Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zapomínám dávat Vigantol. Od tří měsíců dávám UM, co jsem dala flašku, tak jsem 2-3 týdny úplně zapomněla dávat kapky. Pak jsem se snažila poctivě dávat každý den, ale občas dva,tři dny vynechám. Vadí to moc?
A dáváte kapky na lžičce? Dr. mi řekla, že na lžičku mám dávat dvě kapky. Jak to děláte vy?
Jak děláte, že nezapomínáte?
Díky moc.
Ahoj, já to zavedla jako rituál a mám kapky nachystané v koupelně na přebalováku. Vždy po koupání a osušení dostane kapku. A díky tomu nezapomínám. Snad ti to pomůže
Jo a kapu rovnou do pusinky, dcerka je po koupání kliďas a drží pusku otevřenou jako hangár
tak se mi to dobře kape.
Tak já to taky měla u přebalováku a co myslíš????
zapomínala jsem ![]()
Taky jsem zapomínala
A kapala jsem rovnou do pusinky, na lžičku mě to vůbec nenapadlo ![]()
Ahoj, ja uz taky davam kapu z kapatka rovnou do pusinky, Kubisek to miluje a pak se silene smeje, ze zacatku jsem taky obcas zapomela, ale tak max jednou za mesic
Ahoj, kapky jsem měla pořád na očích vedle dětské postýlky. Kapat na lžičku nám dr. nedoporučila, protože mimčo z toho olízne jen část a zbytek zůstane na lžičce, tzn. nedostane celou potřebnou dávku. Kapali jsme rovnou do pusy.
ahoj.Taky se mi to velmi často zadařilo.Protože když jsem to měla také pořád připravené u koupání,tak mi s tím ti mí dva šmejdílkové pořád někde cestoval a schovávali.Tak jsem to uklidila na bezpečné místo.
Ale taky dost zapomínám,protože když je pak naháním z koupelny,tak na to zapomenu.
Pak mě to trkne,ale to už malej většinou chrní..
Ráno většinou stejný chaos a už to jde.
Taky se občas tluču do hlavy,ale vrátit se to nedá.Ale určitě mají i svou dávku UM,nebo ve stravě.Neboj. ![]()
ja mám kvapky postavené pri Nutrilone… teda vždy ich mám na očiach a hneď do prvej dávky ráno ich nakvapkám (lekárka mi vravela, že sa majú kvapkať do mlieka, lebo je to vitamín rozpustný v tukoch)… Daj si na tom záležať, aby si nezabúdala… ono ho lekári určite nepredpisujú len tak… ![]()
Ahoj, no tak nevim jak moc to vadí, ale také jsem zapomínala a stále zapomínám, nebo se mi podaří kápnout 2-3 kapky i když se má dávat jen jedna, ale to si pak řeknu, že se to vyváží tim mým zapomínáním. To bych musela mít pořád u sebe nějaké papírky a na nich napsané co jsem to vlastně chtěla…
ahoj,
taky jsem holky slyšela, že když se nekape s mléčným výrobkem, je to na nic, je to opravdu pravda?
Myslím, že pokud jste na UM tak vit.D už tam je dost.Navíc teď je léto a sluníčko-určitě chodíte ven
.
Pokud jsi přesvědčená, že se má dítěti tento vitamín podávat a občas zapomemeš, tak se dle mého názoru nic neděje - lepší než předávkovat, to by bylo horší.
davmi píše:áno… prečítaj si odkaz, ktorý som dala.. je to vitamín rozpustný v tukoch, preto má ísť do mlieka… mne lekárka povedala, že ho mám dávať do mlieka a nemám byť lenivá ako niektoré mamičky
ahoj,
taky jsem holky slyšela, že když se nekape s mléčným výrobkem, je to na nic, je to opravdu pravda?
Já jsem taky zapomínala ale udělala jsem si ráno takový rituál s malým, dám ho do lehátka vařím si kafe a snídani a u toho dostane kapky. Jinak co se užití týče stačí si přečíst příbalový leták, kde píšou:
Způsob použití léku
Kojencům a malým dětem se kapky podávají na lžíci mléka nebo kaše.
http://www.vseprozdravi.cz/…l-kapky.html
Je to vitamín rozpustný v tucích tak mi to přijde logické.
Tak já si myslím, že lékaři dneska vit. D předepisují plošně, protože je to jakýsi zvyk z minulých dob. Z rybího tuku se přešlo na kapičky. Jenže rybí tuk dostávaly děti, které neměly možnost kvalitní a různorodé stravy. Já jsem obě děti jenom kojila cca 7 měsíců, bez kloboučků, takže ani nevím, jak bych tam ten vitamín do mléka dostala. A příkrmy, když jsou bohaté na vitamíny, tak si myslím, že v kombinaci s kojením nebo UM není třeba další syntetické do těla dodávat. Prvních pár měsíců jsem u obou dětí sem tam kápla kapku do pusinky, ale protože jsem zapomínala a vím, že děti si všechno potřebné vezmou z maminky prostřednictvím mlíčka, tak jsem to nijak neřešila. Spíš bych dohlédla na pestrou stravu, zpočátku u mamky, později u mamky i prcka. To by mělo všechnu potřebu vitamínů uspokojit.
Jinak proti zapomínání je dobré, jak psaly holky, vytvořit si nějaký rituál, třeba po koupání, před jídlem, do jídla, ráno…ve stejnou dobu každý den. jako čištění zubů.