Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ivi - to máš pravdu, je to vlastně olejíček obsahující vit. D. Nám doktor řekl vyloženě kápnout jednu kapku denně přímo do pusinky. A kapat jsme měli do jednoho roku. Ale jak jsem psala, zapomínala jsem a děti jsou zdravé. Tak nevím.....
Ahoj ja taky občas zapomínám ale myslím že to nijak neohrožuje miminko.Nám doktorka řekla že máme kápnout na lžičku a naředit trochou meteřského mléka.Malá si na to zvykla a jestě lžičku oblízne ![]()
Ahoj taky jsem občas zapoměla ale teduž si dávám pozor a mám to připravený u přebalováku a dávám to pokaždé ráno když malého kojím a dávám si kapku na bradavku a jeto o.k.a malej to snáší dobře a nevadí mu to. ![]()
Tak kdyz se zapomene cas od casu neni to asi az taky pruser, samozrejme ze je dulezity ho brat pravidelne aby mel ucinek
My davame par kapek vigantolu a u toho s esnazim opravdu nezapominat
Kolik lahviček vigantolu jste holky vykapaly do jednoho roka? Moc nezapomínám, spíše výjimečně, ale nemám vykapáno kolik bych měla mít dle mudr.
@locilka píše:
Kolik lahviček vigantolu jste holky vykapaly do jednoho roka? Moc nezapomínám, spíše výjimečně, ale nemám vykapáno kolik bych měla mít dle mudr.
Toho vigantolu je tam dost na celý rok, ale já si řekla asi po 5 měsících o další lahvičku, bylo mi blbé dávat malému dítěti něco, co je tak dlouho otevřené. Na desetiměsíční prohlídce si řeknu zase.
Tak je tam nejaka doporucena davka ne, a kdyz se tim ridite tak se to da snadno odhadnout
Já koukám jak blázen. Nám doktor o vitamínu D nic neřekl, tak ho nedávám. Malej už má půl roku. Teď mám strach jestli jsem to nezanedbala Ale mně to vážně nenapadlo.
@Cibulka 8 Doktoři předepisují Vigantol v prvním roce života dítěte, protože to je doba, kdy dítě nejrychleji roste. Vigantol je na předpis, ale jsou i kapky s déčkem pro mimina bez předpisu. Je divné, že doktor nedal recept, dává se na dvouměsíční prohlídce. Dávat dítěti Vigantol je prevence, ne nutnost. Dost rodičů to ani nedává. Většina ro dává, když si vzpomene.
Od roku občas dávám dceři rybí tuk. Ohřeju polévku a dám jí tam necelou lžičku. V polévce je to nejméně cítit.
@Lucie-N-B Děkuji za radu. Příští týden jdeme na očkování, tak se na to zeptám.