Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
máme doma 7 denního chlapečka. Pořád jen křičí pokud teda nespí nebo nekojim. Je schopnej usnout jen u prsa, rve si pristíčky do pusinky , potreboval by dudlík , ale zatim žádnej nechce mame uz asi tri. Je to normalni a co u vas zabiralo? aby jsem ho nemusela uspavat jen u prsa, mam bradavky cely rozkousany. Jo a mame trochu problem s odrihavanim, kdyz si ho dam pres rameno tak se mi krouti a vubec si neodrihne.
ja te jen podporim…ty zacatky jsou proste nekdy blby…chce to vydrzet..ver..bude to lepsi
a s brkanim po mliku zacla nase terka az nekdy po druhem mesici..do te doby ji to neslo.
ja si taky rikam, ze je to docasny. No snad se to odrihavani nauci doufam. zase muze bejt hur , kdyby nespal vubec a tak
jooo neboj bude to už jen lepší
to jsem slýchávala pořádl
ale je to tak…
já tě taky můžu jen podpořit abys vydržela my to doma měli to samé,odříhnutí mu nešlo,proto ho věčně bolelo bříško,nechtěl usínat,bylo to strašné období,ale ustáli jsme to ted mu bude rok a půl a konečně mám jakž takž klid
NEZOFEJ A VYDRŽ,PŘEJU PEVNÉ NERVIČKY
![]()
Darek začal brkat až teď
![]()
jinak ten první měsíc taky furt řval, bylo to náročný, ale přešlo to…teď udělá hysterák jen jednou za čas a to fakt něco je, jakože prdy, nebo hlad nebo tak ![]()
no na tu moji platí dát na bok do postýlky (to už z porodnice),dudlík mi taky vyplivuje ale chvilku ho udrží tak aby jí nevypadl podložit plínkou ale tak aby byl nosánek odkrytý a za chvilku většinou usne..
Zjistila jsem že mimča mají rádi něco při usínání před obličejem,často si tam dává ručičky tak jsem to zkusila s tou plínkou a opravdu jí to uklidní.Ale musíš dávat bedlivý pozor aby mohla dobře dýchat ! chodím se na ni pořád koukat než usne pak už je to OK ![]()
Neboj, hrozně rychle to utíká a potom už to bude jen lepší. Neodříháváme ani teď. Prostě mi doktorka řekla, že některé děti neříhají. Prdíky nás tudíž trápí taky. Jediné, co ti můžu poradit - mě to pomohlo - dávat mu nejdříve po 1,5hodince z druhého prsu, jinak se mu tam popere ještě to mlíčko a to je pak na Chocholouška
Dudla vzal na milost asi tak mezi 2-3měsícem, ale jako takový kemoši také nejsou. Vzal ho až po intenzivním držením - buď bradavka nebo dudl, volba byla jasná ![]()
My jsme to tak také prožívali. V porodnici a první týden doma - nejpohodovější miminko. Napapal se a usnul. Po týdnu nám začalo bolení bříška a někdy problémy s odříhnutím. Na chviličku pomáhalo opatrné cvičení „kolínko na protější ramínko“. Ze začátku jsem se bála, ale vážně nám to pomáhalo. Odešly mu větříky a někdy se u toho pořádně vykakal.
Já jsem měla doma to samý. Malýmu teď budou 4 týdny. Minulý týden začal strašně trpět na prdíky a bylo to dokola řev a řev, vůbec nespal. Tak jsem mu v lékárně koupila sirup Infacol, dává se to před každým jídlem a je to úžas. Úplně ho to přešlo a mám doma konečně spokojený miminko.
Zkuste ten úplně nejobyčejnější neergonomický dudlík - klasickou kulatou kopretinku… mívají je v lékárně ![]()
No mě se Mája sklidnila, když jsem vyhrabošila fleesovou rychlozavinovačku po Matym a zahamovala ju do ní ![]()
My jsme dávali dudlíka od Aventu,pár měsíců ho jen podumlal a vyplivl,ale teď drží
taky mi usínal jen u prsu,a když potřebuju,aby ráno spal déle,a odpoledne usnul doma(prší apod.)tak mi taky usne jen u prsu,a zatím to nehrotím
a taky si neodříhával,doktorka říkala,že takhle malé děti si prostě neodříhnou,a pokud jim jinak nic není,tak to nevadí ![]()
Ywett píše:
No mě se Mája sklidnila, když jsem vyhrabošila fleesovou rychlozavinovačku po Matym a zahamovala ju do ní
Jo,to prý taky pomáhá,já ho měla v zavinovačce dlouho.