale jako nedonošenec nevypadá,má 8kg a 68cm)a včera se konečně začal přetáčet ze zad rovnou na bříško a u toho hezky pase koníčky. S manželem jsme brečeli jak želvy ( pořád jsme oba jak v šestinedělí ), že se mu to konečně povedlo. Akorát to dělá pořád i u přebalováni, potvůrka jedna. Protože je narozený o 2m dříve tak mám strašnou radost z každýho kousku co udělá. Jen nevim jak mám u miminka čekat že se už bude chtít posadit. Z jaký polohy to bejvá? A taky jestli mu mám v tom nějak pomáhat. Prcka totiž v sezení vůbec nepodporuju,bojim se o jeho zádíčka. Ani ho jak všude čtu nepodpirám polštářema do sedu na gauči,přijde mi to nepřirozený když ješte neumí sám sedět,ale treba to dělám špatně,nevim… Tak mi mamči poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21530
26.8.10 14:28

no tak to gratuluji!!!

a určitě děláš správně, že ho nepodporuješ v sezení. většinou se děti posadí ze všech 4, že se svalí do boku a sedí. to je podle chytrých knížek úplně nejsprávnější postup. bohužel si už nepamatuju, kdy a jak to udělala Klárka. vím, že kamarádky chlaperček se posadil v 9 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.8.10 14:29

Ahoj,vím,jaká je to radost,když prcek udělá něco,na co dlouho čekáš!V sezení mu určitě nepomáhej!Malej se mi posadil ze čtyřech,a pár týdnů vyrovnával balanc,a teď už si v sedu prohlíží hračky,a začíná se pomaličku zvedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
26.8.10 14:30

Gratuluju k radosti :kytka: .
Na sezení je času dost, sotva se přetočil.Přeci ho nechceš hned uhnat :-D
Nejdřív začne z bříška lézt.Někdy děti dřív chodí než pořádně sedí.Posadit by se měl sám až z toho lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
26.8.10 14:38

gratuluji :)
sezeni z boku - boční sed, není klasický sed
do klasického sedu se dostane z polohy na čtyřech, zrovna včera mi fyz. rikala, že uplně idálních je 9 měsíců. Všude píšou 6 - ale to ne-e, pak se říká 8. Co jsem tak pozorovala hodně dětí se posadí dřív, ale neposazovat ! Oni to sami zvladnou a kdyz na to budou pripraveni tak to proste udelaji :)
Ja si pamatuju jak si Lip poprve sedla tak sem tady litala ONA SEDI ONA SEDI jupiiii :-D a mazel jen: „normalni lidskej vyvoj… “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
26.8.10 14:49

Gratuluju k pokroku! :-) Dodnes si pamatuji, jak jsme to taky oslavili - též nedonošený prcek, člověk jen čeká problémy… jiná věc je tak, že mi pak z neustáleho převracení dělal z každého přebalování malé peklo, už jsem vážně myslela po pár (mnoha) týdnech, že ho přetrhnu jako hada. :lol:

Času na sezení máte ještě spoooousty, ale popíšu naši zkušenost, protože nedonošeňátka se občas vyvíjejí poněkud neučebnicově a chci jen dodat odvahy pro řešení v klidu a podle pocitu, jak na tom prcek je, místo podle tabulek.
Coby vzorná matka jsem neposazovala, dítko se vesele plazilo, plazilo… rychlostí rychlé chůze, ale pořád jen plazilo a už mu byl rok. Naštěstí máme rozumnou doktorku a prcek byl viditelně aktivní (až poněkud hyperaktivní), takže to nijak neřešila. Ve 13ti měsících se pak během týdne postavil a naučil běhat a sedat si začal teprve ze stoje :-D Během dalšího měsíce se naučil i lézt a normálně chodit, nejen tryskem lítat… :-D Následky do nenechalo žádné, jsou mu čtyři a mezi vrstevníky je mezi motoricky nejšikovnějšími ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.8.10 14:52

tak to jsem ráda že to dělám dobře. Švagrová má o měsíc mladšího chlapečka a pořád ho posazuje a přitahuje za ruce do sedu. I do kočárku ho dává do hodně kolmé polohy a on je tam chudák celej zhroucenej. No já akorát trpim,ale nedá si říct. Takže jak jste mi holky napsaly budu očekávat lezení,po čtyrech a pak za dlouho sezeni,jéé už se těšim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
26.8.10 15:38

:-) :palec:
Náš prcek strašně dlouho „péroval“ na kolínkách, jakože na čtyři se dostal někdy v šesti měsících, ale pak jen péroval a péroval a nic. Nikdy jsem ho nijak neposazovala, fuj!
No a týden před 9. měsícem najednou kec do strany a seděl, opíral se o ručky. Přesně dva dny na to začal lézt :-) K sezení se pak vrátil asi za týden, z lezení si prostě sedl a asi za další týden se přestal opírat o ručičky. Takže teď v devíti a půl leze a krásně si sedne a hraje bez opory. Ale stejně ho nikam neposazuju, jen ve vaničce :-) pořád mi přijde, že to není úplně 100% stabilní sed, občas se zaklátí, když si hraje moc vehementně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21530
26.8.10 16:13

motiko, teda švagrová je dobrá… ale bohužel není ojedinělá. nedávno jsem potkala s mamkou její známou s dcerou a vnukem a obě mi nadšeně vyprávěly, jak už od šesti měsíců sedí na nočníku a vždycky něco udělá a ukazovaly jak krásně stojí. no vrávoral ve svých 7 měsících strašlivě a visel zaty ruce jak opička… :-( holt i takové matky jsou mezi námi… jednou si na ně jejich děti vzpomenou, až ve 30 budou mít zničená záda atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
26.8.10 16:51

jéé gratuluju :kytka: a stim sezením rozhodně neposazovat. U nás se klučík posadil v 8 měsící a to ještě předtím si nejdříve začal stoupat. Vše chce svůj čas a každé dítko je jiné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
26.8.10 17:00

:kytka: :kytka: Taky gratulace.Malej je šikulka.My jsme pomalejší,takže naše si sedla až okolo 9m,jinak neposazovat,nic se neuspíší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.8.10 17:19
nozu píše:
no tak to gratuluji!!!a určitě děláš správně, že ho nepodporuješ v sezení. většinou se děti posadí ze všech 4, že se svalí do boku a sedí. to je podle chytrých knížek úplně nejsprávnější postup. bohužel si už nepamatuju, kdy a jak to udělala Klárka. vím, že kamarádky chlaperček se posadil v 9 měsících.

Ahoj, tak přesně takhle si malý začal sedat a bylo mu 7 a půl měsíce. On teda nelezl, ale plazil se, lézt se naučil až v 8mi měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.8.10 17:20

Jo a taky jsem z toho byla celá na větvi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
26.8.10 17:30

Mě nutila k posazování dokonce dětská doktorka! 8-o
Pak taky rodinná známá - dětská sestra, no a vůbec neustále mě všichni otravovali, jesli malý sedí, ale vydrželi jsme. :mrgreen: Sedl si sám v 10 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.8.10 17:44

No paráda a dokonce to stihnul v limitu i kdyby se nepočítal ten korigovaný věk, má to dle tabulek umět do 6. měsíce. Je to šikula :palec:
Dobře děláš, v sezení mu nepomáhej, zvládne to sám, už tu holky psaly jak. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí