Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
motika píše:
tak to jsem ráda že to dělám dobře. Švagrová má o měsíc mladšího chlapečka a pořád ho posazuje a přitahuje za ruce do sedu. I do kočárku ho dává do hodně kolmé polohy a on je tam chudák celej zhroucenej. No já akorát trpim,ale nedá si říct. Takže jak jste mi holky napsaly budu očekávat lezení,po čtyrech a pak za dlouho sezeni,jéé už se těšim…
Nechápu,že to někdo může dělat
když vidím ty 3-4 měsíční mimina v golfáčích,tak pochybuju o zdraví jejich matek
my jsme na sezení čekali do 10-tého měsíce,malej péroval na kolínkách jako vzteklej,pak se kydnul do boku a z boku se zvedl do sedu,nejdřív se opíral ručičkama,a teď už si hraje,ale to už jsem psala
doktorka a fyzioterapeutka nám stejně furt říkají,že je pozadu
já budu volat sláva a alelujá až malej začne chodit. ![]()
do 6m? No tak to je paráda. Ještě jedna otázečka,čím ty svoje mimča rozesmíváte. Ať dělám co dělám tak se sice na mě směje,ale má jen otevřenou papulku od ucha k uchu,ale beze zvuku. No a manžel stačí aby zachrochtal a malej se z něj může po…t. A řechtá se na celý kolo. No a já nic. Ale natahovat ručičky na pochování a vyděračský kňourání,tak to dělá jenom mě..
motika píše:
Ještě jedna otázečka,čím ty svoje mimča rozesmíváte. Ať dělám co dělám tak se sice na mě směje,ale má jen otevřenou papulku od ucha k uchu,ale beze zvuku. No a manžel stačí aby zachrochtal a malej se z něj může po…t. A řechtá se na celý kolo. No a já nic. Ale natahovat ručičky na pochování a vyděračský kňourání,tak to dělá jenom mě..
To je strašně různý a je to spíš náhoda. Naposled se děsně řezal, když jsem mu svlíkala dupačky, fakt
Rozepla jsem ramínka, stáhla k zadečku, pak vzala ťapky do každé ruky jednu a „trhnutím“ jakoby svlíkla a on se mohl uřehtat. Nebo třeba foukání z boku na větrníček, nebo různé zvuky a ksichty, vždycky na něco náhodou zareaguje. Nebo „prdění“ pusou na holou kůži pupíku, atd.
Manžel dycky přiběhne, čím ho rozesmívám. A pak se manželovi řehtá zas u něčeho jinýho. Většinou jsou to nějaké zvuky o různé intonaci. Zajímavý je, že se tomu řehtá jeden den, málokdy druhý a nikdy ne dýl, pak už to nefunguje.
momi33 píše:motika píše:Nechápu,že to někdo může dělat
tak to jsem ráda že to dělám dobře. Švagrová má o měsíc mladšího chlapečka a pořád ho posazuje a přitahuje za ruce do sedu. I do kočárku ho dává do hodně kolmé polohy a on je tam chudák celej zhroucenej. No já akorát trpim,ale nedá si říct. Takže jak jste mi holky napsaly budu očekávat lezení,po čtyrech a pak za dlouho sezeni,jéé už se těšim…když vidím ty 3-4 měsíční mimina v golfáčích,tak pochybuju o zdraví jejich matek
my jsme na sezení čekali do 10-tého měsíce,malej péroval na kolínkách jako vzteklej,pak se kydnul do boku a z boku se zvedl do sedu,nejdřív se opíral ručičkama,a teď už si hraje,ale to už jsem psala
![]()
já budu volat sláva a alelujá až malej začne chodit.
Hele ja si myslim teda, ze 10. mesic je uplne normalni prumer, pac se sice udava ten 8. ze se muzou sami posadit, ale je to prumer… takze 10.mesic neni nic nestandartniho. Me ted ta fyziot. rekla ze pry az tak v 9. mesici by se meli posadit ze je mnohem dulezitejsi to lezeni. Tak nevim proc ti rekli ze je pozadu.
Ja si taky prijdu pozadu, moji kamaradky syn je hrozne sikovnej kluk a sedi uz asi v 6ti mesicich. Takze si potom prijdeme pozadu, ale nastesti nas nase fyzioter. vzdy vyvede z omylu
Hlavne je to jedno, oni se to sezeni, lezeni, chozeni proste urcite jednou naucej ![]()
Ahoj, doktorka mi ukázala cvik, kdy se mimi vytáhne za ruce do sedu,dělali jsme jej od třetího měsíce, cvičil si tak svaly a držení hlavy. Teď bude mít pět měsíců, někdy ho na odříhnutí posadím na klín a opřehu o mě, je to špatně?
ahoj,no já nevim. Tady jsme všichni za neposazovat. Ale jestli je o tebe opřenej a nesedí uplně rovně ale je naklopenej tak by to vadit nemuselo.
Ten náš se řehtá když se za něco schovám a dělám na něj kuk nebo baf, potom lochtání a nebo svlíkání, pak taky záleží na náladě a taky se řehtá u něčeho jiného u mě a u taťky taky a když to zkoušíme obrátit, tak to s ním nic moc nedělá.
Rokytkaa píše:
Ahoj, doktorka mi ukázala cvik, kdy se mimi vytáhne za ruce do sedu,dělali jsme jej od třetího měsíce, cvičil si tak svaly a držení hlavy. Teď bude mít pět měsíců, někdy ho na odříhnutí posadím na klín a opřehu o mě, je to špatně?
A skutečně říkala doktorka, že to máš doma cvičit? Zhruba ve 3 měsících tak Dr. zkouší vývoj miminka, ale rozhodně se to nedoporučuje dělat doma jako cvik. ![]()
Luciusek píše:Rokytkaa píše:A skutečně říkala doktorka, že to máš doma cvičit? Zhruba ve 3 měsících tak Dr. zkouší vývoj miminka, ale rozhodně se to nedoporučuje dělat doma jako cvik.
Přesně, tohle je jen test. Fyzioterapeutka mi to důsledně zakazovala provádět v době, kdy Myšák sám neseděl, já bych se být tebou raději mudr pořádně přeptala ![]()
pryfish píše:momi33 píše:Hele ja si myslim teda, ze 10. mesic je uplne normalni prumer, pac se sice udava ten 8. ze se muzou sami posadit, ale je to prumer… takze 10.mesic neni nic nestandartniho. Me ted ta fyziot. rekla ze pry az tak v 9. mesici by se meli posadit ze je mnohem dulezitejsi to lezeni. Tak nevim proc ti rekli ze je pozadu.motika píše:Nechápu,že to někdo může dělat
tak to jsem ráda že to dělám dobře. Švagrová má o měsíc mladšího chlapečka a pořád ho posazuje a přitahuje za ruce do sedu. I do kočárku ho dává do hodně kolmé polohy a on je tam chudák celej zhroucenej. No já akorát trpim,ale nedá si říct. Takže jak jste mi holky napsaly budu očekávat lezení,po čtyrech a pak za dlouho sezeni,jéé už se těšim…když vidím ty 3-4 měsíční mimina v golfáčích,tak pochybuju o zdraví jejich matek
![]()
já budu volat sláva a alelujá až malej začne chodit.
Ja si taky prijdu pozadu, moji kamaradky syn je hrozne sikovnej kluk a sedi uz asi v 6ti mesicich. Takze si potom prijdeme pozadu, ale nastesti nas nase fyzioter. vzdy vyvede z omyluHlavne je to jedno, oni se to sezeni, lezeni, chozeni proste urcite jednou naucej
Jojo,k nám se jako k těžce postiženému chová jak dětská DR,a fyzioterapeutka. ![]()
ahoj, jéé gratuluji…já dnes oslavovala, že našemu nedonošeňátku je velikost 56.
jsou jí necelé tři měsíce, ale TP jsem měla 26.7.
Také čekám na nějakou reakci, kromně klasického papat, kakat,spinkat
kdy se vám začali děti smát nahlas?
Naše malá se jen tak usmívá, ale docela zřídka ![]()